Monier pakt op Batibouw 2018 uit met revolutionair nieu dakpandesignNieuwe dakpan DNH-V: de absolute winnaar op het vlak van snelheid en techniek

Dakspecialist Monier pakt op Batibouw 2018 uit met een dakpaninnovatie van formaat. Want ook al ziet de nieuwe DNH-V er op het eerste gezicht hetzelfde uit als zijn voorganger het succesmodel DNH , onderhuids heeft Monier stevig gesleuteld aan het design van de pan. “Want net als in een technische sport als Formule 1 worden ook bij dakpannen de uiteindelijke resultaten bepaald door de wil om te innoveren en de precisie in detaillering”, zo klinkt het in de communicatiecampagne die Monier rond deze pan voert. En die resultaten mogen er zijn. Door op essentiële details verbeteringen door te voeren, is de nieuwe dakpan DNH-V de onbetwiste nummer 1 als het op snelheid en techniek aankomt. 

 

Onzichtbare details

 

Het gegolfde dakpanmodel DNH van Monier is al jaren een bijzonder populair model. Dankzij zijn mooie welving en de 7 exclusieve kleuren waarin de pan beschikbaar is, heeft de DNH een stijlvolle en discrete uitstraling die perfect past in het traditionele daklandschap.

 

Maar alles kan beter, heeft Monier gedacht. Vandaar dat de dakspecialist, in samenspraak met dakdekkers en architecten, op essentiële details in het technisch design van de DNH verbeteringen heeft doorgevoerd. Verbeteringen die niet zichtbaar zijn – want het herkenbare, traditioneel uitzicht van de pan is immers gebleven – maar, net als in een technische sport als Formule 1, zijn het verbeteringen aan details die de technische prestaties en de eindresultaten bepalen.

 

Innovatief design

De DNH-pan van Monier was al een topper, maar dankzij enkele, met veel precisie doorgevoerde ingenieuze ingrepen in het design van de pan is de opvolger, de DNH-V, een echte winnaar op het vlak van snelheid en techniek.

 

De V in DNH-V staat voor namelijk voor variabel. Variabel in latafstand en in de breedte. Terwijl de ‘oude’ DNH een variabele latafstand had van 345 - 360 mm, is de kopsluiting van de DNH-V zodanig aangepast dat de variabele panlatafstand van de pan is uitgebreid naar 325 – 355 mm. Het grote voordeel hiervan is dat de DNH-pan binnen een veel grotere range van panlatbereiken verwerkt kan worden, en de dakdekker in de lengte van het dakschild altijd uitkomt op hele pannen. Dat oogt veel mooier dan een dakschild met afgezaagde stukjes dakpan en verhoogt bovendien de ontwerpvrijheid van de architect.  

 

Daarnaast is de waterafvoer van de DNH-V-pan verbeterd, voor een perfecte wind- en waterdichtheid van het dak. Ook zijn de ophangnokken en de verankeringsvoorzieningen van de DNH-pan zo aangepast, dat ze veel steviger en stabieler op het dak liggen, en de dakdekker ze veel sneller een eenvoudiger kan plaatsen. Een belangrijk voordeel voor de dakdekker, maar ook interessant voor de portemonnee van de (ver)bouwer, want hoe vlotter dakpannen kunnen worden geplaatst, hoe minder werkuren hij moet betalen.

 

Ook perfecte renovatieoplossing

De unimodulaire maatvoering van zowel de pannen als de hulpstukken heeft als voordeel dat de DNH-V niet alleen uitstekend geschikt is voor nieuwbouwprojecten in diverse stijlen, maar ook een perfecte oplossing biedt voor renovatie, bijvoorbeeld ter vervanging van betonnen dakpannen. Vaak hoeven de panlatten niet vervangen te worden.

 

Technische gegevens

Keramische dakpan

Afmetingen in mm (lxb): 420 x 267 mm

Gemiddelde werkende breedte in mm: 225 mm

Gewicht: 3,2 kg

12,5 - 13,7 stuks/m²

Gemiddeld gewicht per m²: 41,3 kg

Dakhelling minimaal in graden 20 (van 15° tot 20° advies vragen bij de afdeling Monier  Dakservice

Latafstand:

- minimale latafstand: 325 mm

- maximale latafstand: 355 mm

 

Beschikbaar in

Natuurrood naturel

Koperrood engobe

Rustiek engobe

Grafietgrijs engobe

Double black engobe

Matzwart verglaasd

Gitzwart verglaasd

 

 

Meer info: www.monier.be of op Batibouw, paleis 5, stand 303

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Marquiz

Lanaken
12-02-2018

Relais & Chateaux La Butte aux Bois in Lanaken investeerde miljoenen euro’s in 20 nieuwe hotelkamers, in een nieuwe faciliteit voor zijn wellnesscenter Aquamarijn en in een nieuwe ontvangstruimte. Het doel? Een nog kwaliteitsvollere gastbeleving orchestreren. En dat zowel op het vlak van infrastructuur als van sfeer, zicht en licht. Het mag dan ook niet verwonderen dat de dirigent van...


Meer info

Marquiz
Brugge
08-02-2018

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten als je nu al probleemloos BEN kan bouwen? Op www.iedereenBEN.be legt bouwcoach BEN uit waarop je moet letten om aan de 6 BEN-voorwaarden te voldoen. Liever face-to-face advies? Volg dan het IedereenBEN-parcours tijdens Batibouw 2018. Of, als Waalse Batibouwbezoeker, het ...


Meer info

Marquiz
Brugge
07-02-2018

Tijdens Batibouw 2018 tref in je in hal 12 tal van fabrikanten aan waarbij je terecht kan voor zonneboileroplossingen die ervoor zorgen dat je eenvoudig, milieuvriendelijk en bovenal heel goedkoop een groot deel van je warm water kan aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. De Belgische zonneboilerassociatie Belsolar en zijn online infoplatform www.InfoZonneBoiler.be wijzen erop dat...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het