Felbevochten 1 - 1 gelijkspel tegen Besiktas."Je zou voor minder revanchegevoelens hebben, Besiktas zijnde," vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. "Uitgefloten worden door je eigen supporters is niet leuk. Wees dus maar gerust dat we een gemotiveerde tegenstander treffen vanavond. Maar we zijn gemotiveerd en zullen er alles aan doen om te winnen. Het doet deugd te weten dat we opnieuw gesteund zullen worden door een pak Genkies. Ze zullen ongetwijfeld de vele Turkse supporters overstemmen."

Op het middenveld koos Clement voor Heynen in de plaats van Berge die nog niet echt negentig minuten in de benen had. Voorin viel de keuze op Paintsil.

Bij Besiktas geen Karius in het doel maar Zengin. Pepe en Babel maakten opnieuw hun opwachting in de basiself.

Quaresma zorgt voor de 0 – 1.

De eerste tien minuten van de wedstrijden waren behoorlijk intensief maar leverden geen kansen op. Bij de bezoekers viel Lens al in de twaalfde minuut geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Pektemek. Dat hinderde Besiktas niet en in minuut zestien klommen ze op voorsprong. Pektemek pikte de bal van Aidoo en stuurde Quaresma diep richting Vukovic. Die weerde het schot nog ei zo na af maar de bal kaprioleerde toch tegen de touwen.

Amper vier minuten later kreeg Besiktas opnieuw een uitgelezen scoringskans. Aidoo verloor de bal en Pektemek werd diep gestuurd. Dewaest gleed uit maar Vukovic ging goed plat en hield zijn ploeg recht. De aanvalsdrift van de bezoekers bekoelde en ze trokken zich terug in een egelstelling met een dubbele gordel voor het eigen doel en loerend op de counter via enige spits Pektemek.

Hoe hard Genk het ook probeerde, het geraakte er niet door tot kort voor de rust Samatta toch eens op doel kon koppen. De bal ging niet eens zo gek ver over. Net voor het rustsignaal zocht en vond Malinovskyi zijn linker en drukte af. Zengin had twee pogingen nodig om de bal te stoppen. Ook Paintsil vond kort daarna de Turkse doelman op zijn weg. Zo bleef het bij een 0 – 1 achterstand aan de rust.

Gelijkspel dankzij treffer van Berge.

Genk kwam beter uit de kleedkamer. Maehle ging al meteen door op rechts, kapte naar binnen maar besloot dan over met links. Doelman Zengin trapte even later slecht weg, Pozuelo pikte de bal op maar vond Samatta nipt in buitenspel. Een mooie combinatie over verschillende stationnetjes bracht Uronen in schietpositie maar Jere moest het met zijn mindere rechter doen en trapte over.

Besiktas antwoordde met een kopbal naast van Babel en een doorbraak van Pektemek waarop Vukovic moest tussenkomen. Berge en Fiolic kwamen dan Malinovskyi en Paintsil vervangen. Tussendoor kon Samatta nog op doel trappen maar zijn schot werd afgeblokt. De bezoekers plooiden meer en meer terug en Genk geraakte niet door de dubbele muur.

Afstandsschoten van Uronen en Berge kenden geen succes maar met nog twee minuten reguliere speeltijd te gaan lukte het dan toch. Opnieuw kon Berge van ver aanleggen, het schot week lichtjes af en landde achter Zengin tegen de touwen. Clement gooide meteen Ingvartsen in de strijd voor Ndongala. In blessuretijd was ook nu weer een doelpunt Heynen niet gegund, zijn schot werd afgeblokt. In de rebound pegelde Uronen met rechts op doel. Zengin had een prima safe in huis. Gescoord werd er niet meer en zo bleef het bij een felbevochten 1 – 1 gelijkspel.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Heynen, Malinovskyi (59’ Berge), Pozuelo, Ndongala (89’ Ingvartsen), Paintsil (66’ Fiolic) en Samatta.

Opstelling Besiktas : Zengin, Toköz (73’ Ljajic), Pepe, Vida, Erkin, Uysal, Özyakup (90’ Vagner Love), Medel, Quaresma, Lens (12’ Pektemek) en Babel.

Doelpunten :

16’ : 0 – 1 : Quaresma
88’ : 1 – 1 : Berge

Gele kaarten : 15’ Uysal, 35’ Samatta, 80’ Pepe

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Tobias Stieler (Duitsland)

Toeschouwers : 14.299
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
19-01-2019

Kapitein Pozuelo blijft aan boord. Daarover was coach Clement natuurlijk zeer te spreken. “Het kan zorgen voor een boost in de kleedkamer. We laten ons niet in slaap wiegen door de problemen bij STVV. Ze hebben ook een ruime kern en komen zeker met een sterk elftal aan de aftrap. Topclubs hebben het niet voor niets lastig op Stayen. We weten dat deze wedstrijd vooral bij onze supporters...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
17-01-2019

Onze kapitein Alejandro Pozuelo heeft zijn keuze gemaakt. Hij besliste vandaag om zeker tot het einde van het seizoen in Genk te blijven. Er werd al enkele weken aan de mouw getrokken van onze spelmaker door een club uit het Midden-Oosten. Na intensief overleg met de hele club, van bestuur tot trainersstaf en supporters, besliste Pozuelo vanmiddag om in Genk te blijven. Pozuelo maakt hiermee...


Meer info

KRC Genk official
Genk
17-01-2019

Op Valentijn (14/2) trekken naar Praag voor de zestiende finale van de Europa League. Het Tsjechische Slavia Praag is onze tegenstander, aftrap 18u55. In samenwerking met ASL Travel bieden we een reispakket aan. Beleef de wedstrijd vanuit het KRC Genk vak én maak er een onvergetelijke driedaagse van in Praag. Het reispakket ontdek je hier. Boeken kan door een mailtje te sturen met je...


Meer info

KRC Genk official
Genk
12-01-2019

De winterstage zit erop. Vandaag keerden onze jongens terug uit Benidorm. "Het is een intense week geweest," vertelde Philippe Clement. "De jongens hebben hard gewerkt en iedereen heeft de inspanningen prima verteerd. Bovendien heeft niemand ernstige blessures opgelopen. Ik denk dat we een goede basis gelegd hebben voor de rest van het seizoen. Daar beginnen we aan met volle...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het