Mobiele vrachtwagensluis / cameradetectie in woonkern Sint-Eloois-VijveSinds enige tijd is er in de dorpskern van Sint-Eloois-Vijve een tonnagebeperking voor het vrachtverkeer. Toch zijn er nog steeds vrachtwagens die dit negeren. Daarom start de stad van midden oktober met een mobiele vrachtwagensluis om het verbod af te dwingen.

 

Het stadbestuur heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen geleverd om de woonkern van Sint-Eloois-Vijve aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Zo werden het Sint-Elooisplein en de omgeving rond de kerk heraangelegd. Sinds eind augustus is ook de vernieuwde Posterijstraat geopend. Om de leefbaarheid optimaal te houden, is er in de dorpskern al geruime tijd  een tonnagebeperking voor het doorgaand vrachtvervoer.

 

Vrachtvervoer negeert tonnagebeperking

Toch stelt de stad vast dat er nog steeds vrachtwagens deze beperking in de woonkern negeren. Dagelijks passeren er aan het kruispunt Posterij honderden fietsers van Wielsbeke en Sint-Eloois-Vijve naar Waregem. Vrachtwagens creëren gevaarlijke verkeerssituaties op dit kruispunt. Daarom is een repressieve aanpak van dit vrachtverkeer noodzakelijk. De aangewezen route voor vrachtvervoer tussen Wielsbeke en Waregem is immers via de Expresweg.

 

Mobiele camera’s als oplossing

Het stadsbestuur doet een beroep op de firma G4S om in de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat een mobiele vrachtwagensluis te plaatsen. Dat zijn twee camerasystemen (met hoogtedetectie) die alle voorbijrijdende vrachtwagens registreren. Een centrale server berekent vervolgens de doorrijtijden en vergelijkt ze met de vastgestelde norm. Vrachtwagenbestuurders die zonder tussenstop door de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat rijden, zullen een boete ontvangen via politiezone Mira.

 

De mobiele installatie is vanaf de tweede helft van oktober voor 6 weken operationeel in Sint-Eloois-Vijve. Tijdens deze periode brengt de stad de nodige verkeersborden aan. Tijdens en na het proefproject zal de stad onderzoeken wat het (ontradende) effect is van de mobiele vrachtwagensluis.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Waregem

Waregem
05-12-2018

Van 7 december tot en met 8 januari is de ijspiste opnieuw te vinden op de Markt. Het ijsplezier-voor-een-hele-maand wordt op vrijdagavond 7 december vanaf 18.30u. op gang gezongen door het Nederlandse feestduo Gebroeders Ko. Vanaf dan is de schaatspiste elke dag open van 10.00u. tot 21.30u.


Meer info

Waregem
Waregem
06-11-2018

Op zondag 18 november is het opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Dan zetten de Waregemse cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open voor kinderen tot 12 jaar en hun familie. Dit doen ze met tal van activiteiten rond het thema tijd. Zin om door te tijd te reizen in de Bib, de Kunstacademie, Be-Part en cc De Schakel? Kom op expeditie en ontdek alle huizen samen met Vlieg! Workshops Tijdens Vlieg...


Meer info

Waregem
Waregem
31-10-2018

Op zondag 18 november 2018 is het opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Dan zetten de Waregemse cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open voor kinderen tot 12 jaar en hun familie met tal van activiteiten rond het thema tijd. Zin om door de tijd te reizen in de Bib, de Kunstacademie, Be-Part en CC De Schakel? Kom op expeditie en ontdek alle huizen samen met vlieg! Op het Boekenplein vind je een...


Meer info

WaregemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het