15 maart Chris Cain Band (USA) @ Muziekodroom Hasselt - BluesChris Cain geboren op 19 november 1955 en wonende in San Jose Californië, zijn jazz-getinte met blues doorweekte gitaargeluid, zijn expressieve stijl en diepe, warme zang hebben de volwassenheid en echtheid van een ware bluesman en zijn het gevolg van jarenlange studie en het meedogenloos streven naar vakmanschap.

Chris is een fenomenaal zanger en subliem gitarist die de twee Kings, B.B. en Albert, in zich verenigt. Als je de ogen sluit is het net alsof de twee Kings, en niet Chris, op het podium staan.

In zijn jeugd schalt bij hem thuis de muziek van Muddy Waters, Ray Charles, BB King, Freddie King enz continu uit de speakers van de stereo en reeds op de prille leeftijd van drie neemt zijn vader hem mee naar een optreden van BB King.

In 1987 oogst Cain's debuut album, “Late Night City Blues”, vier W.C. Handy Blues Award nominaties, waaronder blues band van het jaar en gitarist van het jaar. Dan Forte van het tijdschrift Guitar Player schrijft het volgende: “Een indrukwekkend debuut van een top notch gitarist.” Dit album brengt hem nationale bekendheid en enkele optredens in Europa.

Zijn volgende albums " Cuttin Loose” en "Can’t Buy a Break” behalen een lange lijst van prijzen en onderscheidingen.

In de tussentijd heeft hij reeds 9 cd’s uitgebracht en was hij tevens lid van de Ford Blues Band.

Chris werd geprezen door mentoren zoals Albert King en collega's zoals Robben Ford.

Zijn unieke, expressieve, schroeiende gitaar stijl, zijn prachtige, warme stem en zijn opmerkelijke song schrijvers kunsten maken van hem een van de belangrijkste blues muzikanten van de laatste decennia.

Quote van Joe Bonamassa:

"One of my favorite, and criminally underrated blues players of all time. My name is Cain!! Chris has influenced me for as long as I owned a guitar.
Tone, and magic phrasing. Killer voice and songs to boot."

Samenstelling band:

    Chris Cain - zang en gitaar
    Fabrizio Ginoble - orgel
    Walter Cerasani - Bas
    Fabrio Colella - drum


 

Meer info op www.move2blues.be en www.muziekodroom.be

VVK 12 – Kassa 14 EUR
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor showbizz of muziek?
 Meer nieuws over Move2Blues

Hasselt
>>
19-02-2018

Vijf ervaren, gepassioneerde muzikanten met een enorme liefde voor The Blues, ze spelen een scala van Blues Rock over zachte gevoelige Blues ballads met een ongekend gevoel en vaardigheid. De BluesBones hadden het plezier om podia te delen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en vele...


Meer info

Move2Blues
Hasselt
>>
19-02-2018

Sue Foley geboren op 29 maart 1968 in Ottawa Canada is een van de fijnste bluesgitaristen van de huidige scene. Op de jonge leeftijd van 16 wordt ze een professionele muzikante en op haar 22ste verhuist ze naar Austin Texas en neemt haar eerste blues cd “Young Girl Blues” op. De cd bevestigt haar unieke talenten als bekwame bluesgitarist, geïnspireerde songwriter en begenadigde...


Meer info

Move2Blues
Hasselt
>>
19-02-2018

Gentenaar Guy Verlinde viert in 2018, 10 jaar The Mighty Gators en 20 jaar on the road.Als een geschenk voor de fans die hem al twintig jaar volgen, stelde de ‘hardst werkende bluesman in België’ nu een compilatie cd “Ten” samen met zowel onuitgegeven als herwerkte songs. Hij speelt jaarlijks meer dan 150 concerten, in acht jaar tijd bracht hij 9 albums uit, won in...


Meer info

Move2BluesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het