Maaseik Maakt Muziek: MantisIn onze rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op Mantis.

Mantis werd in 2014 over het doopvont gehouden, de band bestaat uit Thomas Francot (gitaar), Filip Tyskens (bas), Ruben Vandael (drums) en Jurgen Martens (synth). Een zanger hebben ze niet in hun rangen, maar dat is in dit geval geen handicap. Aangedreven door krachtige, punchy gitaar- en basriffs, solide drumwerk en hier een daar wat synthesizer zetten ze een indrukwekkende instrumentale sound neer. Een sound die ontdaan is van alle franjes, bij Mantis moet je dus niet aankloppen voor  elfendertig gitaareffecten, samples of andere tierlantijntjes. Maar dat maakt de sterkte van hun nummers net des te opvallender. Nummers die bovendien niet gespeend zijn van melodie en inventiviteit.

Mantis laat zich niet in een hokje duwen, zelf noemen ze hun energieke muziek pogojazz. Daarmee situeren ze zich ergens tussen postrock, hardcore, noise, dance en zelfs italofunk. Mantis staat kortom garant voor een rollercoaster van gesofisticeerd beuk- en knalwerk met een hoge dansbaarheidsfactor.

In 2015 haalde Mantis de finale van Limbomania. De jonge wolven hebben sindsdien een stevige livereputatie opgebouwd, met concerten op festivals zoals RoadburnRock Herk en Absolutely Free Festival.

Na twee EP’s in 2016, verschijnt op 9 maart 2018 hun eerste album “MAGNOLIA”. De plaat wordt op vrijdag 9 maart voorgesteld in Muziekodroom (info en tickets: https://www.muziekodroom.be/concert/mantis) en is binnenkort ook beschikbaar in onze bibliotheekcollectie. Met dit debuutalbum is het viertal uit Maaseik klaar om Europa te veroveren, met op een tiental dagen zo'n negen shows - en de boekingen lopen nog binnen. Na jaren werken, is het een droom die uitkomt.

Bekijk video's op hun youtubekanaal met hieronder alvast een teaser uit het nieuwe album!

 

 

Voor fans van: 

And so I watch you from Afar

Russian Circles

LCD Soundsystem

Meer info:

http://vi.be/mantis

https://www.facebook.com/MANTISBELGIUM
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis nieuws voor showbizz of muziek plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
24-09-2018

De voorbije jaren heeft De Watergroep gewerkt aan een nieuw drinkwaterproductiecentrum in de industriezone Jagersborg in Maaseik, dit volgens een hedendaags bouwconcept en met de modernste technologie. Vanaf de tweede helft van september kunnen onze klanten in Maaseik (uitgezonderd Opoeteren) genieten van dit lokaal geproduceerde drinkwater, uiteraard van onberispelijke kwaliteit. Deze...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
22-09-2018

Waarom een EHBD-koffer? Als er een vermoeden van dementie bestaat of er reeds een diagnose is gesteld, roept dit bij mensen en hun omgeving veel vragen op. Mensen gaan met de diagnose ‘dementie’ naar huis en hebben vaak geen goed beeld van het verloop van deze ziekte. De ‘Eerste Hulp bij Dementie’-koffer biedt de kans om dit thema op een rustige manier thuis te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2018

Naar aanleiding van de eerste aflevering van het VTM programma MAKE BELGIUM GREAT AGAIN (dinsdag 18.09.2018 om 20.35 uur op VTM) zal onze dienst burgerzaken zondag 23 september uitzonderlijk geopend zijn zodat inwoners zich kunnen laten registreren als orgaandonor. Meer info over orgaandonatie vind je op onze website of op de website van de Vlaamse overheid.


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
21-08-2018

Op zaterdag 25 augustus is de Dorpermolen in Opoeteren gesloten en op zondag 26 augustus de Klaaskensmolen in Neeroeteren.


Meer info

MaaseikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het