Onze voorbereiding blijft goed lopen : 4 - 1 winst tegen Maccabi Tel Aviv.Met Maccabi Tel Aviv en KRC Genk speelden twee landskampioenen de eerste oefenwedstrijd van de zomerstage. De Israëli’s waren meteen ook de eerste tegenstander van formaat want geplaatst voor de voorrondes van de Champions League.

Zoals dat ook al in de eerste oefenwedstrijden het geval was bracht coach Mazzu twee heel verschillende elftallen op het veld.

De studieronde duurde exact elf minuten. Toen dwong Genk een hoekschop af. Benson schilderde die gemeten op het hoofd van Dewaest en dan weet je het wel. Doelman Gianniotis grabbelde nog maar kon het openingsdoelpunt niet verhinderen.

Maccabi stelde daar niet veel tegenover of je zou een zwakke kopbal van de mee opgerukte Amador als een kans moeten beschouwen. Op het halfuur zette Ndongala zich goed door over links, legde terug tot bij Stephen Odey maar die zag zijn poging nipt naast gaan. Vlak voor rusten was het opnieuw Odey die de zestien binnenglipte maar hij slaagde er niet in terug te leggen tot bij de mee opgerukte Paintsil. Meteen het laatste wapenfeit van een eerste helft die gedomineerd werd door Genk maar enkel een kopbaldoelpunt van Dewaest opleverde.

Opnieuw was het tien minuten wachten op de eerste kans na de rust. Ito, onhoudbaar met de bal aan de voet, vond Gano en die knalde op de doelman. Twee minuten later was het wel raak. Vanzeir ontfutselde de bal, lanceerde Bongonda en die scoorde via de Israëlische doelman.

In minuut 66 kwam dan eindelijk het eerste schot tussen de palen van Maccabi. Rikan vond een attente Vukovic op zijn weg. De Israëli’s drongen aan. Ofoedu wurmde zich voorbij Uronen maar zag zijn voorzet voorlangs gaan. Twee minuten later kreeg Maccabi een vrije trap op een kansrijke positie. Cohen mikte die over de muur maar ook over de kooi van Vukovic.

Na eenenzeventig minuten stopte Adewoye  Rikan foutief af in de zestien. De bal ging op de stip en Chico zette Vukovic op het verkeerde been. De aansluitingstreffer voor een na de rust veel steviger Maccabi was een feit.

Drie minuten later zette Piotrowski de puntjes op de i. Met een grondscherend schot versloeg hij Gianniotis. Toch bleef het opletten voor de Genkse verdediging. Chico dwong een schietkans af en Vukovic moest zich rekken om in hoekschop te duwen. Datzelfde moest zijn overbuur even later doen op een gekraakt schot van Fiolic. Ook met een vrije trap van Uronen wist Gianniotis raad. Na de daaruit volgende hoekschop werd Ito foutief afgestopt in de zestien. Opnieuw ging de bal op de stip. Gano zette de strafschop vastbesloten op. 4 - 1 was de eindstand, de voorbereiding bleef verder goed verlopen.

Opstelling KRC Genk (eerste helft) : Vukovic, De Norre, Dewaest, Heynen, Paintsil, Odey, Benson, Khammas, Berge, Cuesta en Ndongala.

Opstelling KRC Genk (tweede helft) : Vukovic, Nastic, Wouters, Ito, Vanzeir, Piotrowski, Fiolic, Uronen, Bongonda, Adewoye en Gano.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Dewaest
57’ : 2 – 0 : Bongonda
72’ : 2 – 1 : Chico (strafschop)
75’ : 3 – 1 : Piotrowski
91' : 4 - 1 : Gano (strafschop)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
20-09-2019

Twee seizoenen geleden lanceerden we de FRZA! Fanzone. Bij elke thuismatch in de Luminus Arena wordt het stadionplein ter hoogte van Corner Zuid een sfeervolle fanzone om op te warmen voor de wedstrijd.De FRZA! Fanzone bleek sindsdien een absoluut succes. Met de input van onze supporters zetten we morgen weer een stapje vooruit en lanceren we de vernieuwde FRZA! Fanzone! Méér, beter...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-09-2019

Op zaterdag 21/9 staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. In de Luminus Arena nemen we het op tegen KV Oostende, aftrap 20u30. De ticketverkoop voor deze wedstrijd gaat vandaag (maandag 16/9) van start! Koop nu je ticket!Ticketinfo- Online tot zaterdag 21/9 17u30.- In de ticketshop. Voor info klik hier.- In één van de Bruno Service stations tot zaterdag 21/9, 12u. Voor...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-09-2019

Dries is een geboren en getogen Genkie, hij maakt reeds sinds de U10 deel uit van KRC Genk. In 2015 zette Dries de stap naar de A-kern waar hij uitgroeide tot een polyvalente speler die zowel op het middenveld als in de verdediging aan de slag kan.Wouters blijft groeien binnen de A-kern en ziet zijn harde werk beloond met een contractverlenging. KRC Genk is trots dat de jonge Limburger bij Genk...


Meer info

KRC Genk official
Genk
18-09-2019

“Het is eindelijk zover,” vertelde Felice Mazzu voor de wedstrijd. “De Champions League begint. We krijgen een sterke tegenstander voorgeschoteld. Ze verdienen respect maar we beginnen niet met schrik aan de wedstrijd. We zullen alles geven voor een goed resultaat. Met een punt zou ik al tevreden zijn.”Mazzu herschikte zijn basiselftal na het verlies in Charleroi. Er waren...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het