De Panne is bijvriendelijke driebloemengemeenteDe gemeentelijke groendienst maakt er dit jaar opnieuw een erezaak van om De Panne om te toveren tot een kleurrijke badplaats. Inzet? De titel van bijvriendelijke driebloemengemeente.

 

22 vaste medewerkers van de groendienst, aangevuld met 7 tijdelijke collega’s in de zomerperiode, planten elk jaar 40.000 zomerbloemen, waarvan 8.000 bloeiende vaste planten, en 30.000 winterbloemen waarvan 10.000 bloembollen. Hoge planten, lage planten, kleurencombinaties, etagebeplanting… De groendienst gaat creatief tewerk en zorgt ervoor dat onze gemeente het hele jaar door bebloemd is.

 

Driebloemengemeente

Eind december vorig jaar behaalde De Panne voor de twaalfde keer het label van driebloemengemeente (de maximale score). Voor deze wedstrijd, georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG), worden bloemperken, bloembakken en hangmanden van bloeiende planten beoordeeld op originaliteit en creativiteit.

Als driebloemengemeente staat De Panne ondertussen ongetwijfeld op de kaart. Het is een mooie plaats op de lijst tussen heel wat grote steden en gemeenten.

 

Nieuw: bijenvriendelijke gemeente

De VVOG beloont ook steden en gemeenten die voor een bijenvriendelijke beplanting zorgen of een specifiek beheer hebben, gericht op de bijen. Gezien vorig jaar op de hoek van de Bosduiflaan – Kievitweg een bloemenweide met bijvriendelijke bloemen aangelegd werd, pronkt ook De Panne voor het eerst met de titel van ‘bijvriendelijke gemeente’.

In 2018 blijft De Panne rekening houden met de bijen. Later dit voorjaar zal op dezelfde plaats opnieuw een bijentuin aangelegd worden. Bovendien zal het vakpersoneel i.s.m. de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet een bijenhotel maken om in de bijentuin te plaatsen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
21-02-2018

Met als slogan ‘laat je hart stelen, niet je spullen’, gingen de medewerkers van de dienst Veiligheid & Preventie de afgelopen krokusvakantie, tevens de periode rond Valentijn, op pad om de voorbijgangers te sensibiliseren voor de gevaren van gauwdiefstal. Ging je vorige week ook gezellig shoppen? Hopelijk dacht je eraan dat gauwdieven ook altijd op jacht zijn. Ze plegen hun...


Meer info

De Panne
De Panne
16-02-2018

Het gemeentebestuur organiseert opnieuw taalkampjes voor anderstalige kinderen. Gemeente De Panne biedt de taalkampjes ‘Fun & Nederlands’ opnieuw gratis aan voor kinderen van 5 tot 9 jaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken in het oefenen van hun Nederlands. De dienst Jeugd werkt hiervoor samen met vzw Futur’b, een vzw gespecialiseerd in het spelenderwijs vaardiger...


Meer info

De Panne
De Panne
14-02-2018

De Panne is toegetreden tot de Statiegeldalliantie, die ijvert voor de invoer van statiegeld op éénmalige drankverpakkingen. Gezien het gemeentebestuur van De Panne via haar meerjarenplan 2014-2019 en de beleidsnota 'Proper De Panne' een prioriteit maakt van de algemene netheid in de gemeente, is de toetreding tot de alliantie een logische stap. Ook de gemeentelijke...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het