Maaseik Maakt Muziek: MantisIn onze rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op Mantis.

Mantis werd in 2014 over het doopvont gehouden, de band bestaat uit Thomas Francot (gitaar), Filip Tyskens (bas), Ruben Vandael (drums) en Jurgen Martens (synth). Een zanger hebben ze niet in hun rangen, maar dat is in dit geval geen handicap. Aangedreven door krachtige, punchy gitaar- en basriffs, solide drumwerk en hier een daar wat synthesizer zetten ze een indrukwekkende instrumentale sound neer. Een sound die ontdaan is van alle franjes, bij Mantis moet je dus niet aankloppen voor  elfendertig gitaareffecten, samples of andere tierlantijntjes. Maar dat maakt de sterkte van hun nummers net des te opvallender. Nummers die bovendien niet gespeend zijn van melodie en inventiviteit.

Mantis laat zich niet in een hokje duwen, zelf noemen ze hun energieke muziek pogojazz. Daarmee situeren ze zich ergens tussen postrock, hardcore, noise, dance en zelfs italofunk. Mantis staat kortom garant voor een rollercoaster van gesofisticeerd beuk- en knalwerk met een hoge dansbaarheidsfactor.

In 2015 haalde Mantis de finale van Limbomania. De jonge wolven hebben sindsdien een stevige livereputatie opgebouwd, met concerten op festivals zoals RoadburnRock Herk en Absolutely Free Festival.

Na twee EP’s in 2016, verschijnt op 9 maart 2018 hun eerste album “MAGNOLIA”. De plaat wordt op vrijdag 9 maart voorgesteld in Muziekodroom (info en tickets: https://www.muziekodroom.be/concert/mantis) en is binnenkort ook beschikbaar in onze bibliotheekcollectie. Met dit debuutalbum is het viertal uit Maaseik klaar om Europa te veroveren, met op een tiental dagen zo'n negen shows - en de boekingen lopen nog binnen. Na jaren werken, is het een droom die uitkomt.

Bekijk video's op hun youtubekanaal met hieronder alvast een teaser uit het nieuwe album!

 

 

Voor fans van: 

And so I watch you from Afar

Russian Circles

LCD Soundsystem

Meer info:

http://vi.be/mantis

https://www.facebook.com/MANTISBELGIUM
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor showbizz of muziek?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-03-2018

Enkele weken geleden ontvingen een aantal inwoners een betalingsuitnodiging van Limburg.net voor het aanbieden van de gft-container. Aangezien deze inwoners hun gft-container al geruime tijd niet meer hebben aangeboden, werd deze betalingsuitnodiging zonder reden verstuurd en hoeft deze dus ook niet betaald te worden. Limburg.net excuseert zich hiervoor. Nadat het stadsbestuur vaststelde dat er...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-03-2018

Op zondag 11 maart 2018 vanaf 12.00 tot 22.00 uur is alle verkeer en het parkeren van voertuigen, met uitzondering van voertuigen die deel uitmaken van de Halfvastenstoet, verboden op volgende wegen : Koningin Astridlaan Stationsstraat Acht Meilaan Bosmolenlaan Koning Albertlaan Bospoort Maastrichtersteenweg, vanaf de Plantage tot de Bospoort Rozenboomgaardstraat, vanaf de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-03-2018

Zoals ieder jaar is de maand maart Jeugdboekenmaand in de bibliotheek. Het thema van 2018 is 'Eureka! Wetenschap en techniek'. In de hal van de bib in Maaseik staan de ganse maand boeken rond dit thema in de kijker. Verder komen de 3de leerjaren van de basisscholen naar de bibliotheken in Maaseik en Neeroeteren voor een nieuw bibliotheekspel. De leerlingen lossen in groepjes diverse...


Meer info

MaaseikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het