De acht finalisten van de provinciale muziekwedstrijd ‘Westtalent’ zijn gekend.Op zaterdag 18 november strijden Sunflower, Celestial Wolves, Divided, The Waltz, Vito, Eraserhead, Josefien Deloof en James Frances King voor de overwinning in het Wilde Westen in Kortrijk. Zij waren de acht besten die na de voorrondes een plaats in de finale kregen.

Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro.

 

Voortraject
Tijdens vier voorrondes, op 7, 14, 21 en 28 oktober namen in totaal 24 bands en muzikanten het tegen elkaar op.
Major, Divided, PAGE DOWN, Flo, MC Equal, The Waltz speelden op zaterdag 7 oktober in het Wilde Westen in Kortrijk. TukTukThailand, Sunflower, MADCHA, Eszra, Mickey Doyle en Josefien Deloof gaven het beste van zichzelf op zaterdag 14 oktober in Cactus Muziekcentrum in Brugge. Op zaterdag 21 oktober was het de beurt aan Celestial Wolves, James Francis King, ABASHED, Forward, Mauger en Aping Friends in 4AD in Diksmuide. De laatste voorronde vond plaats op zaterdag 28 oktober in De Zwerver in Leffinge, daar traden Roxie Horse, Lip Service, Eraserhead, Millbrooks, Vito en Pjay op.

Ze brachten hun muziek telkens live.

‘Westtalent’
‘Westtalent’ is een muziekwedstrijd die open staat voor alle muziekgenres en alle leeftijden.

West-Vlaamse bands of muzikanten konden zich inschrijven tot en met 15 juni 2017. In totaal dienden 163 bands en muzikanten hun kandidatuur in. 24 bands werden geselecteerd voor de voorrondes.

De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown, Trix), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf).

Niet zomaar een muziekwedstrijd
Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere: The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE.

 

www.westtalent.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor showbizz of muziek?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Kortrijk
19-11-2017

Sunflower is de winnaar van Westtalent 2017. De band wint onder andere 1.500 euro, een concerttournee, coaching en kan gedurende enkele dagen gebruik maken van repetitieruimte en een studio. Josefien Deloof werd tweede, zij mag onder andere rekenen op 1.000 euro, 3 concerten en coaching en gebruik van repetitieruimte. Vito veroverde de derde plaats, goed voor 500 euro, 2 concerten en coaching....


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Harelbeke
17-11-2017

Op vrijdag 1 december organiseert de Provincie West-Vlaanderen de vierde editie van de avondactiviteit ‘Putteke Winter’ in het provinciedomein De Gavers in Harelbeke. De activiteit is gratis, met uitzondering van consumpties. Bij de vorige editie namen zo’n 8.500 bezoekers deel. Onder andere via de website en via sociale media lieten dit jaar al 6.300 geïnteresseerden...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
09-11-2017

In haar zitting van donderdag 9 november keurde de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen de verkoop van provinciehuis Abdijbeke in Sint-Andries (Brugge) goed. Voor het gebouw en de site, in totaal 3.000 m² groot, werd 4.358.289,40 euro geboden. Dit is bijna 50 % boven de instelprijs van 2.950.000 euro. De bovengrondse bebouwde oppervlakte is 4.014 m². Een notariële akte zal...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het