De Panne is bijvriendelijke driebloemengemeenteDe gemeentelijke groendienst maakt er dit jaar opnieuw een erezaak van om De Panne om te toveren tot een kleurrijke badplaats. Inzet? De titel van bijvriendelijke driebloemengemeente.

 

22 vaste medewerkers van de groendienst, aangevuld met 7 tijdelijke collega’s in de zomerperiode, planten elk jaar 40.000 zomerbloemen, waarvan 8.000 bloeiende vaste planten, en 30.000 winterbloemen waarvan 10.000 bloembollen. Hoge planten, lage planten, kleurencombinaties, etagebeplanting… De groendienst gaat creatief tewerk en zorgt ervoor dat onze gemeente het hele jaar door bebloemd is.

 

Driebloemengemeente

Eind december vorig jaar behaalde De Panne voor de twaalfde keer het label van driebloemengemeente (de maximale score). Voor deze wedstrijd, georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG), worden bloemperken, bloembakken en hangmanden van bloeiende planten beoordeeld op originaliteit en creativiteit.

Als driebloemengemeente staat De Panne ondertussen ongetwijfeld op de kaart. Het is een mooie plaats op de lijst tussen heel wat grote steden en gemeenten.

 

Nieuw: bijenvriendelijke gemeente

De VVOG beloont ook steden en gemeenten die voor een bijenvriendelijke beplanting zorgen of een specifiek beheer hebben, gericht op de bijen. Gezien vorig jaar op de hoek van de Bosduiflaan – Kievitweg een bloemenweide met bijvriendelijke bloemen aangelegd werd, pronkt ook De Panne voor het eerst met de titel van ‘bijvriendelijke gemeente’.

In 2018 blijft De Panne rekening houden met de bijen. Later dit voorjaar zal op dezelfde plaats opnieuw een bijentuin aangelegd worden. Bovendien zal het vakpersoneel i.s.m. de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet een bijenhotel maken om in de bijentuin te plaatsen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
15-05-2018

De gemeenteraadsleden van De Panne ondertekenden in de raad van maandag 7 mei een brief gericht aan het Agentschap Wegen en Verkeer met de vraag om van De Panne een meer verkeersveilige gemeente te maken. Het kruispunt van de Dijk (N39) met de Moeresteenweg is heel onveilig voor fietsers. De gemeente heeft dit in het verleden al aangekaart. Het item stond op de agenda van de Provinciale...


Meer info

De Panne
De Panne
14-05-2018

De verouderde infrastructuur van de zeilwagencentrum in de Dynastielaan wordt vervangen door een nieuwbouw die inspeelt op de noden van de clubs die er gehuisvest zijn. Het oude clubhuis wordt nog voor de zomervakantie afgebroken. Het nieuwe clubhuis voor de zeilwagenclubs De Krab en RSYC en de zeilwagenfederatie LAZEF komt op dezelfde plaats te staan als het huidige gebouw. De uitbreiding,...


Meer info

De Panne
De Panne
11-05-2018

Op woensdag 2 mei 2018 vond de laatste sessie van de Techniekacademie in De Panne plaats en kregen alle jonge deelnemers een diploma voor hun inzet en prestaties. Gedurende 10 sessies op woensdagmiddag werkten 20 enthousiaste kinderen tussen 10 en 12 jaar aan 6 concrete projecten: een voederhuisje, een mystery box en een nachtklokje maken, lampjes schakelen, een robotje doen rijden en...


Meer info

De Panne
De Panne
30-04-2018

Tijdens Festival aan Zee (28-29/04/2018), organiseerden weer heel wat verenigingen en vrijetijdsdiensten leuke activiteiten voor kinderen in het speeldorp. Een ideale gelegenheid om de nieuwe ‘Jong in De Panne’ voor te stellen. Schepen van Jeugd Arne Debaeke: ”Net zoals het speeldorp dat hier de laatste jaren als vaste waarde bij het festival uit het zand rijst, werd ook...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het