STILTEWEEK - maandag 3 december (17u00) tot vrijdag 7 december (14u30)Begeleider: Isis Mulleman

Mindfulness zien we tegenwoordig overal opduiken: in yogastudio’s, bij atleten, in bedrijven, als ondersteuning voor afslankprogramma’s… Mindfulness lijkt de oplossing te zijn voor alles.
Maar wat is dat eigenlijk, mindfulness? En van waar komt het idee om zonder oordeel volledig aanwezig te zijn bij dat wat je doet?

De groeiende interesse in mindfulness en de beoefening van inzichtsmeditatie brengen een hernieuwde populariteit van de boeddhistische inzichten met zich mee.

Tijdens deze stilteweek zullen we dieper duiken in de boeddhistische theorie en zullen we aan den lijve ondervinden wat het is om te proberen zonder oordeel aanwezig te zijn bij dat wat de denken, voelen en doen. 
We krijgen een kans om onze relatie met onze geest, ons lichaam en het leven zelf te veranderen. Deze week zal je zowel een intellectueel als een belichaamd inzicht geven in wat mindfulness betekent.

De week is toegankelijk voor alle niveaus en speciaal gericht op iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van zijn eigen geest en de invloed die deze heeft op het beleven van de wereld om ons heen. 
Dagelijks zullen we mediteren en bewegen aan de hand van verschillende technieken uit de inzichtsmeditatie gebaseerd op de boeddhistische leringen.

Maa 3 december , 17.00 tot vrij 7 december, 14.30u (4 nachten)
€ 500
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over de Stiltehoeve

Damme
14-09-2018

Begeleiding: Isis Mulleman Wat vinden kinderen van Stilte? Hoe voelen ze zich bij Stilte? Wanneer hebben ze het nodig en wanneer vinden ze het vervelend? Waar kunnen ze Stilte vinden? Dat gaan we samen onderzoeken aan de hand van meditatie, yoga, ademhaling, creatieve spellen, ontspanningstechnieken, beweging en massage. Het weekend is voor kinderen van 8 tem 12 jaar. (2e leerjaar – 6e...


Meer info

de Stiltehoeve
Damme
14-09-2018

Begeleiding: Joey Brown en Patrick Hanjoul Je voelt je moe, je zit vast en je leven voelt volgepropt met dingen en mensen waarvan je voelt dat ze niet helemaal bij je passen? Als jij je zo voelt, is dat een belangrijk signaal. Als je dieper gaat luisteren, ontdek je in je binnenste een stemmetje dat je niet met rust laat. Het vraagt je om het oude los te laten en om diep in jezelf te gaan...


Meer info

de Stiltehoeve
Damme
14-09-2018

Jezelf kennen is de grondvraag, die de basis vormt van je leven. Voorwaarde om tot een antwoord te komen, is dat je groeit in bewustwording - waarbij het in essentie gaat om ‘worden wie je in wezen bént’. We stellen ons vragen als: Wie ben ik? Wat is de zin van mijn bestaan? Wat wil ik en waar wil ik naartoe met mijn (verder) leven? En heb ik dat zelf in de hand? Wat zijn mijn...


Meer info

de StiltehoeveAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het