Wanneer   :  Feest in 't GroenZondag 27 mei vieren we feest op het Amazoneplein, de groenzone op het einde van de Maasstraat in Torhout Oost. Van 14 uur tot 18 uur kan je er genieten van een totaalspektakel voor jong en oud.

Op zondag 27 mei 2018 is het weer tijd voor 'Feest in 't Groen!' Dit jaar gaat het feest door op ons vernieuwde Amazoneplein! Er is van alles te beleven en te ontdekken tussen 14 uur en 18 uur. Jong en oud zullen hun hartje kunnen ophalen in deze prachtige groenzone in het centrum van de wijk Torhout Oost!

 

Vernieuwde Amazoneplein

Het Amazoneplein was voordien een groot grasveld met vier blikvangers, vier kanjers van knotwilgen. De eerste ontwerpen met een vernieuwde, hedendaagse kijk op het plein dateren van eind 2012. Er volgde een eerste inspraakmoment met de buurtbewoners en er werden ideetjes gesprokkeld bij de plaatselijke jeugd. De opmerkingen en vragen werden meegenomen, de plannen bijgewerkt. Na een tweede participatiemoment werden de plannen in een definitief kleedje gegoten en gaf de gemeenteraad zijn goedkeuring voor de uitvoering van de werken.

 

De grondwerken startten in het najaar van 2017. De natte zones werden uitgegraven en het voetbalterreintje opgehoogd. Er werd een gezellig amfitheater gebouwd langs het wandel- en fietspad dat de Amazonestraat verbindt met de Durmestraat. Er is een nest van boomstammen waar kinderen kunnen klauteren en klimmen. Je kunt er vanop de rand van het terras speuren naar de dikkopjes en salamanders of via de stapstenen het eilandje veroveren. Vlonderpaden verbinden de verschillende nieuwe wandelpaden met elkaar. De allerkleinsten kregen hun eigen plekje op het speelpleintje waar ze naar hartenlust kunnen ravotten. Nieuwe inheemse bomen en bijenvriendelijke struiken werden aangeplant en toverden het plein om in een oase van groen.

 

"Dit is een prachtig, nieuw stukje natuur waar we inzetten op biodiversiteit, gezelligheid, recreatie en sociaal contact. Groen brengt mensen dichter bij elkaar", vertelt schepen, Elsie Desmet.

 

 

Feestelijke opening tijdens 'Feest in 't Groen'!

 

Op zondag 27 mei om 15 uur wordt het vernieuwde Amazoneplein feestelijk geopend! Iedereen is van harte welkom vanaf 14 uur! Feest in 't Groen krijgt dus opnieuw een extra feestelijk tintje!

'Feest in 't Groen' belooft weer een totaalspektakel te worden voor jong en oud. Nestkastjes timmeren, een zaadbom maken, circuskunsten, volksspelen, een historisch memospel of reuze gezelschapsspelen; de kinderen zullen zich alvast niet vervelen! Geschminkt als elf of trol kunnen ze de verborgen plekjes van het plein verkennen. Of ze kunnen mee op stap met de kabouterverteller langs het blotevoetenpad. Er zijn ook zeepbellen, je kunt er zelf vuur maken, en het mobiele bosmuseum van De Bosgroep bezoeken.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Torhout

Torhout
22-05-2018

Van de Gallo-Romeinse dag over de Wereld Batjes, de Nacht van West-Vlaanderen, tot het WK voetbal op groot scherm en de Paardenmarkt. In juni is er voor elk wat wils in onze levende stad. We bieden graag een overzicht van het gevarieerde maandprogramma. Zondag 10 juni 2018 - Gallo-Romeinse dag Op zondag 10 juni kan je tussen 10 en 17 uur aan het Kasteel van Wijnendale een heuse Romeinse dag...


Meer info

Torhout
Torhout
17-05-2018

Op 5 juni organiseert de vzw Verkeerveilig West-Vlaanderen in samenwerking met de sportdienst van Torhout een basisopleiding voor signaalgevers in Cc de Brouckere. Tijdens evenementen op de openbare weg worden geregeld signaalgevers ingezet. De verantwoordelijkheid van deze vrijwilligers is groot en draagt bij tot een veilig evenement. Een basisopleiding om deze taak op een verantwoorde...


Meer info

Torhout
Torhout
17-05-2018

Op woensdagnamiddag 30 mei 2018 kun je op de Kinderboerderij d'Oude Smelterij een echte schaapscheerder aan het werk zien! Programma Tijdens het schaapscheerfeest komt er een schaapsherder langs en zien we een echte schaapscheerder aan het werk. Van 14 tot 16.30 uur zijn er diverse demonstraties: wol kaarden, spinnen, verven, weven, vilten,… Daarnaast kan je ook zelf met wol aan...


Meer info

TorhoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het