Wanneer   :  Programma stadsfestival LUNALIA 2019 komt eraan!Het stadsfestival LUNALIA presenteert in 2019 nog meer muziek met 20 concerten, 315 artiesten uit 15 landen, een nieuw luik LUNALIA 4 KIDS en een nieuwe naam voor het grote openingsfeest: LUNALIA LIFT OFF. Want 2019 is meteen een feesteditie: het zal 50 jaar geleden zijn dat het Festival van Vlaanderen de eerste concerten in Mechelen organiseerde. Dat wordt gevierd met als motto The Sound of M: de Klank van Mechelen, de Klank van Muziek. Alle facetten van de menselijke stem, de spelende mens en de sterke vrouw staan daarbij opnieuw centraal.

Voice in residence is dit jaar tenor Reinoud Van Mechelen. Vanaf de start van zijn carrière was hij reeds op internationale podia te zien. Speciaal voor LUNALIA deelt hij zijn liefde voor Ierse folkmuziek, poëzie en Mozart met het Mechelse publiek in drie unieke concerten in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen.
Maar ook sterke vrouwen met wonderlijke stemmen tekenen present voor LUNALIA 2019. Power verzekerd met flamencoster Rocío Márquez en publiekslievelingen Raquel Andueza en Lore Binon. Katharina Smets en Revue Blanche gieten het wonderlijke leven van de 20ste eeuwse Pools-Belgisch-Russisch-Franse diva Misia Sert in een hoorspel. 
BALSAM is het nieuwe project van Zefiro Torna: een zinnenprikkelend kruidenlabo, te ruiken, te proeven, te horen en te zien in de unieke locatie van Manufactuur De Wit, bijna uitverkocht!
Het topkoor Cappella Amsterdam sluit af met de machtige, diep-donkere Vespers van Rachmaninov, een van de indrukwekkendste a capella koorwerken ooit gecomponeerd.

In samenwerking met Kunstencentrum nona wordt de reeks LUNALIA XS verder uitgebreid. Met o.a. muziektheater-première Rainbow van Nazanin Fakoor met een nieuwe compositie van de Iraanse componiste Aftab Darvishi (Tenso Young Composers Award 2016), beats en stemacrobatiek van Lia Sahin, klankdichters van Pluto Tomomi Adachi en Hannah Silva, nieuwe jazz en improvisatie muziek van mòs Ensemble en How Town en bezwerende zeemeerminnenzang van IKI uit het hoge noorden.

Maar LUNALIA kijkt ook dichter bij huis en brengt, in samenwerking met Koor & Stem, het kruim van de Vlaamse Koormuziek in de Grote Parade samen: de deelnemende 12 koren zingen uitsluitend composities van Vlaamse componisten. Enige voorwaarde: het koor moet de compositie graag zingen! En er is een bijkomend cadeautje: elk koor krijgt van die compositie(s) een professionele opname mee, verzorgd door Evil Penguin TV uit Mechelen.

Speciaal voor de allerkleinsten is er het nieuwe luik LUNALIA 4 KIDS. Zo wordt er een verhalen- en sprookjescircuit verweven doorheen het festival met sprookjes van o.a. de “hedendaagse Sheherazade” Polina Tserkassova en geniet men van magisch muziektheater van Alexandra Aerts.

Veel om in de gaten te houden!

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Brussel
27-02-2020

Beveilig uw webtoepassingen. Alle gemakkelijk toegankelijke webapplicaties zijn een belangrijk doelwit voor derden, ze bieden een lucratief toegangspunt voor aanvallen tot uw waardevolle gegevens of volledige controle over uw server.Voorkomen is beter dan genezen, bescherm u tegen nieuwe en opkomende bedreigingen!Om aanvallen geen kans te bieden kunt u uw webapplicaties handmaig laten controlen,...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Jabbeke
21-02-2020

Voor de realisatie van het inbreidingsproject in de kern van Jabbeke, is de gemeente gestart met de verplaatsing van een grote lindeboom, en dat is een uniek gebeuren in een landelijke gemeente.Hiervoor volgt de gemeente Jabbeke het advies van landschapsarchitect Paul Deroose die de werken begeleidt:We hebben in ons land jammer genoeg te weinig traditie voor het zorgzaam omgaan met nog levend...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Wetteren
20-02-2020

Na de treinramp in Wetteren liet de onderzoeksrechter toe dat er een staalafname gebeurde bij wie dat wilde. 952 mensen lieten toen een staal afnemen. Het justitiehuis deelde onlangs schriftelijk aan alle deelnemers individueel mee dat de bloedstalen, die bewaard worden in het UZ Gent, niet langer bewaard zullen blijven. Wie zijn/haar stalen verder wil laten analyseren (of bewaren), heeft...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Gistel
18-02-2020

Verantwoordelijke: burgemeester Gauthier Defreyne en schepen Dries Depoorter De prijzen van de succesvolle eindejaarsactie werden uitgereikt op maandag 17 februari in de raadzaal van het administratief centrum in aanwezigheid van het schepencollege en de pers. De hoofdwinnaars zijn:· Hoofdprijs: Gevaert Lies;· Tweede prijs: Van Torre Nathalie;· Derde...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het