Maïsdoolhof opent voor de tiende keer de deurenMaïsdoolhof opent de deuren op 12 juli


Maïsdoolhof is tien jaar jong
Het Peerse Maïsdoolhof opent deuren op vrijdag 12 juli. Tot en met 1 september kan je er heerlijk verdwalen in het groen. Na een topeditie in 2018, gaat de organisatie ook dit jaar voor meer dan 10.000 bezoekers. 2019 is bovendien een jubileumeditie want het groene labyrint wordt voor de tiende keer het decor voor enkele kilometers verdwaalplezier.


Mega-doolhof voor iedereen
Duizenden bezoekers vonden de voorbije jaren hun weg door het doolhof. Vorig jaar werd zelfs de 100.000- ste bezoeker in de bloemen gezet. Een succesnummer dus. De tiende editie moet dat ook worden. De vrijwilligers van de Landbouwraad, de Bedrijfsgilde en de Stad Peer maakten er alvast een pareltje in het groen van. De grote site van bijna 4 hectare aan de Lindebosstraat is niet alleen de locatie van het doolhof.
Elk jaar proberen de organisatoren iets nieuws te bedenken om - naast het doolhof - de kinderen te verrassen en om hen te leren opnieuw te genieten van ‘gewoon spelen’, zonder allerhande digitale hebbedingen. Ze doen dat met eenvoudige hulpmiddelen als strobalen, hoepels, een doolhof, een crossparcours, een zandbak, slingeren aan een touw, springen op een trampoline. Een andere troef blijft natuurlijk de kinderboerderij waar konijntjes, cavia’s of kuikentjes kunnen geaaid worden. Een zomers terrasje maakt het helemaal af.


Wanneer kalft de koe?
Net zoals de voorgaande jaren kan je dit jaar meedoen aan de wedstrijd ‘Wanneer kalft de koe’. Als jij exact raadt op welke dag de koe gaat bevallen van haar kalfje, dan maak je kans op mooie prijzen. Alle informatie vind je op www.wanneerkalftdekoe.be.


De feiten:
• Maar liefst 300.000 maïsplanten maken het Peerse Maïsdoolhof deze zomer tot een kleurrijk decor van 2,5 meter hoge ‘muren’ waartussen je heerlijk kan verdwalen.
• In 2018 kreeg het Peerse Maïsdoolhof de 100.000ste bezoeker over het veld.
• Bang? Nee hoor. Spannend? Ja zeker. Op vraag van velen werd de voorbije maanden het moeilijkste
• Midden in het doolhof werd een uitkijkpunt voorzien. Daar kan je zelf vaststellen in welke mate je nu eigenlijk verdwaald bent. Ook in de speeltuin kan je klimmen naar de top! De stroberg van 6 meter hoog is een attractie op zich.
• De geëffende wandelpaadjes zijn toegankelijk voor bezoekers met een kinderwagen of rolwagen.
• Voor alle bezoekers per fiets: het maïsdoolhof ligt vlakbij knooppunt 77 op het fietsroutenetwerk.
• Op vrijdag 9 augustus ontdek je het labyrint in het donker tijdens ‘Maïs by Night’. Tussen 20 en 24 uur zoek je je weg met zaklampen. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes voorzien.

Maïsdoolhof Peer, Lindebosstraat (nabij Baan naar Helchteren), nog tot en met zondag 1 september, dagelijks van 10 tot 18 uur.
Voor alle informatie over de vele zomerse attracties en evenementen in Peer kan je terecht op de website
www.zomerinpeer.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
08-11-2019

OVAM lanceerde het project ‘De Grote Grondvraag’. Daarmee steunt de OVAM alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Ook Peer stapte mee in het project.Tegen 2036 een gezonde omgeving creëren voor wonen, werken en ontspannen. Dat is het grote doel van ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
28-09-2019

Bij de werken in de Schansstraat in Kleine-Brogel stelde de aannemer een historische fundering in zinkassen vast. De Stad Peer voerde de zinkassen af en onderzoekt momenteel de mogelijkheid om ze te hergebruiken.De aannemer voert momenteel rioleringswerken uit in de Schansstraat in Kleine-Brogel. Bij deze werken werden zinkassen gevonden in de oude funderingen. Deze stof, een restproduct van de...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
05-09-2019

Zaterdag 7 september viert het Muilpeer Stadsfestival zijn vijfde verjaardag met een speciale editie in en rond ’t Poorthuis in Peer. Je kan er gratis terecht vanaf 17.30 uur.Gratis festival met 4 podiaIn de Grote Zaal van ’t Poorthuis staan bekende namen zoals FCKabul, Jacle Bow (met lokale held Joris Thys) en de hoofdact The Sore Losers. In de Kleine Zaal kan je naar intieme...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het