Ongelukkige goals nekken KRC Genk Ladies in AnderlechtKRC Genk Ladies speelde vrijdagavond een goede wedstrijd, maar de felle wind en een offday van onze keepster bepaalden het resultaat. KRC begon met de wind in de rug en zette knappe combinaties op de mat. Anderlecht kwam amper aan het Genkse doel, maar geraakte op het kwartier toch op voorsprong toen keepster Rani Coenen zich mistrapte en Ella Van Kerkhoven simpel mocht binnen schuiven. Hoewel KRC goed speelde, kon enkel Silke Leynen met een schuiver voorlangs voor doelgevaar zorgen. Veel middenveldspel dus.
Na de rust knalden Laura Deloose en Sarah Wijnants met de wind mee twee keer onder de lat en wezen de bordjes 3-0. Wanneer  Abbi Grant al te gemakkelijk voor 4-0 zorgde leken de boeken gesloten. Maar dan kwam KRC nog meer opzetten. Aster Janssens verraste keepster Justien Odeurs en Britt Vanhamel kopte een voorzet van Lore Vanschoenwinkel in eigen doel. Anderlecht geraakte in paniek en KRC schoof nu alles vooruit. Dat gaf Ulrike De Frère de kans om uit te breken, maar keepster Rani Coenen greep gepast in. Wanneer in de allerlaatste minuut een hoge bal van De Frère van tegen de zijlijn dan nog binnen waaide was de overdreven 5-2 een feit.
Goed spelen en een afstraffing in de cijfers ... voetbal kan hard zijn.

KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Sharon Zager, Amber Tysiak (67' Lisa Verhoeven), Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (57' Sylke Calleeuw), Yuna Appermont, Janne Geers, Silke Leynen, Celien Guns (46' Aster Janssens).
Scheidsrechter: Veronique Hurteux. Assistenten: Véronique Geerts en Julie Tanda.
Doelpunten: 14' Ella Van Kerkhoven 1-0, 50' Laura Deloose 2-0, 57' Sarah Wijnants 3-0, 60' Abbi Grant 4-0, 67' Aster Janssens 4-1, 74' Britt Vanhamel (own) 4-2. 96' Ulrike De Frère 5-2.

Wedstrijdverslag (Sportbeat)
Foto's (Davy Rietbergen)

Beter nieuws van de Beloften, die bij het Henegouwse USG Tertre Hautrage een belangrijke 1-3-overwinning behaalden. De eerste helft speelden onze meisjes erg goed en waren ook voldoende efficiënt. Sigrid Bertels zorgde al snel voor de 0-1 (7'). Jasmine Verbruggen (32') en Esther Knevels (41') verhoogden nog voor de pauze tot 0-3. 
Na de rust moesten we tegen de wind opboksen, maar hielden we goed stand. Enkele minuten voor tijd (88') slikten we nog een tegengoal, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Indien we op deze weg verder kunnen gaan, wacht ons nog een mooi seizoenseinde.

De C-ploeg vergat in de eerste helft te scoren. Na de rust deed Hamont dit wel, maar konden we vijf minuten voor tijd een achterstand wegwerken via Shana Raïs. In de allerlaatste minuut moesten we via een vrije trap van Martine Nijs toch nog de duimen leggen.
Foto's (Andy Van Olmen)

De U15 Blue verloor met 2-4 van Turkse Rangers, dat het met 4 te oude speelsters niet zo nauw nam met het reglement. Ook een thuisnederlaag voor de U15 White tegen Termien (1-4).

De U12 kwam in het eerste kwartier 2-0 achter bij Racing Boxberg, maar speelden nadien erg dominant met constant balbezit. Verder dan 2-1 kwamen we echter niet.

De U11 kwamen niet echt in de wedstrijd en verloren met 1-6 van Herderen Millen. Toch zorgt dit voor veel leermomenten. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-02-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
20-04-2019

Voor het seizoen 2019-2020 zijn er nog enkele interessante vacatures als trainer voor onze ploegen. Het betreft trainersopdrachten vanaf U11 t.e.m. Seniores (Eerste provinciale). Vereist: belang hechten aan opleiding van de speelsters, zowel technisch als op tactisch en mentaal vlak. Positieve energie. Diploma vereist. Wij hebben 2 ploegen U11, 1 ploeg U12, 2 ploegen U13, 2 ploegen U15, Eerste...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
20-04-2019

Op paasmaandag 22 april om 10.30 uur betwist onze U13 de Bekerfinale van België tegen de West Flames Club Brugge. Adres: FCV Dender, Walleken, 9470 Denderleeuw Er zijn 2 bussen voorzien, die vertrekken om half acht aan onze terreinen. Kom je onze meisjes aanmoedigen: er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar in de bussen. Reserveer via info@ladiesgenk.be .


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
20-04-2019

Wegens de finale van de Beker van België op Paasmaandag is er geen competitie in Playoff 1. De volgende wedstrijd staat aanstaande vrijdag 26 april op het programma, een verplaatsing naar AA Gent. Voor de Beloften wacht zaterdag om 16 uur nog een belangrijke confrontatie op het veld van Melsele. Puntengewin zou ons definitief in veilige oorden brengen. Bij winst is de redding zelfs...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
15-04-2019

Na het spijtige bekerverlies volgt woensdag al de eerste wedstrijd in Play Off 1. KRC krijgt leider Anderlecht tegenover zich. Aftrap om 20.30 uur op het SportInGenk Park. De stand voor de PlayOffs: 1 Anderlecht 24 pt. 2 AA Gent 19 pt (*) 3 Standard 18 pt (*) 4 KRC Genk 16 pt (*) (*) Bij gelijke stand wordt eerst één punt in mindering gebracht. De andere wedstrijd van...


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het