Kerstwandelingen Merksplas ’t Zwart Goor - ZondereigenHow how how, de kerstwandelingen zijn er weer, van zaterdag 15 december 2018 t.e.m. zondag 6 januari 2019 kan je komen stappen over bos- en veldwegen, tussen de mooiste kerststallen van de Kempen. We zijn ondertussen aan de 15e editie beland en in Merksplas bouwt men al de 55e kerststal sinds 1964. In Zondereigen en op ’t Zwart Goor zal men in het kader van de 20e kerststal een specialleke opzetten. De kerststal van Zondereigen wordt trouwens uitgedost met nieuwe en unieke beelden, gemaakt door kunstenaars uit eigen vriendenkring. Zoals de herders op zoek waren naar de kribbe van Bethlehem, trokken vorig jaar meer dan 12.000 kerstwandelaars op pad. Het is echt een toffe wandelklassieker om met familie, vrienden of je favoriete groep de kerstsfeer op te snuiven. Trek je wandelschoenen aan en kom genieten van een flinke brok natuur zoals: het Carons Hofke, de Markvallei, het Graafsbos, landschapspark ’t Zwart Goor, de landerijen van Widar, de grensvallei van het Merkske en de Vossenberg. De Vrienden van de kerststal van Merksplas en Zondereigen zijn weer op post om de vele wandelaars en andere bezoekers te verwelkomen aan hun kerststal met kribbehut. Je kan er pauzeren en genieten van een versterkertje bij de gloeiende houtstoof. Midden het parcours kan je een stop inlassen in ‘t Koffiepotje op ’t Zwart Goor of in openlucht bij de Bosklappershut waar dagelijks de wintervuren worden aangewakkerd. De extra kerstlus gaat langs Hoeve-ijs Vaneleke op de Heikant. Je stapt er binnen langs de kerststal met allerlei versieringen. Deze tocht loopt langs de grens door het stiltegebied van het Merkske met vlonderpad en over de historische site van de Vossenberg, een aanrader voor natuurliefhebbers.
Het parcours bestaat uit twee wandellussen. Een rode lus van 9,5 km vanuit Merksplas naar ‘t Zwart Goor en een groene lus die vertrekt vanuit Zondereigen met afstanden van 8,5 en 14,5 km. Voor geoefende stappers is er de grote kerstwandeling van 18 of 24 km, een combinatie van de rode en groene lus met overstap aan de kerststal van ’t Zwart Goor. Starten kan naar keuze, aan de verschillende kerststallen. In Merksplas op het Kerkplein of op ‘t Zwart Goor en in Baarle-Hertog aan de kerk van Zondereigen.
Vrij optreden aan de Bosklappershut

Toerisme Merksplas zoekt naar gezelligheid bij de wintervuren. Ben je muzikant, een orkest, toneelgezelschap en wil je vrij optreden in openlucht bij passage van de wandelaars. Ben je geïnteresseerd? Gelieve dan een seintje te geven via het mailadres: toerismemerksplas@gmail.com.
Vanuit de Bosklappershut voorzien we de volgende kerstperiode een schenking aan DVC ’t Zwart Goor. Toerisme Merksplas schonk vorige editie een bedrag van 6.000 euro aan Markdal en het Vonderke, dagcentra voor volwassenen en jeugdigen met een matig tot zware handicap.
Kerstlichtjestocht op woensdag 26 december 2018
Reeds meer dan 20 jaar is er de Kerstlichtjestocht op tweede kerstavond. Er worden twee wandelgroepen gevormd.
Om 18.00 uur vertrekt een kindertocht met flikkerende lichtjes, afstand circa 5 km, bij aankomst voorzien we een drankje en versnapering. Kinderen t.e.m. 12 jaar ontvangen een gratis armlichtje, tot einde voorraad.
Om 18.30 uur start een wandeling van 9 km over het kerstparcours, door veld en bos langs twee kerststallen. Er is een stop met versterkertje bij de Bosklappershut. Trek zeker wandelschoenen aan.
Inschrijven kan vanaf 17.30 uur in de podiumzaal van GC De MARc/kT. Volwassenen: 4 euro, kinderen t.e.m. 12 jaar: 2 euro. Inbegrepen drankje(s) bij de stopplaats of bij aankomst, armlichtjes voor kinderen tot 12 jaar.
Breng een originele verlichting mee.
De prachtige kerstfolder met routeplan, zie bijlage, is te vinden op de nieuwe website www.kerstwandelingen.be, in het toeristisch infokantoor en tijdens de wandelingen bij elke startplaats in de kerststal.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Merksplas

Merksplas
19-03-2019

Vanaf 21 maart in je Merksplasse brievenbus, maar nu reeds in bijlage te lezen. Klik hier


Meer info

Merksplas
Merksplas
04-03-2019

Meer over Merksplas 350, vanaf 7 maart in je Merksplasse brievenbus, maar nu reeds in HIER te lezen.


Meer info

Merksplas
Merksplas
21-01-2019

Heb jij zin om een brasserie met uitgebreid terras uit te baten in het hartje van Merksplas waar mensen altijd terecht kunnen voor een hapje en een drankje in de schaduw van het gemeenschapscentrum, de ontmoetingsplaats bij uitstek? Het gemeentebestuur van Merksplas gaat over tot het opnieuw in concessie geven van de cafetaria van het gemeenschapscentrum in Merksplas voor een periode van...


Meer info

Merksplas
Merksplas
11-12-2018

Maar nu reeds in hier te lezen: de gemeentelijke nieuwsbrief “Nog Meer over Merksplas 345”. Klik hier om hem te lezen.


Meer info

MerksplasAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het