Mobiele vrachtwagensluis / cameradetectie in woonkern Sint-Eloois-VijveSinds enige tijd is er in de dorpskern van Sint-Eloois-Vijve een tonnagebeperking voor het vrachtverkeer. Toch zijn er nog steeds vrachtwagens die dit negeren. Daarom start de stad van midden oktober met een mobiele vrachtwagensluis om het verbod af te dwingen.

 

Het stadbestuur heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen geleverd om de woonkern van Sint-Eloois-Vijve aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Zo werden het Sint-Elooisplein en de omgeving rond de kerk heraangelegd. Sinds eind augustus is ook de vernieuwde Posterijstraat geopend. Om de leefbaarheid optimaal te houden, is er in de dorpskern al geruime tijd  een tonnagebeperking voor het doorgaand vrachtvervoer.

 

Vrachtvervoer negeert tonnagebeperking

Toch stelt de stad vast dat er nog steeds vrachtwagens deze beperking in de woonkern negeren. Dagelijks passeren er aan het kruispunt Posterij honderden fietsers van Wielsbeke en Sint-Eloois-Vijve naar Waregem. Vrachtwagens creëren gevaarlijke verkeerssituaties op dit kruispunt. Daarom is een repressieve aanpak van dit vrachtverkeer noodzakelijk. De aangewezen route voor vrachtvervoer tussen Wielsbeke en Waregem is immers via de Expresweg.

 

Mobiele camera’s als oplossing

Het stadsbestuur doet een beroep op de firma G4S om in de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat een mobiele vrachtwagensluis te plaatsen. Dat zijn twee camerasystemen (met hoogtedetectie) die alle voorbijrijdende vrachtwagens registreren. Een centrale server berekent vervolgens de doorrijtijden en vergelijkt ze met de vastgestelde norm. Vrachtwagenbestuurders die zonder tussenstop door de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat rijden, zullen een boete ontvangen via politiezone Mira.

 

De mobiele installatie is vanaf de tweede helft van oktober voor 6 weken operationeel in Sint-Eloois-Vijve. Tijdens deze periode brengt de stad de nodige verkeersborden aan. Tijdens en na het proefproject zal de stad onderzoeken wat het (ontradende) effect is van de mobiele vrachtwagensluis.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Waregem

Waregem
19-06-2019

Op woensdag 3 juli organiseert de stad vijf infomarkten over evenveel onderwerpen. Daar kunnen de aanwezigen niet alleen luisteren naar een gespecialiseerde spreker, ze vernemen er ook de eerste resultaten van de enquête die iedereen kon invullen tussen 14 mei en 15 juni. Het is de volgende stap in het participatieproject van de stad voor het beleidsplan 2020 – 2025. Tussen 14 mei en...


Meer info

Waregem
Waregem
15-06-2019

Wie langdurig zijn/haar hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind of buur verzorgt, verdient absoluut respect. Daarom organiseert het welzijnshuis elk jaar een verwendag voor mantelzorgers. Die vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juni in CC De Schakel. Op het programma staan een verwenbuffet (13.30u.), workshops bloemschikken – Tai Chi – thee proeven...


Meer info

Waregem
Waregem
22-05-2019

De Internationale Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden ‘gebuurs’ samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat in Waregem elk jaar meer succes krijgt. Vorig jaar telden we 58 gezellige samenkomsten in onze stad, dit jaar zijn dat 59 straten/wijken die tussen 24 mei en begin juni samenkomen. Opnieuw een ongezien aantal en een duidelijk bewijs dat...


Meer info

Waregem
Waregem
23-04-2019

Herontdek potlood, papier en inkt op een unieke manier in workshops en doorlopende activiteiten, voor jong en oud, ervaren of absolute beginner. Kom tekenen in de natuur, met krijt of wol, modelschetsen, tekenen op muren en ramen, alles kan. Teken mee en tover Waregem om in één groot tekenatelier vol ideeën en kleur. Zondag 5 mei van 14.00u. tot 18u.00u.


Meer info

WaregemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het