Eindejaarsactie Team Neushoorn ten voordele van Kinderkankerfonds vzwFelix uit Erpe-Mere (4 jaar en in behandeling voor leukemie) knutselde de kaartjes zelf, samen met mama Tine. De zes kunstwerkjes werden omgetoverd tot echte wenskaarten en daarna professioneel gedrukt. De setjes van 6 verschillende kerstkaartjes (met enveloppen) zijn te koop voor 5€.

Alle winst -ongeveer 4 euro per setje- gaat naar het Kinderkankerfonds. Deze vzw werd in 1988 opgericht door professor Yves Benoit van het UZ Gent. Als toenmalig afdelingshoofd van de dienst hemato-oncologie zag hij de noodzaak voor meer onderzoek naar kinderkanker, een betere ondersteuning en meer comfort voor patiëntjes en hun familie. Ieder jaar worden in België meer dan 300 kinderen met kanker geconfronteerd.

De kaartjes zijn onder andere te koop in een dertigtal handelszaken en op het secretariaat van het Kinderkankerfonds. Ze kunnen ook online besteld worden via http://www.teamneushoorn.be/kerstkaartjes en worden binnen België verstuurd  voor 1 euro per bestelling.


Met de ingezamelde fondsen worden kinderen zoals Felix geholpen, krijgen ze betere kansen en wordt voor comfort gezorgd tijdens de zware behandeling.

‘Team Neushoorn’ werd midden 2017 opgericht door de ouders van Felix en heeft als doel fondsen in te zamelen voor het Kinderkankerfonds. Tot op heden werd al meer dan 45.000 euro ingezameld. Team Neushoorn zoekt nog steeds extra vrijwilligers om mee te helpen aan de kerstkaartjesactie.

Meer informatie over Team Neushoorn is te vinden op http://www.teamneushoorn.be of https://www.facebook.com/teamneushoorn.

 

Foto: Felix overhandigt trots de eerste kaartjes aan prof. dr. Yves Benoit, stichter en bezieler van Kinderkankerfonds vzw.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Boom
17-12-2018

Binnen enkele dagen gaat de Warmste Week in het kader van Music for Life van start. Ook in Retie zal deze week niet onopgemerkt voorbij gaan. Verschillende organisaties bundelen hiervoor de krachten en organiseren heel wat evenementen onder de noemer ‘linde<<Boom 2018’ ten voordele van Kom op tegen Kanker. Maandag 17 t.e.m. vrijdag 21 december: Schoolrun – Retie geeft de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Hasselt
16-12-2018

Leerlingen Atlas College ontwikkelen snoezelkar voor woonzorgcentrum Orelia Katharinadal Hasselt, 15 december ’18 – Bij woonzorgcentrum Orelia Katharinadal werd vandaag tijdens het winterevenement een mobiele snoezelkar voorgesteld. Een hulpmiddel dat zal ingezet worden om contact te maken met mensen met dementie. Het bijzondere daaraan? De snoezelkar werd ontwikkeld door de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het