Provincie zet deze zomer met ‘Kanapee’ dorpen rond kanaal Bossuit-Kortrijk in de kijkerIn juli organiseert de Provincie West-Vlaanderen in de regio van het kanaal Bossuit-Kortrijk drie driedaagse bouwcampings onder de naam ‘Kanapee’.

Ze werkt hiervoor samen met Stadlandschap ‘Leie en Schelde’ en het artistiek collectief Bolwerk. Ook de gemeenten Avelgem en Zwevegem verlenen hun medewerking.

Driedaagse bouwcampings in juli
Tijdens de driedaagses worden de locaties met natuurlijke materialen en de nodige creativiteit omgetoverd tot ontmoetingsplaatsen met speelse elementen.

Deelnemers kunnen een halve dag, een volledige dag, twee dagen of drie dagen helpen bouwen en/of kamperen. Op zondagavond is er telkens een openluchtfilm en op maandagavond een concert.

Alle activiteiten zijn volledig gratis. Om deel te nemen aan het bouwen en/of kamperen dient vooraf ingeschreven te worden. Dit kan via www.komkanaperen.be.

De driedaagses worden in de tuin van de oude pastoriewoning in Bossuit (op 15-16-17 juli), in het Milleniumpark in Moen (op 22-23-24 juli) en in het Lettenhofpark in Knokke-Zwevegem (op 29-30-31 juli) georganiseerd.

Op zondag 12 augustus kunnen alle bouwprojecten tijdens het ‘Kanapeefestival’ uitgetest worden.

Het belevingsproject ‘Kanapee’ en de blauwe reiger
Via het project wil de Provincie de kanaaldorpen met het kanaal Bossuit-Kortrijk verbinden.

De ‘Kanapee’-mascotte, een blauwe reiger, zal vanaf vrijdag 15 juni in de straten van Outrijve, Sint-Denijs, Moen, Avelgem en Zwevegem opduiken om de bouwcampings te promoten.

 

Praktisch – Driedaagse bouwcampings

Plaats en data:
- in de tuin van de oude pastoriewoning in Bossuit (op 15-16-17 juli)
- in het Milleniumpark in Moen (op 22-23-24 juli)
- in het Lettenhofpark in Knokke-Zwevegem (op 29-30-31 juli)

Inschrijven en meer info?
via www.komkanaperen.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Oostrozebeke
22-06-2018

Op woensdag 27 juni openen de Provincie West-Vlaanderen en de gemeente Oostrozebeke het gecontroleerd overstromingsgebied op de Hulstebeek in Zedelgem. Het werd aangelegd naar aanleiding van de wateroverlastproblemen in Oostrozebeke en moet er onder andere voor zorgen dat bij hevige regenval de afstroom naar de beek optimaal kan verlopen. In periodes van hevige neerslag kan een hoeveelheid van...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Waardamme - Sint Michiels - Andries
22-06-2018

Zes innovatieve onderwijsprojecten uit West-Vlaanderen ontvangen in totaal 109.300 euro steun van de Provincie West-Vlaanderen. Dat besliste de deputatie van de Provincie in haar zitting van donderdag 14 juni 2018. De ondersteuning past binnen het provinciaal reglement inzake subsidiëring van projecten flankerend onderwijsbeleid. Een overzicht van de projecten die subsidies ontvangen: ...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
De Haan
19-06-2018

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni worden de Waterfront-bootjes, onder andere door kinderen van het Zeepreventoruim, het pediatrisch revalidatiecentrum voor chronisch zieke kinderen in De Haan, gevuld met lucht. Op maandag 25 juni wordt het startschot hiervoor gegeven door de kinderen van het Zeepreventoruim, samen met Joris Hessels en Dominique Van Malder en gedeputeerde voor erfgoed...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het