Gratis startersopleiding voor horecaHoreca Vlaanderen organiseert op dinsdag 19 juni 2018 van 9 tot 12 uur een startersopleiding in Kortrijk. Deze opleiding is gratis en bedoeld voor iedereen die eraan denkt om een horecazaak te starten, maar ook voor ondernemers die pas gestart zijn. Meer info en inschrijven:https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen.

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap al gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan de startersopleiding je helpen. De opleiding is niet enkel gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

-      De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen

-      De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap

-      De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds

-      Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?

-      De Do’s & Don'ts: de juiste look-and-feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen

-      Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel

-      Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten

 

Daarnaast ontvang je ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Docent

Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Tools voor starters

-      Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, ontwikkelde een aantal handige tools om starters op weg te helpen bij het opstarten van een eigen zaak.

-      Gids 'Starten in horeca': een interactieve gids boordevol start-tips en tricks en laat ondernemers aan het woord in inspirerende filmpjes.
Bekijk de gids hier.

-      Tips om een financieel plan op te maken: een goed financieel plan opent namelijk de deuren naar belangrijke partners zoals banken en boekhouders.
Maak je eigen financieel plan hier. Maak een Guidea-account aan en ga aan de slag!

-      Foodcostberekening: de samenstelling van een financieel gezonde menukaart is van levensbelang. Guidea ontwikkelde een gratis webtool waarbij je inzicht krijgt in de aankoop- en personeelskosten, maar ook in de marges van je gerechten en dranken.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
21-06-2018

Om de bevolking te informeren over de financiële en beleidsnota 2018 ging het gemeentebestuur eind mei en begin juni wederom de boer op in alle deelgemeenten. Op dinsdag 29 mei 2018 werd de spits afgebeten in zaal In ’t Dorp in de Dorpsstraat in Westkapelle. Op woensdagavond 30 mei 2018 was Ramskapelle aan de beurt in ’t Zaaltje. En op dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni 2018...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-06-2018

Klassiek leeft Meesterlijk bestaat 10 jaar! Om dit jubileum luister bij te zetten, stelde artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort een prachtig programma samen met internationale topmusici. Voor deze tiende editie strikte hij de Tsjechische toppianist Lukas Vondracek, winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2016. Hij opent deze feesteditie met een soloconcert op 17 en 18 juli 2018. Beide...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-06-2018

Van 6 juli tot 1 september brengt de tentoonstelling Met twee aan zee het verhaal van een samenwerking tussen vader Renaat Bosschaert en dochter Greet. Een verhaal te ontdekken in grafisch werk en bijzondere boeken. Eén deel van de duotentoonstelling toont de bibliofiele grafische uitgaven van Renaat Bosschaert (1938-2006). Renaat verenigde zijn liefde voor poëzie met grafieken, meer...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-06-2018

Op zaterdag 23 juni vindt voor de derde keer het jeugdevenement “Kaboem” plaats in de tuinen van het Cultuurcentrum. Zorg ervoor dat je zeker van de partij bent, want het wordt gegarandeerd een spetterend feest! Hoe kan je beter de zomer inzetten dan met een dag vol amusement, attracties en optredens? De Nachtwacht komt optreden en nadien kan je met je favoriete held op de foto!...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het