12 april - Guy Verlinde & The Mighty Gators @ Muziekodroom Hassselt - BluesGentenaar Guy Verlinde viert in 2018, 10 jaar The Mighty Gators en 20 jaar on the road.Als een geschenk voor de fans die hem al twintig jaar volgen, stelde de ‘hardst werkende bluesman in België’ nu een compilatie cd “Ten” samen met zowel onuitgegeven als herwerkte songs.

Hij speelt jaarlijks meer dan 150 concerten, in acht jaar tijd bracht hij 9 albums uit, won in 2011 de Belgian Blues Awards, vertegenwoordigde België op de European Blues Challenge 2012 in Berlijn (D) en werd in 2014 verkozen tot "Best Live Act".

Zijn slide gitaar en harmonica stijl zijn zeer emotioneel geladen en authentiek. Zoals hij zegt: "In een wereld van plastic en virtualiteit, mensen willen echte dingen". Een optreden van Guy Verlinde is ook altijd zeer energiek en is een totaal ervaring voor de zintuigen. Hij geeft zich telkens weer de volledig 100% aan zijn publiek. Dit maakt hem een echte crowd pleaser en een top entertainer.

Als jonge bluesmuzikant speelde hij ondertussen al in het voorprogramma van hele wat grote blues artiesten zoals: BB King (US), John Fogerty (US), Keb 'Mo' (US), Kenny Wayne Sheppard (US), Jimmy Vaughan (US), Jim Shuler (US), Lucky Peterson (US), Otis Taylor (US), Ian Siegal (UK), Shemekia Copeland (US), ... In 2010 nam hij met Texaanse bluesmuzikant Guy Forsyth (US) het live album “Banana Peel Sessions” op. En in 2011 toerde hij door Europa met zijn Chicago slide gitaar held Studebaker John.

Zijn muzikaal leven kreeg pas echt vorm toen hij op 16 jarige leeftijd zijn eerste gitaar en harmonica kocht. Hij ontdekte de blues nadat hij van de vader van een vriend een compilatie CD meekreeg van Alligator & Blind Pig. Zijn wereld ging open en vanaf die dag in 1991 was hij een “Blues Man”. Kort daarna richtte hij zijn eerste band op “Smokin' Chillums” waarmee hij 6 jaar lang intensief binnen de Belgische en Nederlandse blues scene toerde.

Als ritme gitarist van Maxwell Street toerde Guy door de Verenigde Staten en Europa en speelde met o.a. Hash Brown, Johnny Moeller en Louisiana blues legende Roscoe Chenier. Samen met Marino Noppe richtte Guy de band “Mo 'Rice” op, waar Guy zich voor het eerst toelegde op de bluesharp. In deze periode ontpopte hij zich tot een energieke harpspeler en werd zijn sound beïnvloed door o.a. Sonny Boy Williamson II, Junior Wells, James Cotton en Lester Butler.

Samenstelling band:

Guy Verlinde: vocals, slide guitar & harmonica
Stijn Bervoets: guitar
Karl Zosel: bass
Benoit Maddens: drums

 

VVK 10 – Kassa 12 EUR
meer info op www.move2blues.be
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor showbizz of muziek?
 Meer nieuws over Move2Blues

Hasselt
>>
19-02-2018

Chris Cain geboren op 19 november 1955 en wonende in San Jose Californië, zijn jazz-getinte met blues doorweekte gitaargeluid, zijn expressieve stijl en diepe, warme zang hebben de volwassenheid en echtheid van een ware bluesman en zijn het gevolg van jarenlange studie en het meedogenloos streven naar vakmanschap. Chris is een fenomenaal zanger en subliem gitarist die de twee Kings, B.B. en...


Meer info

Move2Blues
Hasselt
>>
19-02-2018

Vijf ervaren, gepassioneerde muzikanten met een enorme liefde voor The Blues, ze spelen een scala van Blues Rock over zachte gevoelige Blues ballads met een ongekend gevoel en vaardigheid. De BluesBones hadden het plezier om podia te delen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en vele...


Meer info

Move2Blues
Hasselt
>>
19-02-2018

Sue Foley geboren op 29 maart 1968 in Ottawa Canada is een van de fijnste bluesgitaristen van de huidige scene. Op de jonge leeftijd van 16 wordt ze een professionele muzikante en op haar 22ste verhuist ze naar Austin Texas en neemt haar eerste blues cd “Young Girl Blues” op. De cd bevestigt haar unieke talenten als bekwame bluesgitarist, geïnspireerde songwriter en begenadigde...


Meer info

Move2BluesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het