Krap 3 - 2 verlies in Brugge, nog twee matchballen over.“De wedstrijd is minstens zo belangrijk voor Brugge dan voor ons,” stelde Philippe Clement. “Ze moeten winnen. Ik weet zeker dat ze er deze week alles aan gedaan hebben om er een heksenketel van te maken. Het is in dit soort wedstrijden dat ik nog eens graag op het veld zou staan.

Clement kon beschikken over zijn volledige kern. Enkel Borges en Screciu waren out. Geen reden om te wijzigen dus. De elf die ruim afstand namen van Antwerp begonnen aan de wedstrijd.

Voor Brugge coach Ivan Leko was het duidelijk : “Het resultaat is het belangrijkste. Als we winnen wil ik dat met ons mooiste spel doen. Dat kan in wedstrijden als deze. Ik zie Genk graag spelen met hun modern en snel voetbal. Maar wij kunnen dat ook. Dat wil ik zondag opnieuw zien.”

Bij Brugge geraakte Diatta fit. Schrijvers nam zijn stek in de ploeg terug in ten koste van Amrabat.

Vroeg doelpunt Dewaest.

Beter kan je aan een wedstrijd niet beginnen. We waren amper vier minuten ver toen Trossard een vrije trap voor doel mocht gooien. Dewaest stond aan de tweede paal en duwde van dichtbij de bal in de verste hoek. Vier minuten later moest Vukovic de angel uit een harde voorzet van Diatta halen. Dewaest sprong hem bij om te ontzetten. Aan de overkant belandde een afgeblokt schot van Trossard in de voeten van Ito. De Japanner mocht het twee keer proberen maar trapte over.

Brugge vervolgde met een zwak kopballetje van Wesley en een schot van Diatta dat naast ging. Op het halfuur leek het venijn een beetje uit de wedstrijd te zijn. Diatta probeerde het opnieuw van ver maar trapte over. Het tempo bleef hoog maar dat leverde weinig of geen kansen op. Aidoo blokte een schot van Diatta af. In de herneming bracht Schrijvers voor. Vukovic plukte de bal met één hand.

Mata moest kort daarna Trossard op volle snelheid afstoppen en Vukovic zag een schot van Dennis langs gaan. De Australiër kwam even later ver uit zijn doel om een diepe bal weg te koppen. De thuisploeg probeerde wel druk te zetten maar kansen waren er amper. Aan de rust stond dus enkel het vroege doelpunt van Dewaest op het scorebord.

Brugge scoort drie keer na de rust.

Dit keer was het de thuisploeg die al snel scoorde bij het begin van de tweede helft. Vormer gooide een hoekschop voor doel en Vanaken kopte overhoeks binnen. Brugge voerde de druk op en het was even pompen voor onze jongens maar ze hielden voorlopig stand. Malinovskyi onderschepte de bal en ging aan de haal. Hij haalde loeihard uit maar Horvath zweefde het leer uit het doel.

Iets voorbij het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Openda op volle snelheid versloeg Vukovic met een droge knal. De VAR moest nog even een voorafgaandelijke fout van Wesley nakijken maar kende het doelpunt toe. Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist toen Diatta een voorzet van Mata in één tijd binnen trapte.

Met nog een kwartier te gaan had Vanaken de wedstrijd helemaal kunnen beslissen. Dewaest raakte Openda lichtjes in de zestien en na consultatie van de VAR kende Van Driessche Brugge een strafschop toe. De Gouden Schoen trapte de penalty op de lat.

Aan de overkant kon Heynen net niet koppen op een voorzet van Ito en Maehle dwong Horvath tot een redding. Kort voor affluiten kwam Genk toch nog terug. De ingevallen Gano kopte een hoekschop van Trossard binnen. In blessuretijd had Samatta pech toen hij met een kopbal niet verder geraakte dan de paal. Ook in de herneming kreeg hij de bal niet voorbij Horvath. Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd. Brugge won en bracht de achterstand terug tot op drie punten. Play-Off 1 werd opnieuw spannend. Onze eerste matchbal werd gemist, er restten er ons nog twee.

Opstelling Club Brugge : Horvath, Mata, Mechele, Denswil, Dennis (83’ Poulain), Vormer, Vanaken, Rits (93’ Amrabat), Diatta, Schrijvers (60’ Openda) en Wesley

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Dewaest, Aidoo, Mæhle, Heynen (86’ Gano), Berge, Malinovskyi, Trossard, Ito (84’ Ito) en Samatta.

Doelpunten :

04’ : 0 – 1 : Dewaest
54’ : 1 – 1 : Vanaken
63’ : 2 – 1 : Openda
68’ : 3 – 1 : Diatta
88’ : 3 – 2 : Gano

Gele kaarten : 68’ Diatta

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Van Driessche
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
19-05-2019

Vanavond reikte het OSV (Overkoepelende Supporters Vereniging) naar jaarlijkse traditie haar gouden, zilveren en bronzen schoen uit. Dé supportersprijzen dus, voor de meest verdienstelijke KRC Genk spelers van het seizoen. Voor elke wedstrijd hield het OSV een spelersrangschikking bij. Dit jaar werd er voor de verkiezing niet alleen rekening gehouden met de supportersclubs maar ook met de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2019

Net voor onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen Standard verlengt Group Bruno de samenwerking met KRC Genk. De broeksponsor en uitbater van maar liefst 21 service stations in Limburg tekent bij tot 2022.Giuliano Bruno, afgevaardigd Bestuurder Group Bruno: "Onze samenwerking tijdens de voorbije 6 seizoenen bleek een groot succes. Daarom zijn we blij met de verlenging van onze...


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2019

Voor ons staat er buiten de drie punten niets meer op het spel. Voor Standard wel. Ze moeten nog vechten voor plaats drie. Maar coach Clement wil het seizoen in schoonheid afsluiten. “We geven geen cadeaus. Het is wel wachten in welke staat van frisheid de spelers gaan opdagen. We zullen het spel eerlijk spelen maar het zou wel kunnen dat ik andere jongens hun kans gaan geven. Die hebben ze...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
17-05-2019

Supporters, het is zover. Op zondag 29 juli 2018 trapten we de Jupiler Pro League af met een overwinning tegen Lokeren. 39 wedstrijden later, met een uitverkocht bezoekersvak achter ons in Brussel, en met duizenden supporters achter ons op het Stadplein in Genk, speelden we 1-1 gelijk in Anderlecht. Club Brugge ging met 2-0 onderuit in Luik. De titel is van ONS!BEDANKT SUPPORTERS! Schouder aan...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het