Gratis startersopleiding voor horecaHoreca Vlaanderen organiseert op dinsdag 19 juni 2018 van 9 tot 12 uur een startersopleiding in Kortrijk. Deze opleiding is gratis en bedoeld voor iedereen die eraan denkt om een horecazaak te starten, maar ook voor ondernemers die pas gestart zijn. Meer info en inschrijven:https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen.

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap al gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan de startersopleiding je helpen. De opleiding is niet enkel gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

-      De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen

-      De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap

-      De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds

-      Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?

-      De Do’s & Don'ts: de juiste look-and-feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen

-      Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel

-      Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten

 

Daarnaast ontvang je ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Docent

Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Tools voor starters

-      Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, ontwikkelde een aantal handige tools om starters op weg te helpen bij het opstarten van een eigen zaak.

-      Gids 'Starten in horeca': een interactieve gids boordevol start-tips en tricks en laat ondernemers aan het woord in inspirerende filmpjes.
Bekijk de gids hier.

-      Tips om een financieel plan op te maken: een goed financieel plan opent namelijk de deuren naar belangrijke partners zoals banken en boekhouders.
Maak je eigen financieel plan hier. Maak een Guidea-account aan en ga aan de slag!

-      Foodcostberekening: de samenstelling van een financieel gezonde menukaart is van levensbelang. Guidea ontwikkelde een gratis webtool waarbij je inzicht krijgt in de aankoop- en personeelskosten, maar ook in de marges van je gerechten en dranken.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
13-08-2018

Op zaterdag 18 augustus 2018 tussen 11 en 12.30 uur signeert Kris Van Steenberge de 20ste druk van zijn succesroman 'Woesten' in de Standaard Boekhandel in de Lippenslaan. Het gaat om een jubileumeditie met een harde kaft, een nawoord en … dit allemaal voor de prijs van 15 euro! Het boek wordt op dit moment verfilmd.


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-08-2018

Op zondag 19 augustus 2018, dé Fandag van het Casino Cycling Team Knokke, rijden de leden in één groot peloton dwars door deelgemeente Knokke als eerbetoon aan Frank Misseghers, afscheidnemende als voorzitter. Daarom wordt deze Fandag voor deze ene keer omgedoopt tot ‘Frankdag’. Om de rit in goede banen te leiden is er deskundige begeleiding van de politie, alsook...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-08-2018

Bij het starten van een eigen zaak op oudere leeftijd komt er wel wat om de hoek kijken! Daarom organiseert Integraal vzw (de 50+ ondernemerswerking van UNIZO en Zenito Sociaal Verzekeringsfonds) een praktische opleidingsreeks over het starten met een eigen zaak na je vijftigste. Tijdens de vierdelige cyclus krijg je uitgebreid informatie over de startmodaliteiten, over je nieuwe...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
13-08-2018

Kraamcentrum 'de wieg', een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, organiseert op vrijdag 24 augustus 2018 een opendeurdag van 14 tot 19 uur. Toekomstige of pas bevallen ouders zijn welkom voor alle info over wat de kraamverzorgende, vroedvrouw of vrijwilliger thuis voor hen kunnen betekenen tijdens de zwangerschap of na de geboorte van hun kindje. Ook zijn er gratis...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het