195 kinderen stappen voor water in Harelbeke op 22 maartIn Vlaanderen beschikt vrijwel iedereen over kraantjeswater. Dat is niet overal op de wereld het geval. Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie.

Op veel plaatsen moeten kinderen gemiddeld 6 kilometer afleggen om met emmers drinkbaar water op te halen. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld niet genieten van onderwijs.

 

Voor de zesde maal op rij organiseren Stad Harelbeke, PRNC De Gavers en De Watergroep een Wereld Waterdagactie met de leerlingen van de Harelbeekse basisscholen. Dit getuigt ook van een unieke samenwerking van de Stad Harelbeke met de Provincie West-Vlaanderen en De Watergroep.

 

Stad Harelbeke zet ook actief de schouders onder de verwezenlijking van de SDGs, de sustainable development goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 doelstellingen die er voor moeten zorgen dat onze aarde tegen 2030 weer een goede koers vaart. Er zal op die dag aandacht worden besteed aan SDG 6 (schoon water en sanitair) en SDG14 (leven in het water).

 

Vanaf 08u45 starten 195 kinderen van het vijfde leerjaar van de lagere scholen van Harelbeke, deels aan de Gavers, deels aan het Waterproductiecentrum (WPC) van de Watergroep in de Beneluxlaan om aan de talrijke activiteiten en workshops te beginnen.

Over de middag volgt een prijsuitreiking wie de mooiste affiche over duurzaam watergebruik ontwierp. We zingen ook allemaal samen het waterlied en is er een officieel moment waar de scholen toegesproken worden.

 

Ook doen de scholen mee met Iedereen Waterdrager, het thema dit jaar van Wereldwaterdag@school. T-shirts die niet meer gedragen zijn en in goede staat zijn worden ingezameld en nadien naar De Kringloopwinkel gebracht.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Harelbeke

Harelbeke
07-03-2019

'de branding' ondersteunt volwassenen met een beperking op vlak van wonen, werken, beleven en groeien. Hoe we dat doen, ontdek je op Dag van de Zorg (zondag 17 maart - 10u tot 17u) tijdens een actieve, gezinsvriendelijke rondleiding in de Ringlaan 30 Heule. Welkom! ‘de branding’ staat garant voor warme zorg. En dat kan je zelf ervaren tijdens onze opendeur op zondag 17 maart!...


Meer info

Harelbeke
Harelbeke
28-02-2019

Op zondag 14 april 2019 kan je in Zwevegem, Deerlijk, Harelbeke en Kortrijk deelnemen aan ‘Je Wildste Westen Actiedag’. Op zes locaties wachten dan avontuurlijke sporten als paintball, een hoogtouwenparcours, boogschieten, lasershooting, speleo en veel meer. Een dagticket kost 5 euro en is te verkrijgen via www.jewildstewesten.be. Er zijn 1.000 tickets beschikbaar. Starten kan vanaf...


Meer info

Harelbeke
Harelbeke
07-02-2019

In het voorjaar van 2019 wordt een nieuwe Ronde van Harelbeke gereden. Net zoals tijdens de vorige legislatuur wil het schepencollege, ter voorbereiding van het meerjarenplan, via de Ronde van Harelbeke de stap zetten naar de inwoners om hun mening te horen i.v.m. verschillende thema’s. Het verschil met de vorige Rondes in 2013 en 2016 is dat de avonden deze keer niet gebiedsgericht, maar...


Meer info

HarelbekeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het