Ninove WintertEindejaar komt dichterbij. De dagen zijn op hun donkerst, de nachten op hun langst. In het centrum van de stad kan je je warmen aan de gezellige winterse sfeer. De kerstverlichting hangt, de eindejaarsaffiches hangen uit, laat die eindejaarsperiode maar komen! In de binnenstad is er de komende weken heel wat te beleven!

 

PROGRAMMA

 

Winterkermis

Het pleintje aan de Kaardeloodstraat wordt van 14 december tot 6 januari omgetoverd tot een sfeervolle winterkermis, met attracties  in een gezellig winters kleedje. Je vindt er heerlijke winterse lekkernijen!

 • Vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari telkens van 15 uur tot 20 uur, Pleintje aan de Kaardeloodstraat (achterkant Ninia)

 

Winterbar

In het feestweekend van 14 tot 16 december gaat het Oudstrijdersplein in een ijzig kleedje. In een op en top winterse sfeer drink  je er een drankje in de winterbar.

 • Vrijdag 14 december is de winterbar open tot 21 uur, zaterdag 15 december tot 22 uur, zondag 16 december tot 18 uur

 

Kerstshoppen

Ben je op zoek naar een passend geschenk of een nieuwe outfit? Kom gezellig shoppen in de mooi aangeklede binnenstad. De locale handelaars zetten hun beste beentje voor, kom de mooie raamtekeningen bewonderen,….

 

Laatavond- en zondagopeningen winkels in de binnenstad

Vrijdag 14 december zijn de winkels in de binnenstad open tot 20 uur. Zondag  16, 23 en 30 december zijn de winkels in het centrum in de namiddag open van 14 uur tot 18 uur.

 

Kerst- en zondagshoppen in Ninia Shopping Center

In Ninia Shopping Center kan je jouw cadeautjes gratis laten inpakken tussen 15 en 31 december. Wie weet spot je de Kerstman, krig je een chocomelk of doe je mee aan de workshops?

 

Ninia Shopping Center is ook open op zondag 16, 23 en 30 december van 10 uur tot 18 uur. Meer info: niniashoppingcenter.be

 

Winterweekend van 14 tot 16 december!

 

 • Bake Off Ninof

Ook de bib dompelt zich onder in de kerst- sfeer. De laatste Zaterdag van de Bib van 2018 wordt dan ook een speciale editie. Het concept? Back off Ninof, een wedstrijd in cake en taart bakken. De bib bezorgt op voorhand een recept van een kerststronk en -taart als leidraad, jij doet de rest. Het recept volgen hoeft niet, je bent volledig vrij. Enige regel: het moet een kerststronk of -taart zijn en het bakken doe je thuis. Op het einde van de rit kiest de jury een winnaar uit. Als bezoeker én proever ben je uiteraard ook meer dan welkom. Laat al dat lekkers maar komen!

 • Zaterdag 15 december om 11 uur in het Leescafé van de bib. Deelnemen aan de bakwedstrijd? Schrijf je dan in via bib@ninove.be. De bib bezorgt je het recept.

 

 • Kom knuffelen met Vlokje de ijsbeer

Speciaal voor Ninove Wintert komen Vlokje de ijsbeer en zijn wintervrouwtje naar Ninove. Je kan samen met Vlokje op de foto of hem lekker veel knuffelen. Dat heeft hij graag en dat zie je dan soms ook. Hij bibbert dan van plezier!

 • Zaterdag 15 december van 14 uur tot 17 uur
 • Pleintje voor het oud stadhuis

 

 • City Nightrun met vuurspektakel

Zaterdag 15 december (start om 20 uur) organiseren de stad en vzw Maspoe voor de tweede keer een City Nightrun. Een sportief gebeuren, maar dankzij de animaties en de bijzondere ‘Ninove Wintert’-sfeer in de stad een totaalbeleving voor het hele gezin, ook voor zij die liever niet lopen of wandelen.

City Nightrun weeft een parcours van ongeveer 7 km door het centrum van de stad, met start en aankomst aan de sporthal (Parklaan). Zowel lopers als wandelaars kunnen deelne- men. Onderweg is er animatie en ambiance, met onder andere muziek, steltenlopers, fluokunstanimatie en een vuurparade. Tegelijk is de City Nightrun een Urban Trail, waarbij de deelnemers niet alleen op straat, maar af en toe ook letterlijk door gebouwen lopen. Je hebt het al begrepen: sfeer en beleving zijn minstens even belangrijk als een snelle looptijd. Iedereen kan dus deelnemen!

 • Zaterdag 15 december, start om 20 uur, inschrijven via www.citynightrunninove.be, 10 euro per persoon (voorinschrijving),12 euro (daginschrijving), 5 euro (kidsrun), 8 euro (groepsinschrijving  vanaf 10 deelnemers). Inbegrepen in de deelnameprijs: loopplezier op een unieke omloop, bevoorrading onderweg, gratis kleedkamers en douches, bewaakte bewaarplaats voor sporttassen, gadgets.

 

 • Vuurparade

De Vuurmeesters veroveren met mobiele vrolijkheid en betovering de straten. Dankzij de live akoestische muziek van gipsyband Djurdejevak, spectaculaire kostuums en een originele enscenering wordt de vuurparade een spektakel van de bovenste plank.

 • Zaterdag 15 december vanaf 20.30 uur, start en parcours: de vuurparade start in de Bevrijdingslaan (ter hoogte van de post) en trekt via de Onderwijslaan naar de Burchtstraat.

 

 • Kerstwandeling

Sfeer, jinglebells, proevertjes en verrassende kerstmuziek. De kerstman noteerde deze wandeling alvast in zijn agenda. Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je dus snel in.

 • Zondag 16 december om 15 uur, Hospitaalkapel, Burchtstraat 44, 9 euro per persoon, enkel met voorinschrijving, het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven via dienst toerisme, toerisme@ninove.be, 054 31 32 85

 

 • Winterse workshops

In het oud stadhuis zorgt stadslabo KAAi voor twee workshops:

stopKAAi  ZEEflab: bedruk je eigen totebag met een leuk berenmotief met de mobiele KAAi-zeefdrukinstallatie

stopKAAido: personaliseer je inpakpapier en maak een leuke cadeauverpakking

 • Oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6, zaterdag 15 en zondag 16 december van 14 uur tot 17 uur

 

 • Kerstboom knutselen in Speelodroom

In Speelodroom kan je elke woensdag speelgoed lenen en andere ouders ontmoeten. Op 19 december kan je kind een kerstboom knutselen.

 • Woensdag 19 december van 14 uur tot 15.30 uur, kinderen van 3 tot 12 jaar, gratis, schrijf vooraf in via 0477 98 15 45 of speelodroom@sociaalhuisninove.be. Aanwezigheid van een ouder is verplicht tijdens de activiteit

 

 • Concert 'Winter Wonderland'

De Jazz Pop Rock Afdeling van de academie Ninove brengt het concert Winter Wonderland ten voordele van Music for Life.

 • Woensdag 19 december om 20 uur, cc De Plomblom, Graanmarkt 12, 8 euro (-12 jaar en leerlingen academie: 1 euro). Kaarten via cc De Plomblom, 054 34 10 01 of via www.ccdeplomblom.org/tickets

 

Kom gezellig markten op zondag 23 en 30 december!

 

Tijdens de kerstperiode wordt de wekelijkse markt van 25 december en 1 januari verschoven naar zondag. Kom gezellig je feestinkopen doen in de grootste openluchtwinkel van Ninove.

 • In de Ninoofse binnenstad, zondag 23 en 30 december van 8 uur tot 12 uur

 

Winters voorleesuurtje

 

Vergeet de koude en kom gezellig meeluisteren naar de mooiste verhalen tijdens dit winterse voorleesuurtje van de bib. Kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders zijn welkom in de jeugdbib op donderdag 27 december om 14.30 uur. Na de verhalen knutsel je een winters tafereel. Er is plaats voor 20 kinderen.

 • Donderdag 27 december om 14.30 uur, jeugdbib, gratis, inschrijven via bib@ninove.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Ninove

Ninove
14-05-2019

Telkens een nieuw gemeentebestuur wordt geïnstalleerd, stellen ook de verschillende adviesraden zich opnieuw samen. Wil je graag inspraak hebben in het beleid dat de stad binnen een bepaald domein voert, of wens je betrokken te worden bij de ontwikkeling en de uitvoering van sommige beleidsthema’s? Dan kan je je kandidaat stellen voor een van de Ninoofse adviesraden. Op de website van...


Meer info

Ninove
Ninove
08-05-2019

De criminaliteit in Ninove daalt. In 2018 werden 9,9% minder inbreuken geregistreerd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Ninove. Dat is een stuk beter dan op provinciaal vlak, waar een daling werd genoteerd van 0,7 % ten opzichte van 2017. Even zag het ernaar uit dat het historisch lage aantal inbraken in woningen van 2017 nog zou verbeterd worden, aangezien de eerste...


Meer info

Ninove
Ninove
03-05-2019

Brede politieke steun voor 40 % minder CO2 tegen 2030 Ninove, 3 mei 2019 - De gemeenteraad van Ninove zette vorige week het licht op groen voor de toetreding van de stad tot het vernieuwd Burgemeestersconvenant. Het eerdere engagement van de stad uit 2016 beoogde een CO2-reductie van 20% tegen 2020. Met deze vernieuwde toetreding engageert Ninove zich tot een reductie van de CO2-uitstoot met 40%...


Meer info

Ninove
Ninove
03-05-2019

‘Wildebeest’ is voorprogramma van ‘Tanna’ op 7 mei in CC De Plomblom Ninove, 3 mei 2019 - De Ninoofse filmclub Lucifer presenteert voor haar voorlaatste voorstelling van dit seizoen een opmerkelijke en exotische ‘double bill’: de hoofdfilm ‘Tanna’ wordt voorafgegaan door een bekroonde kortfilm van Ninovieter Nicolas Keppens en Aalstenaar Matthias...


Meer info

NinoveAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het