Too Good To Go maximaliseert de positieve bijdrage aan het milieu van zijn gebruikers tijdens de Europese Duurzame OntwikkelingsweekDoor het redden van maaltijden en bomen te planten neutraliseren we 2000 ton aan CO2.

Tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek (30 mei tot en met 5 juni) lanceert Too Good To Go, de app die de strijd aangaat tegen voedselverspilling, een unieke campagne waarbij ze voor elke 100ste geredde maaltijd een boom planten. Hiermee willen ze de CO2-uitstoot verder neutraliseren, maar ook de positieve bijdrage aan het milieu van zijn Food Waste Warriors erkennen en vergroten.

Het ambitieuze doel tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek is om meer dan 400.000 maaltijden te redden in Europa en daardoor meer dan 4.000 bomen te planten. Volgend op de teasercampagne onthult Too Good To Go voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld (indien het een land zou zijn). De app wil de bewustwording vergroten over de amper gekende correlatie tussen voedselverspilling en klimaatverandering.

 

Wie is de derde grootste vervuiler ter wereld?

 

Is de bevolking op de hoogte van de impact van voedselverspilling op klimaatverandering? Voedselverspilling is namelijk aansprakelijk voor 8% van overbodige CO2-emissies. Indien voedselverspilling een land was, zou het na China & Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn. Een statement verkondigd in de campagne die deze week van start ging. In het eerste deel van de campagne ging Too Good To Go samen met zijn community op zoek naar de 3e grootste vervuiler ter wereld, enkele dagen later onthulden ze voedselverspilling als de schuldige.

Oogsten, produceren, verwerken, transporteren en distribueren van voedsel draagt bij tot een grote ecologische impact. Een geredde maaltijd vertegenwoordigd 2.5kg onnodig geproduceerde CO2. Tussen 30 mei en 5 juni vindt de Europese Duurzame Ontwikkelinsgsweek plaats. Een Europees initiatief met als focus activiteiten, projecten en evenementen onder de aandacht te brengen die duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel dragen. Dagelijks brengt Too Good To Go de impact van voedselverspilling onder de aandacht bij zijn community van gebruikers en deelnemende partners. Tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek gaan ze nog een stap verder door zowel voedselverspilling tegen te gaan en de impact van CO2 verder te neutraliseren. Voor elke 100ste geredde maaltijd planten zij een boom.

Dankzij dit initiatief verdubbelen ze hun positieve bijdrage aan het milieu. Onnodige CO2-emissies die gepaard gaan met voedselverspilling worden verminderd en bomen helpen de overtollige CO2 in de atmosfeer te neutraliseren.

 

 

Bomen planten om 2000 ton aan CO2 te neutraliseren

Bossen zijn de longen van onze planeet. Ze fungeren als koolstofreservoirs. Ze absorberen de CO2 waardoor die niet vrijkomt in de atmosfeer en niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek financiert Too Good To Go de aanplanting van bomen met de hulp van "PUR PROJECT". Een sociale onderneming met veel ervaring in projecten waarbij ze ecosystemen regenereren met lokale boeren. Ze initiëren en coördineren langetermijnprojecten met sterke sociaal-ecologische effecten door middel van landherstel en duurzame landbouwpraktijken. Tot op heden hebben zij meer dan 11 miljoen bomen aangeplant verspreid over meer dan 40 actieve projecten. De bomen die Too Good To Go financiert zullen worden aangeplant in verschillende Europese landen: Spanje, Frankrijk, Duitsland & het Verenigd Koninkrijk.

Het doel van Too Good To Go tijdens de Europese Duurzame ontwikkelingsweek is om de impact van elke Waste Warrior te maximaliseren. Ze verwachten over heel Europa meer dan 400.000 maaltijden van de vuilnisbak te redden en hierdoor 4.000 bomen te planten. Dit zou betekenen dat er 2 miljoen kilo C02 in de atmosfeer kan worden geneutraliseerd.
 

  • 1 boom = 245kg CO2 neutralisatie
  • 1 maaltijd gered = 2.5kg CO2 niet onnodig geproduceerd.


Jonas Mallisse, Country Manager Belgium van Too Good To Go "Klimaatverandering is een urgenter, groter en duidelijker probleem dan ooit! Too Good To Go heeft een krachtige visie en wil verder gaan in de strijd tegen klimaatverandering met de hulp van zijn community. We willen niet alleen maaltijden redden, maar ook sensibiliseren over de negatieve impact van voedselverspilling op de maatschappij, maar ook op het klimaat. Deze speciale Europese week is het ideale moment om de bevolking te engageren tot een meer verantwoorde en duurzame manier van leven."

 

 

Too Good To Go ontwikkelde specifiek materiaal om de correlatie tussen voedselverspilling, CO2-emissies en klimaatverandering beter uit te leggen. Ook tonen ze welke acties we kunnen implementeren op dagelijkse basis om voedselverspilling te voorkomen. Het materiaal wordt doorheen de campagne verspreid.

Voor een nog grotere impact daagt Too Good To Go zijn partners uit tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek: Les Tartes de Françoise, Bavet, Point Chaud, ACCOR Hotel Group en Carrefour ondersteunen de campagne.

Too Good To Go is de grootste Europese app die de strijd aangaat tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app aan een sterk verlaagde prijs. Hierdoor worden perfect eetbare producten niet weggegooid en de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Sinds 2016 werden er wereldwijd 14 miljoen maaltijden gered.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
21-09-2019

In onze winkel kan je terecht voor een ruim assortiment kant en klare gerechten, soepen, salades,desserten, frieten, snacks, burgers ...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
21-09-2019

Elke dag een drie-gangenmenu met uitsluitend dagverse producten, verkrijgbaar tussen 11h30 en 14h00.


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het