Maaseik Maakt Muziek: MantisIn onze rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op Mantis.

Mantis werd in 2014 over het doopvont gehouden, de band bestaat uit Thomas Francot (gitaar), Filip Tyskens (bas), Ruben Vandael (drums) en Jurgen Martens (synth). Een zanger hebben ze niet in hun rangen, maar dat is in dit geval geen handicap. Aangedreven door krachtige, punchy gitaar- en basriffs, solide drumwerk en hier een daar wat synthesizer zetten ze een indrukwekkende instrumentale sound neer. Een sound die ontdaan is van alle franjes, bij Mantis moet je dus niet aankloppen voor  elfendertig gitaareffecten, samples of andere tierlantijntjes. Maar dat maakt de sterkte van hun nummers net des te opvallender. Nummers die bovendien niet gespeend zijn van melodie en inventiviteit.

Mantis laat zich niet in een hokje duwen, zelf noemen ze hun energieke muziek pogojazz. Daarmee situeren ze zich ergens tussen postrock, hardcore, noise, dance en zelfs italofunk. Mantis staat kortom garant voor een rollercoaster van gesofisticeerd beuk- en knalwerk met een hoge dansbaarheidsfactor.

In 2015 haalde Mantis de finale van Limbomania. De jonge wolven hebben sindsdien een stevige livereputatie opgebouwd, met concerten op festivals zoals RoadburnRock Herk en Absolutely Free Festival.

Na twee EP’s in 2016, verschijnt op 9 maart 2018 hun eerste album “MAGNOLIA”. De plaat wordt op vrijdag 9 maart voorgesteld in Muziekodroom (info en tickets: https://www.muziekodroom.be/concert/mantis) en is binnenkort ook beschikbaar in onze bibliotheekcollectie. Met dit debuutalbum is het viertal uit Maaseik klaar om Europa te veroveren, met op een tiental dagen zo'n negen shows - en de boekingen lopen nog binnen. Na jaren werken, is het een droom die uitkomt.

Bekijk video's op hun youtubekanaal met hieronder alvast een teaser uit het nieuwe album!

 

 

Voor fans van: 

And so I watch you from Afar

Russian Circles

LCD Soundsystem

Meer info:

http://vi.be/mantis

https://www.facebook.com/MANTISBELGIUM
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis nieuws voor showbizz of muziek plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
10-12-2018

De sorteerregels van gft zijn aan herziening toe. Materialen zijn van samenstelling veranderd en ook de inzichten in de verwerking van gft zijn gewijzigd. Tot op heden zijn vlees- en visresten niet toegelaten in gft. Uit onderzoek blijkt dat er geen risico’s zijn verbonden aan het inzamelen en verwerken van deze afvalstroom. Zo kan de gft-inzameling uitgebreid worden met keukenafval. De...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-12-2018

Kom ook dit jaar naar de gezelligste kerstmarkt uit de regio, er zijn zo'n 120 kramen. Een echt topevent voor een leuk avondje shoppen!


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
30-11-2018

De kappingen aan De Zavel tussen Opoeteren en Opglabbeek zijn uitgevoerd waardoor er nu ruimte is om de poel, de miniduinen en de grote zandberg open te maken. Deze inrichtingswerken staan gepland voor na het broedseizoen 2019 en tot dan worden de omleidingswegen opgeheven. Wandelen, ruiteren en mountainbiken kan er dus weer zoals voorheen. Meer info: https://www.duinengordel.be/werken


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
30-11-2018

Moeilijk te been? Geen probleem! Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen. Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen...


Meer info

MaaseikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het