Kerstmarkt in de kijkerOp zondag 16 december gaat de jaarlijkse kerstmarkt door in Izegem. Traditiegetrouw kan de stad opnieuw rekenen op de medewerking van heel wat mensen en verenigingen. Daarbij zijn veel gevestigde waarden, maar ook heel wat nieuwe gezichten.

 

Het startschot voor de jaarlijkse kerstmarkt in de omgeving van de Sint-Tillokerk, wordt om 14 uur gegeven door stadsbeiaardier Koen Cosaert. Op de kerstmarkt zelf zijn opnieuw heel wat verenigingen vertegenwoordigd:

Koninklijke Harmonie Leo XIII, Gym Izegem, Drumband padvinders van Sint-Joris, Kinderkankerfonds, Koninklijke Harmonie van de Congregatie, Mad & P, vzw Old Car Drivers, Football Dads U12, Els Lombaert, Vlaams Huis, Dameskoor Zimra, De Pekkerkes, Iseghemse Bruges Clan vzw, VK Pallieters, Mama Kivu, Oxfam Wereldwinkel.

16 uur, 17 uur en 18 uur: Optreden dameskoor Zimra in de Sint-Tillostraat.

Er is doorlopend kinderanimatie in het kerkportaal, de KSA houdt hierbij een oogje in het zeil. Zij organiseren een workshop zoutdeegfiguren maken, er is een rustige, verwarmde leeshoek en ze brengen een arsenaal aan gezelschapspelen mee.

Om 16.30 uur en om 17.30 uur concerteren de Koninklijke Harmonie Leo XIII en de Koninklijke Harmonie van de Congregatie tussen hun respectievelijke standen op de Kerstmarkt.

Tussendoor kan iedereen genieten van optredens van Le Fou avec le feu, de ijsberen én de kerstman!

 

Pekkerscorrida

16u30: Kinderloop - 900 m (tot 12 jaar) - (500 m onder begeleiding)

17u00: Corrida - 6,3 km

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Assenede

Assenede
15-05-2019

Deze middag hesen schepenen Chantal Bobelijn en David Vercauteren samen met Johan Eeckhoudt van de Meetjeslandse holebivereniging Holebi Spirit de regenboogvlag aan het gemeentehuis.Op die manier tellen ze af naar vrijdag 17 mei. Dan is het IDAHOT-dag, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Ook in Assenede willen we onze solidariteit tonen door de regenboogvlag te laten...


Meer info

Assenede
Assenede
03-05-2019

Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat we afscheid moesten nemen van Pim De Rudder. Ter ere van Pim opent de gemeente Assenede morgen en maandag een rouwregister in het gemeentehuis. Pim De Rudder zette onze gemeente op de kaart als echte kunstgemeente. Hugo Claus, Jef Geeraerts, Jan Decleir,…allemaal vonden ze weg naar Assenede dankzij Pim. Vroeger had je galerijen in Brussel,...


Meer info

Assenede
Assenede
03-05-2019

Het rouwregister ter ere van Pim De Rudder zal ook zaterdagvoormiddag ondertekend kunnen worden. Om iedereen de kans te geven het rouwregister te ondertekenen, openen we uitzonderlijk op zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur de deuren van het gemeentehuis. Wie er niet geraakt, kan ook maandag nog op het gemeentehuis terecht van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.


Meer info

Assenede
Assenede
02-05-2019

Komende zaterdag 4 mei brengt 'Assenede Vertelt' een herneming van hun boeiende voordracht 'De 'groote' oorlog onder onze kerktorens' in gemeenschapscentrum Bass'Cul in Bassevelde. Heemkundige Krispijn Hautekeete dompelde zich de afgelopen jaren onder in het verhaal van de ‘Groote Oorlog’. Daarbij focuste hij zich niet op het verhaal van de frontlinies,...


Meer info

AssenedeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het