Loting levert topaffiches op voor 22ste editie U13 CupOp 10 april werd in gemeenschapscentrum de Bijenkorf geloot  voor de 22ste editie van de U13Cup. In zijn speech benadrukte tornooivoorzitter John De Pauw de noodzaak om te blijven evolueren.

 

Mooie gasten

Naar jaarlijkse gewoonte werd de loting in goede banen geleid door Sporza-gezicht Tom Boudeweel. De balletjes werden getrokken door enkele prominenten uit het voetbalwereldje. Onder andere ex-nationale doelman en televisiefiguur Geert De Vlieger, Oostendespits Landry Dimata en topscheidsrechter Sébastien Delferière kwamen de balletjes trekken.

 

De reeksen

De loting leverde enkele opvallende groepen op. De thuisploeg van KVV Klauwaarts Bassevelde mag borst alvast nat maken. Zo delen ze de groep met titelhouder Celtic Glasgow, recordkampioen RSC Anderlecht en het sterke Next Gen USA.

 

De volledige reeksindeling op www.u13cup.be

 

Uit alle hoeken van de wereld

De U13Cup is één van de meest prestigieuze tornooien België rijk is. Door een kwalitatief hoogstaande organisatie werd in de afgelopen 22 jaar een stevige reputatie opgebouwd bij alle Belgische topploegen. Ook de buitenlandse toppers prezen de voorbije jaren steeds de perfecte organisatie en bestempelden het tornooi als één van de beste van Europa. De U13Cup wordt dan ook niet voor niets de ‘Champions League voor U13’  genoemd! Met FC Barcelona, Bayer Leverkusen, Hertha BSC Berlijn en FC Metz zijn ook de ploegen uit de Europese topcompetities weer aanwezig. Maar ook Next Gen USA keert graag terug. Met FC Nordsjaelland-RTD Ghana krijgt het tornooi voor de eerste keer een Noors-Ghaneese combinatie op bezoek. Op zijn minst uniek. 

Kweekvijver voor toptalenten

Dat de U13Cup een kweekvijver is van talenten bewijzen de vele grote namen die hier door de jaren heen passeerden. We denken daarbij in het verre verleden aan de kapitein van onze Rode Duivels Vincent Kompany, maar ook aan Jelle Vossen, Vadis Odjidja, Anthony Vandenborre, Nigel De Jong, Urby Emmanuaelson,….  In het iets recente verleden passeerden onder andere Jordan Lukaku en Charly Musonda Jr.  de revue.

Speciale band met Rode Duivels

Bij de matchen van onze Rode Duivels leeft gans Bassevelde mee. We zijn supporter nummer één van onze Duivels. Jongens als Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Nicolas Lombaerts, Kevin Mirallas, Axel Witsel en Dries Mertens speelden ooit hun eerste internationale matchen bij ons in Bassevelde. Vincent Kompany zelfs twee jaar na elkaar.

Openingsmatch in teken van Maarten Martens

Maarten Martens, de figuur wie het 22-jaar geleden allemaal startte, is sinds dit seizoen trainer bij de U15 van Club Brugge. Zijn naar eigen zeggen sterke lichting neemt het tijdens de openingsmatch op vrijdag 2 juni op tegen AZ Alkmaar. Martens speelde ooit kampioen in de Nederlandse eredivisie met AZ. Ongetwijfeld een speciale match.

Friday Fusion

Op vrijdag 2 juni is voor het eerste een onvervalste ‘Ladies Night’. Tijdens het ‘Friday Fusion’-event wordt onze VIP-tent omgetoverd tot een soort Avenue Louise met kleding, schoenen, juwelen, demonstraties, ...  Terwijl de mannen genieten van de openingswedstrijd tussen de U15 van Club en AZ, kunnen de vrouwen zich eens goed laten gaan.

G-voetbal

De U13Cup heeft ook een belangrijke sociale rol te spelen. Dit jaar is er aandacht voor G-voetbal op het tornooi. Voetbal mag immers geen elitair gebeuren zijn waar enkel de sterksten overleven. Iedereen moet het recht hebben te genieten van de mooiste sport ter wereld.

Gastgezinnen gezocht

 

Om de vele internationale spelertjes die elk jaar deelnemen een fijne tijd te garanderen is de organisatie nog op zoek naar gastgezinnen. Die staan deze tornooidagen in voor de opvang van de jonge talenten. Wie interesse heeft om één of meerdere spelers op te vangen, kan contact opnemen met Danny Haers op 09 373 40 46, 0473 41 08 52 of via daniel.haers@tornooibassevelde.be.

 

Vrijwilligers gezocht                                                   

Ook tijdens de week van de opbouw en tijdens het tornooi zelf is de tornooidirectie nog op zoek naar helpende handen. Zo’n organisatie kan immers niet zonder de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers en sympathisanten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie via
info@u13cup.be.

 

 

Voor meer info over de wedstrijden en het spelschema kan je terecht op www.u13cup.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-04-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Assenede

Assenede
13-12-2017

2018 begint in Assenede met twee schepenwissels. Hilde Baetslé (SamenPlus) en David Vercauteren (SamenPlus) maken hun herintrede als schepen. Alex Meulebroeck (SamenPlus) en Erik Roegis (SamenPlus) nemen afscheid van hun schepenambt en worden gemeenteraadslid. Met Meulebroeck en Roegis nemen twee absolute zwaargewichten afscheid. Meulebroeck was bijna drie volle legislaturen schepen van...


Meer info

Assenede
Assenede
13-12-2017

De gemeente Assenede organiseert op zondag 7 januari 2018 voor de tweede keer een nieuwjaarsreceptie voor al zijn inwoners. Plaats van afspraak is het plein voor het gemeentehuis. Van 11.00 tot 12.00 uur kunnen alle bewoners van Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo er komen klinken op een bruisend 2018. De gemeentelijke feestcommissie van Assenede staat in voor de praktische organisatie.


Meer info

Assenede
Assenede
28-11-2017

Dinsdag 5 december organiseren de marktkramers en het gemeentebestuur van Assenede de ‘Dag van de Markt’. Alle marktbezoekers worden getrakteerd op koffie en fris! Via de ‘Dag van de Markt’ willen de initiatiefnemers de markt nog eens extra in de schijnwerpers plaatsen. Tenslotte vind je er heel wat dagelijkse producten en dat allemaal dagvers. Bovendien zorgt de markt...


Meer info

Assenede
Assenede
27-11-2017

Er wordt hard gewerkt aan de wegen in onze gemeente. Een overzichtje. Werken aan verkeersplateau in Molenbosstraat In de Molenbosstraat wordt binnenkort gestart met werken aan het verkeersplateau. Door de werken geldt er een regeling uitzonderlijk verkeer. Er is een omleiding via de Molenbosstraat, Zelzatestraat en Triesstraat in beide rijrichtingen. De werken nemen een drietal dagen in beslag...


Meer info

AssenedeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het