Jong talent uit de regio stelt tentoonIn provinciaal cultuurhuis de Warande opent op zaterdag 29 juni om 20 uur in de Luifelzaal de tentoonstelling ‘KANONNENVLEES’. In deze tentoonstelling brengt de Warande zeven jonge talenten samen uit de ruime Turnhoutse regio. Nanoe Carremans, Ella Goris, Ruth Govaerts, Joachim Sneyers, Jonas Sysmans, Hanna van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen tonen hun grafisch (en ander) werk. De Warande heeft de traditie om jong talent uit eigen regio een steuntje in de rug te geven. En dat is ook wat we willen doen met deze zomerexpo. 

De betekenis van kanonnenvlees is “soldaten bestemd om opgeofferd te worden op het slagveld”. We verwijzen met de titel dan ook met een knipoog naar het feit dat ze voor het eerst 'blootgesteld' worden aan het grote publiek.

De affiche en het tentoonstellingsboekje werden samen met de deelnemers uitgedacht. Elke jongere heeft een stukje vlees of vegetarisch beleg gekozen waarmee het affichebeeld werd gemaakt. Ze ontwierpen ook allen een gelijkvormig boekje met aan de ene kant uitleg over hun werk, aan de achterkant een poster. Deze boekjes worden per pakketje van zeven ingepakt in beenhouwerspapier en verkocht aan zeven euro. Het pakketje ziet er dus uit als een aankoop bij de slager.


Nanoe Carremans
een beetje vanalles
°1992, Turnhout

Eigenlijk tekent Nanoe al jàààren, maar haar kindertekeningen van hondjes en konijntjes zijn jammer genoeg nooit tot bij het grote publiek geraakt. Na haar masteropleiding Illustratieve Vormgeving aan het Sint-Lucas in Antwerpen deed ze stage bij Charlie Mag en daar is ze sindsdien blijven plakken, met een maandelijks beeldverhaal als resultaat. Verder werkte ze ook al onder meer voor Gazet van Antwerpen, Stripgids, Boeken Toe, VRT en maakt ze de illustraties bij de ‘Eerste Hulp bij’-boeken van Lannoo. Verder kan je nog altijd terecht op haar instagram voor die tekeningen van hondjes en konijntjes, of voor andere uitspattingen uit haar Caran d’Ache-potlodendoos.


Ella Goris
Over het leven enzo
°1991, Turnhout
 

Trouwe bezoekers van het ondertussen weer gesloten pop-up restaurant ‘de Academie’ in Turnhout konden haar doodles bewonderen bij een toiletbezoek. Ook zijn haar postkaartjes op verschillende plekken in de stad te koop. Ella Goris volgt momenteel een opleiding schilderkunst, maar met haar tekeningen vol dubbelzinnige woordspelingen komt ze al langer naar buiten. Ella's tekeningen komen voort uit haar dagelijks leven, haar omgeving en de Kempense/Vlaamse taal. Uit de context gehaalde tekst plaatst ze bij beelden om ze van een humoristisch kantje te voorzien.

 

Ruth Govaerts
Cats & Art
°1993, Antwerpen

Het werk van Ruth Govaerts heeft heel uiteenlopende verschijningsvormen. Aan de ene kant zijn er de illustraties die ze maakt voor bijvoorbeeld MO*Magazine, maar aan de andere kant zijn er haar kattentekeningen en andere doodles in een krullerige stijl. In de Warande toont ze haar recente katten-kijken-naar-kunst-reeks ‘Cats & Art’.
 

Joachim Sneyers
Verwondering
°1994, Turnhout
 

Joachim Sneyers is master in illustratie en grafisch ontwerp. In zijn tekeningen weet hij perfect de verwondering te vatten die nodig is om mensen mee te zuigen in een verhaal. Binnen de Wonderwaar-reeks, een kinderboekenreeks over wetenschap, experiment en verwondering bij kinderen, verschenen al twee jeugdboeken van zijn hand. ‘Op Missie naar de zeebodem’ en ‘Hoe de aarde beweegt’ beide geschreven door Jan Leyssens en uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Daarnaast heeft Joachim ook een heel eigen tekenstijl waarmee hij vorig jaar al tentoon stelde in cc Scharpoord in Knokke. Momenteel werkt hij aan een derde boek binnen de Wonderwaar-reeks.

 

Jonas Sysmans
Bodembewoner
°1994, Turnhout
 

Jonas Sysmans behaalde een Master Illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen. Voor zijn bachelorproef maakte hij een beeldverhaal over de dienstplicht van zijn vader in 1974. Zijn master sloot hij af met een graphic novel over zijn familiegeschiedenis ‘De Sysmans Kronieken’. Met zijn tentoonstelling in de Warande toont hij het begin van een nieuw verhaal ‘Bodembewoner’. Een dag in het leven van een worm, mens en alles wat daar tussen zit.

 

Hanna van Dun
Intrusion and Usurpation
°1995, Turnhout
 

Hanna van Dun is een Masterstudent Illustratie aan de school of arts Sint-Lucas in Antwerpen. Voor haar masterproef vertaalt ze haar beleving van hoogsensitiviteit naar beeldend werk door gebruik te maken van haar directe omgeving. De basis van hoogsensitiviteit ligt voor haar in het onderscheid tussen de buitenwereld en de innerlijke leefwereld. Door elementen uit de buitenwereld uit hun oorspronkelijke context te halen, te herbouwen en deze in haar interieur te plaatsen, creëert ze een nieuwe realiteit.

 

Tijs Van Nieuwenhuysen
Xylo
°1994, Turnhout

Tijs Van Nieuwenhuysen is een grafisch vormgever en kunstenaar die Beeldende Vormgeving heeft gestudeerd aan Luca School of Arts in Gent. Een interesse voor waardeloze materialen en het oncontroleerbare dreef hem in het verleden al tot het maken van een uniek roestpigment. Voor de expo in de Warande maakte hij twee nieuwe pigmenten van houtskool en assen. Die gebruikt hij voor het bedrukken van grafisch abstracte houtsnedeprints. Op een poëtische manier bewerkt hij afvalproducten die de basis vormen voor een visueel concept.


Praktisch
>>> vernissage zaterdag 29 juni om 20 uur
om 21 uur speelt SUSOBRINO een live-set
>>> tentoonstelling van 30 juni tot 18 augustus
van maandag tot zondag van 10 tot 17 uur
de Warande, Luifelzaal
gratis
>>> Het parcours van VLIEG maakt een ommetje langs de Luifelzaal.
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
08-12-2019

Symfonisch concert in barokke kerkBijzonder benefiet voor nieuwbouw Chiro Libertus en J@m vzw Zondagnamiddag 8 december kan je naar een bijzonder benefietconcert. In de barokke Sint-Pieters-en-Paulus kerk aan de Veemarkt, speelt een 60-koppige symfonisch orkest ‘Winterdromen’.Het Neretva Ensemble brengt o.l.v. Bart Van Casteren, klassieke kerstmuziek en filmsoundtracks. Op het...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Beersel
08-12-2019

Voedselbos BeerselMet het voedselbos in Beersel willen enkele ge-engageerde burgers uit Beersel en omstreken een stukje mooiere en gezonde wereld nalaten aan de volgende generaties, alsook bijdragen aan een voedselsysteem met respect voor aarde, mens en dier.Op die manier willen burgers zelf deel zijn van de verandering die ze willen zien. Ze dromen ervan een voedselbos aan te planten waar mensen...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
08-12-2019

Met een feestelijke stoet door de stad opende vandaag The Neverending Park zijn deuren. In de tijdelijke opstelling in Museum Hof van Busleyden wordt er drie maanden lang onderhandeld en gediscussieerd over de gemeenschappelijke grond van de Mechelaars. Het is de volgende stap in het kader van het stadsproject De Grond der Dingen. In De Grond der Dingen, een initiatief van theater...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Gent
>>
08-12-2019

Nieuwe naam, nieuwe werking, nieuwe voorzitter.Cultuurlab Vlaanderen is het Vlaams labo waarin we cultuur inzetten ter versterking van lokale solidariteit. Het werkt voor en met mensen die samen een open en warme samenleving willen realiseren. Met de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis als inspiratiebron en met de Nederlandse taal als een uitdrukkelijk verbindend element organiseert...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het