STERK! zorgt voor transparanter bestuurVorige maand werd door een uitgedund schepencollege beslist om de opbrengst van de verkoop van oude boeken uit de bib weg te schenken aan één welbepaalde vereniging. Dat dit beslist werd door amper vier schepenen tijdens een besloten vergadering lijkt op oude achterkamerpolitiek.


Om tot een zo breed mogelijk gedragen beslissing te komen, zowel bij het bestuur als bij onze inwoners, horen dit soort beslissingen thuis in de gemeenteraad! Net daar komen de 25 verkozenen samen in een publieke vergadering.
STERK! heeft op de gemeenteraad van 25 juni 2019 over een motie laten stemmen die deze beslissingen naar de gemeenteraad brengt.

Deze motie, waar alle oppositiepartijen reeds vooraf hun goedkeuring hadden aan gegeven, werd op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd!

We zeggen zo vaak "graag meer ambitie voor onze mooie gemeente", met dank aan STERK!  doen we hier een mooie stap in de juiste richting.

 

De tekst van de goedgekeurde motie hierna :

 

Het toekennen van subsidies/giften, andere dan deze opgenomen in een subsidiereglement, behoort toe aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad bepaalt de voorwaarden waaraan moet voldaan worden om van een subsidie/gift, anders dan deze opgenomen in een subsidiereglement, te kunnen genieten.

De hoogte van de subsidie/gift en de keuze van de persoon/organisatie die van de subsidie/gift kan genieten wordt bepaald door de gemeenteraad.

 

 

Reinout Janssens

Gemeenteraadslid STERK!

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
17-10-2019

De stad Mechelen ving de werken om van de binnenstad een fietszone te maken reeds maandag aan.Dit terwijl de gemeenteraad pas komende maandag een beslissing neemt over het reglement voor die zone. “Een opmerkelijk staaltje creatief omspringen met de regelgeving bij het Mechels stadsbestuur,” meent gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).“Niet alleen toont het stadsbestuur nog...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Anzegem
15-10-2019

Op maandag 14/10 vindt een werfbezoek plaats van het 5e en 6e lager van VBS Heirweg op onze werf te Anzegem in samenwerking met opdrachtgever Provincie West-Vlaanderen. Hier wordt een buffer- en overstromingsbekken aangelegd om de blijvende waterproblematiek tegen te gaan. Omdat interesse in een carrière in de bouwsector blijft dalen, engageren wij ons graag om de kennis omtrent deze...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Leuven
15-10-2019

In het Rijksarchief van Leuven in de wettelijke passeringen voor de schepenbank van de beide Kaggevinne's is er een opmerkelijk document te voorschijn gekomen door amateur historicus en genealoog Martien Mondelaers uit Diest. De toenmalige secretaris Arnoldus Wiers heeft een nota in zijn boek neergeschreven over de vrouwe van Diest en Zichem, Anna van Loreynen de weduwe van Rene van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het