Moeskroen-STVV 1-1: duel tegen AA Gent beslissendSTVV bleef op het veld van Moeskroen steken op een 1-1-gelijkspel. Het valt daardoor net buiten de top zes. Kamada bracht de Kanaries in de eerste helft op voorsprong. De onvermijdelijke Awoniyi maakte gelijk voor les Hurlus, die de partij eindigden met negen man.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, maar ook bij STVV begon het enkele minuten later te draaien. Dat resulteerde na een kwartier spelen in een doelpunt van Kamada, die knap voorbereidend werk van Botaka afrondde bij de tweede paal. Niet veel later hadden Asamoah en De Sart kansen om die voorsprong te verdubbelen, maar wisten die niet te verzilveren.

Kort na het halfuur liet ook Bakic een uitstekende mogelijkheid onbenut. Wat Bakic niet kon, deed Awoniyi wel. Hij scoorde enkele minuten later op aangeven van Benson, 1-1 en dat was ook de ruststand.

Na de pauze werd het spel aan beide kanten wat slordiger. Toch waren er ook in de tweede helft mogelijkheden. Kamada was er het dichtst bij, maar Butez hield de Japanner van zijn tweede doelpunt met een prima redding. In de herneming mocht Kamada het nog met het hoofd proberen, die kopbal werd van de lijn gekeerd door Godeau. 

Ruim een kwartier voor tijd kreeg Gulan zijn tweede gele kaart na een overtreding op Boli. Niet veel later liep ook Boya tegen zijn tweede gele kaart aan. Moeskroen dus nog tien minuten met z’n negenen. STVV probeerde de druk op te voeren maar slaagde er niet in om het numerieke voordeel om te zetten in een doelpunt. Pol Garcia viel in het slot nog uit met een blessure aan de quadriceps. 

Play-off 1-concurrenten Anderlecht en Gent wonnen wel elk hun wedstrijd en wippen zo over STVV. De Kanaries hebben hun lot nog altijd in eigen handen maar moeten in eigen huis dan wel winnen van de Buffalo’s. Supporters op post!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over STVV

Sint Truiden
18-03-2019

STVV verloor de strijd om de laatste plaats in play-off 1. AA Gent haalde het met 0-2 van de Kanaries. Roman Yaremchuk zorgde voor beide Gentse doelpunten. De Kanaries sluiten de reguliere competitie af op de zevende plaats en maken zich op voor play-off 2. De partij ging van start met twee gretige ploegen in een sfeervol en goed gevuld Stayen. Open kansen vielen er in het openingskwartier niet...


Meer info

STVV
Sint Truiden
03-03-2019

STVV verloor op Jan Breydel met het kleinste verschil van Club Brugge. Hans Vanaken scoorde het enige doelpunt vanop de stip na een betwistbare penalty. De partij ging langzaam van start. De kopbal van Diatta was het eerste doelgevaar na een kwartier spelen. Steppe pakte uit met een uitstekende redding. Club domineerde wel, maar kreeg al bij al weinig klaar voorin. Met de rust in zicht dwong...


Meer info

STVV
Sint Truiden
24-02-2019

STVV heeft in eigen huis Charleroi overtuigend opzijgezet met 3-1. Met die zege onderstrepen de Kanaries hun play-off 1-ambities. Yohan Boli scoorde een hattrick en was zonder twijfel dé man van de avond. De wedstrijd kon niet beter starten voor de Kanaries. In de vierde speelminuut drong Boli de zestien in en rondde hij zijn solo af met een prima schot, 1-0! Kort daarna was het bijna...


Meer info

STVVAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het