Wim Van Rossen zal Open Vld Temse naar verkiezingsoverwinning leiden Open Vld Temse duidt unaniem Wim Van Rossen aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018

 Beleidsprioriteit: Temse centrum!

 Liberalen ‘next generation’

 Over Wim

Gisterenavond heeft het lokale afdelingsbestuur van Open Vld Temse Wim Van Rossen unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Hij heeft het geknipte profiel om de liberale ploeg naar een verkiezingsoverwinning te leiden”, stelt voorzitter Philippe Heyvaert. Volgende eigenschappen kleven op hem: ploegspeler, politiek ervaren, ruime beroepservaring, dossierkennis, degelijk, visie en maatschappelijk geëngageerd!

 

UITDAGINGEN GENOEG

“Voor de nabije toekomst staan er voor Temse belangrijke uitdagingen op stapel”, zegt Wim. “Centraal staan de wensen van de Temsenaren om in een mooie, veilige en gezonde gemeente te kunnen wonen, werken en winkelen”, vult hij aan. De renovatie van het centrum van onze gemeente zal voor ons een cruciale rol spelen, bij het in de praktijk brengen van die wens!

Verder staat Open Vld Temse voor eerlijke en faire belastingen. We staan achter de taxshift die geld terug geeft aan de burgers. We zijn fel gekant tegen een onredelijke verhoging van de gemeentelijke belasting op eigendom en uitrustingsgoederen, met ca. 33% zoals de CD&V/N‐VA invoerde. Dit kan en moet in Temse beter! Zo moet er dringend werk gemaakt worden van een middenstandsplan.

“Met de gelanceerde enquête ‘temsespreekt.be’ gaan we de rechtstreekse dialoog met de inwoners van Elversele, Temse, Tielrode, Steendorp en Velle aan om ons te inspireren bij het voltooien van ons programma”, besluit hij.

 

LIBERALEN IN TEMSE: THE NEXT GENERATION

Het roer van Open Vld Temse is in handen van jonge en zelfbewuste dertiger‐ en veertigers. Mensen met een diverse achtergrond, opleidingsniveau en beroepservaring met allemaal dezelfde ambitie: Temse, in het hart van Vlaanderen, definitief de 21ste eeuw binnenloodsen. “Wij hebben de vaste wil, kennis en energie om Temse de komende jaren mee vorm te geven. Het is aan deze generatie om mee te bepalen waar Temse binnen 10 tot 25 jaar moet staan. Om dan het weer in vol vertrouwen over te dragen aan een nieuwe generatie”, vat voorzitter Philippe Heyvaert de gedrevenheid van de liberalen in Temse samen. Binnen de liberale partij krijgt deze groep het vertrouwen van de sterkhouders die in de vorige eeuw Temse door de uitdagingen van die tijd hebben geleid.

 

WIE IS WIM?

Wim Van Rossen is een 45‐jarige Burgerlijk Ingenieur, die daarnaast nog het getuigschrift van de universitaire cyclus ‘Master in Industrieel Ondernemingsbeleid’ en het diploma van ‘Leraar’ behaalde.

Op politiek vlak is Wim ervaren. Hij kwam de eerste maal op bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 en werd meteen verkozen. In de legislatuur 2000–2006 trad hij op als fractieleider van de liberalen in de Temsese gemeenteraad en was hij gedurende twee jaar (2005 – 2007) voorzitter van het ‘Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas’ (kortweg ‘Interwaas’).

In de legislatuur 2007–2012 oefende hij achtereenvolgens de functies van ‘Voorzitter van de Gemeenteraad’ (2007), ‘Eerste Schepen’ (2007 – 2011) en opnieuw ‘Voorzitter van de Gemeenteraad’ (2011 – 2012) uit. Ondertussen nam hij deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement.

Bij de verkiezingen van oktober 2012 werd hij voor de derde opeenvolgende maal rechtstreeks verkozen, deze maal van op de derde plaats met 520 voorkeursstemmen. Vandaag is Wim de Open Vld‐ fractieleider in de gemeenteraad.

Als geboren Steendorpenaar heeft Wim Van Rossen altijd een zwak gehad voor gemeentepolitiek.

Daarbij staat steeds de plaats van de inwoners in hun eigen, vertrouwde omgeving centraal, en dient de gemeentelijke overheid er goed voor te zorgen dat het sociale weefsel van de verschillende wijken en deelgemeenten binnen Groot‐Temse alle kansen blijft krijgen om zich in stand te houden. Dit houdt inspanningen in,
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Temse

Temse
19-03-2018

Temse was voor de introductie van verscheidene sport- en andere verenigingen een pionier. De Vogelkundige Kring De Sneeuwgors is daarvan een voorbeeld. Op zaterdag 17 maart vierde de club haar diamanten jubileum. Het feestmaal in Salons Den Oever werd voorafgegaan door een ontvangst op het gemeentehuis. Burgemeester Luc De Ryck schetste de historiek van de vereniging, waarna voorzitter Wilfried...


Meer info

Temse
Temse
17-03-2018

Vijftig jaar geleden werd Elversele verrijkt met 2 opmerkelijke nieuwe verenigingen: de KWB en de Heemkundige Kring Braem. Eerstgenoemde vierde op zaterdag 10 maart de 50ste verjaardag. De kerk van Elversele was te klein om aan alle genodigden een zitplaats te geven. Het programma omvatte een welkomstwoord en een gedetailleerde toelichting bij de historiek door voorzitter Stijn Van Elslande, een...


Meer info

Temse
Temse
08-03-2018

Omdat er te weinig Mister-verkiezingen zijn, pakte Guy Coppens vorig jaar uit met de verkiezing van ‘Mister Adventure Benelux’. De 22-jarige laureaat is Mohamed Mahouk. In 2004 ruilde hij Lebbeke voor Temse. Op zaterdag 3 maart werd hij officieel door het schepencollege ontvangen. Aan de verkiezing namen niet minder dan 130 kandidaten (tussen 18 en 35 jaar) uit België en...


Meer info

Temse
Temse
05-03-2018

Op 18 april starten dringende herstellingswerken aan de oude Scheldebrug Bornem‐Temse op de N16 tussen Mechelen en Sint‐Niklaas. Het verkeer zal tijdens de werken in twee richtingen over de nabijgelegen nieuwe brug worden geleid. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder, zeker tijdens de spits. De Scheldebrug Bornem‐Temse werd gebouwd in 1955 en is onderdeel van de...


Meer info

TemseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het