Felbevochten 1 - 1 gelijkspel tegen Besiktas."Je zou voor minder revanchegevoelens hebben, Besiktas zijnde," vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. "Uitgefloten worden door je eigen supporters is niet leuk. Wees dus maar gerust dat we een gemotiveerde tegenstander treffen vanavond. Maar we zijn gemotiveerd en zullen er alles aan doen om te winnen. Het doet deugd te weten dat we opnieuw gesteund zullen worden door een pak Genkies. Ze zullen ongetwijfeld de vele Turkse supporters overstemmen."

Op het middenveld koos Clement voor Heynen in de plaats van Berge die nog niet echt negentig minuten in de benen had. Voorin viel de keuze op Paintsil.

Bij Besiktas geen Karius in het doel maar Zengin. Pepe en Babel maakten opnieuw hun opwachting in de basiself.

Quaresma zorgt voor de 0 – 1.

De eerste tien minuten van de wedstrijden waren behoorlijk intensief maar leverden geen kansen op. Bij de bezoekers viel Lens al in de twaalfde minuut geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Pektemek. Dat hinderde Besiktas niet en in minuut zestien klommen ze op voorsprong. Pektemek pikte de bal van Aidoo en stuurde Quaresma diep richting Vukovic. Die weerde het schot nog ei zo na af maar de bal kaprioleerde toch tegen de touwen.

Amper vier minuten later kreeg Besiktas opnieuw een uitgelezen scoringskans. Aidoo verloor de bal en Pektemek werd diep gestuurd. Dewaest gleed uit maar Vukovic ging goed plat en hield zijn ploeg recht. De aanvalsdrift van de bezoekers bekoelde en ze trokken zich terug in een egelstelling met een dubbele gordel voor het eigen doel en loerend op de counter via enige spits Pektemek.

Hoe hard Genk het ook probeerde, het geraakte er niet door tot kort voor de rust Samatta toch eens op doel kon koppen. De bal ging niet eens zo gek ver over. Net voor het rustsignaal zocht en vond Malinovskyi zijn linker en drukte af. Zengin had twee pogingen nodig om de bal te stoppen. Ook Paintsil vond kort daarna de Turkse doelman op zijn weg. Zo bleef het bij een 0 – 1 achterstand aan de rust.

Gelijkspel dankzij treffer van Berge.

Genk kwam beter uit de kleedkamer. Maehle ging al meteen door op rechts, kapte naar binnen maar besloot dan over met links. Doelman Zengin trapte even later slecht weg, Pozuelo pikte de bal op maar vond Samatta nipt in buitenspel. Een mooie combinatie over verschillende stationnetjes bracht Uronen in schietpositie maar Jere moest het met zijn mindere rechter doen en trapte over.

Besiktas antwoordde met een kopbal naast van Babel en een doorbraak van Pektemek waarop Vukovic moest tussenkomen. Berge en Fiolic kwamen dan Malinovskyi en Paintsil vervangen. Tussendoor kon Samatta nog op doel trappen maar zijn schot werd afgeblokt. De bezoekers plooiden meer en meer terug en Genk geraakte niet door de dubbele muur.

Afstandsschoten van Uronen en Berge kenden geen succes maar met nog twee minuten reguliere speeltijd te gaan lukte het dan toch. Opnieuw kon Berge van ver aanleggen, het schot week lichtjes af en landde achter Zengin tegen de touwen. Clement gooide meteen Ingvartsen in de strijd voor Ndongala. In blessuretijd was ook nu weer een doelpunt Heynen niet gegund, zijn schot werd afgeblokt. In de rebound pegelde Uronen met rechts op doel. Zengin had een prima safe in huis. Gescoord werd er niet meer en zo bleef het bij een felbevochten 1 – 1 gelijkspel.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Heynen, Malinovskyi (59’ Berge), Pozuelo, Ndongala (89’ Ingvartsen), Paintsil (66’ Fiolic) en Samatta.

Opstelling Besiktas : Zengin, Toköz (73’ Ljajic), Pepe, Vida, Erkin, Uysal, Özyakup (90’ Vagner Love), Medel, Quaresma, Lens (12’ Pektemek) en Babel.

Doelpunten :

16’ : 0 – 1 : Quaresma
88’ : 1 – 1 : Berge

Gele kaarten : 15’ Uysal, 35’ Samatta, 80’ Pepe

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Tobias Stieler (Duitsland)

Toeschouwers : 14.299
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
>>
21-11-2018

Samen met onze supporters verzamelden we op 21 oktober maar liefst 10.000 kg voedsel. Een voorraad waarmee Vincentius meteen aan de slag kon om voedselpakketten te maken voor gezinnen die het moeilijk hebben. Die overweldigende steun van onze supporters en het werkelijke verschil dat we met deze eenvoudige actie maakten voor zoveel mensen, inspireerde KRC Genk om dit eindjaar een wel zeer...


Meer info

KRC Genk official
Genk
20-11-2018

Gisteren kwam de Algemene Vergadering van KRC Genk samen in de Luminus Arena. Naar jaarlijkse traditie werd de jaarrekening van het vorig seizoen besproken. Seizoen 2017-2018 was op financieel vlak net als het jaar ervoor een goed seizoen voor KRC Genk. Er werd opnieuw winst geboekt, namelijk 3,3 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg zo van 43,9 naar 47,2 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten...


Meer info

KRC Genk official
Genk
13-11-2018

Gisteren vertrokken 12 spelers van onze A-kern spelers naar hun nationaal elftal voor interlandverplichtingen. Een overzichtje: Danny Vukovic - Australië (17/11: Australië - Korea & 20/11: Australië - Libanon) Sander Berge - Noorwegen (16/11: Slovenië - Noorwegen & 19/11 Cyprus - Noorwegen) Jakub Piotrowski - Polen U21 (16/11: Polen - Portugal & 20/11:...


Meer info

KRC Genk official
Genk
11-11-2018

“Coach Storck heeft gezorgd voor een compleet anders Moeskroen,” vertelde coach Clement voor de wedstrijd. “Er is opnieuw discipline en ze zetten erg goed druk. Achteruit kruipen doen ze niet meer en ze schakelen snel om. We zullen van bij het begin bij de pinken moeten zijn. Een slap begin als tegen Besiktas kunnen we ons niet opnieuw permitteren.” De Genkse coach koos...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het