Leerwerkplaatsen: bijzondere stage voor studenten verpleegkunde in het OLV Ziekenhuis



Vandaag organiseerde het OLV Ziekenhuis campus Aalst een slotevent voor de drie leerwerkplaatsen voor derdejaarsstudenten verpleegkunde.

Het OLV Ziekenhuis heeft een traditie om samen met de bachelor en HBO5-partnerscholen een leerwerkplaats voor derdejaarsstudenten verpleegkunde te organiseren. Een leerwerkplaats is een leeromgeving waar studenten de verpleegkundige organisatie van een verpleegafdeling, 24 op 7, waarborgen onder supervisie van de stagementoren en docenten. Dit academiejaar vonden er drie leerwerkplaatsen plaats met studenten van SAI (HBO5), Odisee en Artevelde (bachelor). Zij namen de afdelingen Geriatrie, Orthopedie en Pediatrie op Campus Aalst over.

Het slotevent

Vandaag (21/06) werd er een slotevent georganiseerd om deze bijzondere stageperiode officieel af te ronden. De studenten, mentoren en hoofdverpleegkundigen delen hun ervaringen tijdens een panelgesprek. Een leerwerkplaats komt immers tot stand door de samenwerking van drie partijen: studenten, werkveld en onderwijs. Lon Holtzer, Vlaams zorgambassadeur, was ook aanwezig.

Wat is een leerwerkplaats?

Een leerwerkplaats duurt ongeveer 8 weken. De studenten nemen de afdeling en daarbij dus ook de volledige zorg van de patiënten over onder supervisie van de stagementoren. Dat wil zeggen dat ze instaan voor de organisatie van onderzoeken, de medicatie, verpleegkundige zorg, … echt het totaalplaatje. Het grote verschil met andere stages is dat de studenten als een volwaardig deel van het team functioneren en instaan voor alle shiften 24 op 7. Andere disciplines zoals artsen, kinesisten en ergotherapeuten rapporteren rechtstreeks aan de studenten over de patiëntenzorg. In dit groeiproces naar autonoom leren werken is de dagelijkse ondersteuning en aanwezigheid van de stagedocenten op de leerwerkplaats noodzakelijk. Op deze manier slaan alle stakeholders de handen in elkaar zodat de studenten fit for practice zijn bij afstuderen.

Goede voorbereiding

Voor de HBO5-studenten is de leerwerkplaats de laatste voorbereiding op het werkveld naar teamwerking, algemene organisatie en coördinatie toe. Voor bachelorstudenten is dit de brug naar de verdiepende stages die ze in het vierde jaar doorlopen.




Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.




Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Genk
19-08-2019

Trossard gets 56% of the vote and is named as today's man of the match!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Peer - Grote en Kleine Brogel
>>
19-08-2019

Live-muziek op en rond de Peerse kiosk.Dit weekend was Domino bij de muziekkiosk van de partij.Geniet mee van het top event met gratis toegang!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Hasselt
19-08-2019

Facts & figures voor #PKP1947.000 festivalgangers kwamen op donderdag naar de pre-party, een absoluut record!Alle festivaldagen waren volledig uitverkocht met 66.000 bezoekers per dag.Met 320 lasers braken we een wereldrecord in de Boiler Room (World record attempt for biggest laser show).1 dolgelukkige fan mocht naast Beth Ditto van The Gossip ‘Heavy Cross’ meebrullen.Een houten...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ronse
18-08-2019

Herinner u onze eerste editie vorig jaar… World Cleanup Day is een wereldwijd zwerfvuil-verzamel-initiatief opgestart in Estland waar een lokale gemeenschap bewees dat samen de handen uit de mouwen steken een propere buurt kan betekenen. De missie van de organisatie gaat verder dan opruimen alleen. Met deze wereldwijde burgeractie wil men de problematiek van zwerfafval benadrukken en een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het