Felbevochten maar verdiende 1 - 0 winst tegen Lokeren.“Lokeren mag dan wel veroordeeld zijn, maar je weet niet welke kant dat uitgaat,” vertelde coach Clement. “Al die jongens zijn natuurlijk profspelers. Die willen natuurlijk nog laten zien tot wat ze in staat zijn in een mooi stadion, op een goed veld. We moeten enkel naar onszelf kijken. We gaan in elk geval volle bak om er samen met de supporters een feestje van te maken.”

Op Berge en Screciu na kon Philippe Clement beschikken over zijn volledige kern. Op zaterdag was iedereen uitgeziekt, ook Danny Vukovic. Samatta keerde terug in de spits, Ito verving Ndongala op de flank en achterin kreeg Dewaest een dagje rust. Hij werd vervangen door Aidoo.

Lokeren coach moest enkel de geblesseerden Miric en Hupperts missen. Hij hield Deschacht, Cevallos en Saroka uit de basis. In hun plaats speelden de jonge Mbayo, Ben Omri en De Ridder.

Geen doelpunten in de eerste helft.

Genk begon via een bedrijvige Trossard sterk aan de wedstrijd. Drie hoekschoppen kort na elkaar leverden echter niets op. Een voorzet van diezelfde Trossard werd door Verhulst voor de neus van Samatta uit de lucht geplukt. Kort daarna ontsnapte Trossard in de rug van de Lokerense verdediging en prikte de bal binnen maar hij werd afgevlagd voor buitenspel.

Lokeren stak via de jonge Mbayo even de neus aan het venster maar het schot ging in het zijnet. Aan de overkant stond Malinovskyi twee keer aan het kanon. Een eerste schot werd afgeblokt, het tweede ging nipt voornaast. Tussen in kwam Aidoo een schoenmaat tekort om een voorzet van Trossard binnen te duwen. Even later kopte Joseph een hoekschop aan de eerste paal maar net over.

Samatta kon dan een prima diepe bal van Pozuelo niet meepikken en de kans was weg. Nadat Aidoo opnieuw een hoekschop aan de eerste paal over kopte scoorde de thuisploeg dan toch. Trossard legde bal panklaar voor Samatta. Die trapte de bal via de onderkant van de lat over de doellijn maar de scheidsrechter had het anders gezien. Omdat de communicatie tussen VAR en de referee uitgevallen was greep die ook niet in en zo werd Genk een geldig doelput ontzegd. Op slag van rust kwam de thuisploeg zelfs nog goed weg toen Musona van dichtbij naast kopte.

Maehle zorgt voor de verlossing.

Bij het begin van de tweede helft was het Lokeren dat enthousiast uit de kleedkamer kwam. Musona kon twee keer tereke niet afwerken. Dan nam Genk over. Verhulst kon nog net bij een voorzet van Trossard richting Samatta. Pozuelo rondde kort daarna een prima combinatie door het midden af met een trap in het zijnet en Verhulst ranselde een pegel van Maehle uit zijn doelvlak. Pozuelo lepelde even later de bal tot aan de tweede paal. Ito kon net niet afwerken en kwam in botsing met Verhulst. Nadat eerder al Uronen al geblesseerd naar de kant moest kon ook de Japanner niet verder. Hij werd vervangen door Ndongala.

De thuisploeg kwam goed weg toen Mbayo scherp voorzette maar Mpati kon niet afwerken. Het verdiende doelpunt viel dan toch goed tien minuten voor affluiten. Bij Lokeren kregen ze de bal niet weg, Maehle pikte op en joeg de bal met links in de kruising. Prachtig doelpunt.

Malinovskyi mikte nog een vrije trap nipt naast en aan de overkant trapte Filipovic hoog over doel. Daarbij bleef het. Door de pegel van Maehle eindigen we de reguliere competitie op de eerste plaats en gaan we meteen ook Europa in.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen (52’ De Norre), Heynen, Malinovskyi, Pozuelo (89’ Piotrowski), Ito (66’ Ndongala), Trossard en Samatta.

Opstelling K.S.C. Lokeren : Verhulst, Skulason, Overmeire, Musona (76’ Symons), Mbayo (83’ Marzo), Benchaib (71’ Mpati), Ben Omri, De Ridder, Marecek, Tirpan en Filipovic.

Doelpunten :

78’ : 1 – 0 : Maehle

Gele kaarten : 32’ De Ridder, 69’ Mbayo, 81’ Symons

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bert Put

Toeschouwers : 18.344
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
18-03-2019

“Voor mij eindigt tegen Zulte-Waregem de reguliere competitie niet,” vertelde Philippe Clement voor de wedstrijd. “Zoals ik het aanvoel start Play-Off 1. Ik heb het al eerder gezegd : spelers die zich op training laten zien zullen kansen krijgen. Zeker als je weet dat we bij de start van Play-Off 1 drie wedstrijden op een week zullen spelen. Wie weet proberen we vandaag al iets...


Meer info

KRC Genk official
Genk
13-03-2019

12 maart 2019. We spelen nog 1 wedstrijd in de reguliere competitie, aanstaande zondag uit in Zulte Waregem. Onze voorsprong zo groot mogelijk houden, dat is het doel. Onze doelman en rots in de branding Danny Vukovic staat op 1 in het clean sheet klassement. Maar liefst 11 keer hield hij dit seizoen de netten schoon. De verdienste van de hele ploeg en daar zijn we verdorie trots op. Ally...


Meer info

KRC Genk official
Genk
06-03-2019

Aanstaande zondag, aftrap 18u00, speelt KRC Genk haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Lokeren. We staan nog steeds op kop in de Jupiler Pro League, met 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Met een punt (of liefst 3) aanstaande zondag verzekeren we ons van de leidersplaats van de reguliere competitie én scoren we meteen een Europees ticket voor...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het