Goedkope leningen voor energiebesparende investeringenJe kan heel wat besparen op je energiefactuur door je woning te isoleren, hoogrendementsbeglazing te plaatsen of te kiezen voor een zuinige verwarmingsinstallatie. Dankzij het Energiehuis Veneco kan je hiervoor een goedkope lening aanvragen.

Het bedrag van de lening werd sinds 1 oktober opgetrokken van 10.000 euro naar 15.000 euro. De intrestvoet blijft 2 % met een maximum terugbetalingstermijn van 8 jaar. Voor mensen met een lager inkomen is de lening renteloos, terug te betalen op 10 jaar.

Ook lokale jeugdbewegingen en coöperatieven kunnen als niet-commerciële instelling in aanmerking komen. Zij lenen aan 1% met een maximum terugbetalingstermijn van 10 jaar.

Leningen aan 2 % kan je aanvragen tot eind 2018. De leningen aan niet-commerciële instellingen en coöperatieven lopen nog tot eind 2019. De lening voor de bijzondere doelgroep blijft bestaan, ook na 2019.

Alle maatregelen die in aanmerking komen en de voorwaarden kan je opvragen bij Dienst Milieu en vind je op www.veneco.be/vlaamse-energielening 

Als bijlage vind je een aanvraagformulier met een toelichting; waarvoor kan je een lening aanvragen, berekeningstabel en voorwaarden.

Downloads
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Evergem

Evergem
16-02-2018

De Sociale Dienst helpt onder meer mensen om hun geld zo goed mogelijk te beheren, maar loodst hen ook door de soms ingewikkelde papierwinkel. Momenteel loopt er een traject om mensen zoveel mogelijk zelfstandig te leren omgaan met geld en papieren. Tewerkstelling blijft de beste hefboom om de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken. Maar voor veel mensen is de drempel naar een job nog te...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

Mensen die door Fedasil naar lokale OCMW’s doorgestuurd worden, moeten binnen de 4 maand een woning vinden op de private markt. Meestal is dat niet mogelijk en blijven die mensen langer in de tijdelijke opvang. Dat is financieel onhoudbaar geworden, daarom wordt een aantal opvangplaatsen gesloten. Evergem beschikt over 52 Lokale Opvanginitiatieven, kortweg LOI’s. Een LOI is een...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

OCMW Evergem voert sinds februari een vernieuwd activeringsbeleid, waarbij het sterk inzet op duurzame en lokale tewerkstelling. De OCMW-raad keurde hierover een visietekst goed, er zijn drie stappen: een voortraject, intensieve samenwerking en inzet van een activeringscoach. ‘Activering’ houdt in dat de Sociale Dienst mensen helpt om een geschikte job te vinden en aan het werk te...


Meer info

Evergem
Evergem
16-02-2018

et gemeentelijk informatieblad Burggrave verschijnt maandelijks (behalve in augustus). Je kan het magazine ook online lezen. Lees de nieuwe editie van het informatieblad Burggrave.


Meer info

EvergemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het