Ongelukkige goals nekken KRC Genk Ladies in AnderlechtKRC Genk Ladies speelde vrijdagavond een goede wedstrijd, maar de felle wind en een offday van onze keepster bepaalden het resultaat. KRC begon met de wind in de rug en zette knappe combinaties op de mat. Anderlecht kwam amper aan het Genkse doel, maar geraakte op het kwartier toch op voorsprong toen keepster Rani Coenen zich mistrapte en Ella Van Kerkhoven simpel mocht binnen schuiven. Hoewel KRC goed speelde, kon enkel Silke Leynen met een schuiver voorlangs voor doelgevaar zorgen. Veel middenveldspel dus.
Na de rust knalden Laura Deloose en Sarah Wijnants met de wind mee twee keer onder de lat en wezen de bordjes 3-0. Wanneer  Abbi Grant al te gemakkelijk voor 4-0 zorgde leken de boeken gesloten. Maar dan kwam KRC nog meer opzetten. Aster Janssens verraste keepster Justien Odeurs en Britt Vanhamel kopte een voorzet van Lore Vanschoenwinkel in eigen doel. Anderlecht geraakte in paniek en KRC schoof nu alles vooruit. Dat gaf Ulrike De Frère de kans om uit te breken, maar keepster Rani Coenen greep gepast in. Wanneer in de allerlaatste minuut een hoge bal van De Frère van tegen de zijlijn dan nog binnen waaide was de overdreven 5-2 een feit.
Goed spelen en een afstraffing in de cijfers ... voetbal kan hard zijn.

KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Sharon Zager, Amber Tysiak (67' Lisa Verhoeven), Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (57' Sylke Calleeuw), Yuna Appermont, Janne Geers, Silke Leynen, Celien Guns (46' Aster Janssens).
Scheidsrechter: Veronique Hurteux. Assistenten: Véronique Geerts en Julie Tanda.
Doelpunten: 14' Ella Van Kerkhoven 1-0, 50' Laura Deloose 2-0, 57' Sarah Wijnants 3-0, 60' Abbi Grant 4-0, 67' Aster Janssens 4-1, 74' Britt Vanhamel (own) 4-2. 96' Ulrike De Frère 5-2.

Wedstrijdverslag (Sportbeat)
Foto's (Davy Rietbergen)

Beter nieuws van de Beloften, die bij het Henegouwse USG Tertre Hautrage een belangrijke 1-3-overwinning behaalden. De eerste helft speelden onze meisjes erg goed en waren ook voldoende efficiënt. Sigrid Bertels zorgde al snel voor de 0-1 (7'). Jasmine Verbruggen (32') en Esther Knevels (41') verhoogden nog voor de pauze tot 0-3. 
Na de rust moesten we tegen de wind opboksen, maar hielden we goed stand. Enkele minuten voor tijd (88') slikten we nog een tegengoal, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Indien we op deze weg verder kunnen gaan, wacht ons nog een mooi seizoenseinde.

De C-ploeg vergat in de eerste helft te scoren. Na de rust deed Hamont dit wel, maar konden we vijf minuten voor tijd een achterstand wegwerken via Shana Raïs. In de allerlaatste minuut moesten we via een vrije trap van Martine Nijs toch nog de duimen leggen.
Foto's (Andy Van Olmen)

De U15 Blue verloor met 2-4 van Turkse Rangers, dat het met 4 te oude speelsters niet zo nauw nam met het reglement. Ook een thuisnederlaag voor de U15 White tegen Termien (1-4).

De U12 kwam in het eerste kwartier 2-0 achter bij Racing Boxberg, maar speelden nadien erg dominant met constant balbezit. Verder dan 2-1 kwamen we echter niet.

De U11 kwamen niet echt in de wedstrijd en verloren met 1-6 van Herderen Millen. Toch zorgt dit voor veel leermomenten. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-02-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
14-08-2019

KRC Genk Ladies sloot haar stage in Kattevenia en Genk VV af met een 2-0-overwinning tegen eredivisieclub AZ Alkmaar.Voor de rust trapte Eleen Kimps nog een strafschop tegen de kruising, maar na de kampwissel maakten Janne Geers en Nikki Janssen het verschil.Vooraf hielden de Beloftenploegen van beide clubs het op een 3-3-gelijkspel nadat KRC nochtans met 3-1 leidde.Ook de Jong Beloften namen het...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
04-08-2019

Voor haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen kreeg KRC Genk Ladies de Interprovinciale U17 van Bocholt VV op bezoek.In een aangename en evenwichtige eerste helft scoorden beide partijen. Karlijn Knapen opende de scoorde in de 12de minuut met overhoekse trap. In de 35ste minuut maakten de jongens van Bocholt gelijk met een afstandsschot.Na vele wissels bij de start van de tweede helft...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
18-07-2019

Als opener van het nieuwe voetbalseizoen organiseert KRC Genk op vrijdag 19.07 heel wat festiviteiten aan het stadion:16u: openen fandorp17u – 19u: handtekeningsessies en kinderanimatie19u: start FRZA run of walk21u: start optredensDe hele avond is gratis.Enkel voor de loop/wandel vragen ze 5 EUR in voorinschrijving en 8 EUR aan de kassa.Dit geld gaat integraal naar het communityproject...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
18-07-2019

De explosieve groei van KRC Genk Ladies en van het vrouwenvoetbal in het algemeen brengt ons in een positieve flow waar je vandaag niet meer omheen kan en die onze club van morgen zal vormen.KRC Genk Ladies wil binnen deze snel groeiende damessport een toonaangevende rol blijven spelen en wil een draagvlak zijn van sportiviteit, samenhorigheid, clubgeest en vriendschap.En precies daarvoor hebben...


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het