Wanneer   :  Kapellen Kermis: 4 dagen feest! • Kermis op het Marktplein is altijd een feest voor groot en klein. Je kan vanaf zaterdag 27 juli om 14.30 uur terecht op het Marktplein voor lekkere oliebollen, schieten in het schietkraam, dwalen door het spookhuis of de grootste pret in de botsauto's, ... het kan allemaal!
 • Lasershow

Kapellen Kermis wordt 's avonds helemaal op gang getrapt met een lasershow om 22.00 uur op het Marktplein.

 • Vuurwerk

Als het zomerse weer het toelaat, vindt op maandag 29 juli weer het traditionele vuurwerk plaats in het gemeen­tepark. Natuurlijk is de show ook dit keer volledig gesyn­chroniseerd op muziek. Nieuw is dat het vuurwerk nu ook geluidsarm én dus diervriendelijk zal zijn!

Het gaat trouwens niet uitsluitend om vuurwerk, er worden ook lasers en vlammenwerpers geïntegreerd. Boven­dien wordt er geen vuurwerk met stokken, aluminium startmotors of plastic omhulsels afgeschoten. Daar baten ook het milieu en de veiligheid bij. Er worden uitsluitend kar­tonnen omhulsels gebruikt: die zijn biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor natuur en omgeving.

Het vuurwerk wordt om 22.00 uur afgeschoten aan de atletiekpiste in het gemeentepark. De Koninklijke Libe­rale Fanfare De XXXIV warmt de toeschouwers al op vanaf 21.00 uur. Een drankenstand staat natuurlijk ook opgesteld.

Trottinettenfeest

Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn op dinsdag 30 juli vanaf 14.00 uur weer welkom voor twee of drie rondjes van een tweetal kilometer steppen op een afgesloten parcours. Starten doe je aan café Volksvriend (hoek Essenhoutstraat-Platanendreef). Breng wel je eigen step mee. Wie mee stept, krijgt na afloop een mooie herinnering. Inschrijven vooraf is niet nodig, deelnemen is gratis.

 

De Kapelse Sprint

Wie volgt Marieke Van Witzenburg en Tom Goovaerts op als winnaars van De Kapelse Sprint? De wielerwedstrijden op het parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat, staan op dinsdag 30 juli op het programma. De heren elite en beloften rijden om 17.30 uur hun Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren. Deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (samen met twee wedstrijden in Brasschaat op 3 en 4 augustus). De dames elite trappen zich vanaf 19.15 uur in het zweet tijdens de Grote Prijs Frans Van Lent. Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km.

Deelnemersveld

Opnieuw staat er een sterk deelnemersveld aan de start. Bij de heren is het uitkijken naar de strijd tussen Belgische kampioen Rutger Wouters en provinciaal kampioen Joren Segers.

Bij de dames zijn maar liefst 13 landen vertegenwoordigd met o.a. 17 Australische deelnemers en enkele serieuze kleppers. De Belgische Kelly Druyts is vooral bekend van het baalwielrennen met o.a. een wereldtitel in de scratch. In januari beviel ze van haar eerste kindje, maar heeft dit seizoen haar snelle benen al laten spreken met een overwinning in Zomergem. Met Thalita De Jong staat er ook een gewezen wereldkampioene veldrijden aan de start. Maar ook op de weg bewees de Nederlandse haar klasse. De afgelopen jaren kreeg ze af te rekenen met heel wat blessureleed, maar staat er nu helemaal terug. Haar landgenote Marieke Van Witzenberg is net als De Jong een ex-laureate van de Kapelse Sprint en met de Hongaarse Zsofia Szabo rijdt er ook een nationale kampioenentrui mee in het peloton. Kortom de wedstrijd bij de dames kondigt zich aan als een echte titanenstrijd.

Fietsverloting

Iedere toeschouwer maakt kans om naar huis te rijden met een nieuwe fiets! Deelnemen is heel eenvoudig. Je vult het deelnameformulier in uit de laatste Info Kapellen, knipt het uit en neemt het mee naar de wedstrijden op 30 juli. Daar deponeer je jouw strookje in de collectebus aan het podium. De winnares van de dameswedstrijd trekt rond 20.30 uur op het podium het winnende lot. Let op, het gaat om een aanwezigheidstombola. Wie wil winnen, moet aanwezig zijn.

 

Verkeer

Trottinettenfeest

De volgende straten worden van afgesloten voor alle verkeer 13.45 tot 16.00 uur:

 • Silvesterdreef (volledig)
 • Eikendreef (tussen Acaciadreef en Silvesterdreef)
 • Acaciadreef (volledig)
 • Platanendreef (tussen Acaciadreef en Silvesterdreef).

Het is tussen 14.00 en 16.00 uur voor bewoners van die straten (en de Pieter De Smetdreef, die binnen het parcours ligt) niet mogelijk om hun woning met de auto te bereiken. Zij werden hiervan per brief op de hoogte gebracht.

De Kapelse Sprint

Er gelden op dinsdag 30 juli 2019 van 15.30 tot 22.00 uur volgende verkeersmaatregelen:

 • Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat zijn volledig verkeersvrij. Het is in bovenvermelde periode voor bewoners van de genoemde straten niet mogelijk om hun woning per voertuig te bereiken. Parkeren is ook niet toegelaten in die straten. Bewoners werden hiervan per brief op de hoogte gebracht.
 • De Oblatenlaan, de Sterrelaan en de Zandstraat zijn onbereikbaar omdat ze ‘binnen’ het parcours van de wielerwedstrijden liggen.
 • In de Bergstraat, Biartlei, Binnenweg, Dorpsplein, René De Pauwstraat, Kerkstraat, Sevenhanslei en het laatste stukje Streepstraat is tijdelijk verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.
 • Parking Watertoren blijft bereikbaar, maar enkel via de Dorpsstraat-Kerkstraat.

Bij onvoorziene omstandigheden kan je de politiemensen aanspreken die ter plekke toezicht houden. Weet ook dat de hulpdiensten bij hoogdringendheid wél altijd toegang krijgen tot het parcours.

Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met de gemeentelijke sportdienst via 03 660 67 60 of sport@kapellen.be.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Kapellen

Kapellen
01-10-2019

Aan de Tweede Wereldoorlog kwam ook in Kapellen 75 jaar geleden een einde, toen het Canadese bataljon Les Fusiliers Mont-Royal op 4 oktober 1944 onze gemeente bevrijdde. Deze heugelijke gebeurtenis wordt jaarlijks plechtig herdacht met een bloemenhulde aan het monument der gesneuvelden aan het begin van de Christiaan Pallemansstraat. Dit jaar vindt die plechtigheid plaats op vrijdag 4 oktober om...


Meer info

Kapellen
Kapellen
01-10-2019

De actie Kaddiekado loopt weer de hele maand oktober op de wekelijkse markt in Kapellen. Bezoekers van de markt kunnen vijf weken aan de hand van een spaarkaart 10 stempels – één stempel per aankoop van € 10 - verzamelen. Vijf gelukkigen maakten kans op een mooie prijs: een winkelcaddy boordevol verse producten die je op de markt kan vinden. Een onschuldige kinderhand zal...


Meer info

Kapellen
Kapellen
05-09-2019

In Kapellen worden tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september de privédomeinen Boterberg en Geelhand exclusief opengesteld. Je wandelt door de prachtige privédomeinen – met oorsprong in de 17de eeuw! – onder begeleiding van een gids en ontdekt de geschiedenis van kasteel Boterberg en het domein van de familie Geelhand. De wandeling is gratis, vooraf inschrijven...


Meer info

Kapellen
Kapellen
22-08-2019

De gemeente Kapellen verzamelt elk jaar heel wat fietsen die werden gevonden of achtergelaten (en nooit door de eigenaar werden opgehaald). De fietsen worden nog t.e.m. dinsdag 3 september (20.00 uur) geveild via de veilingsite HammerTime.be. De opbrengst van de veiling gaat naar Bistro Buitengewoon. Buitengewoon is een project door en voor buitengewone mensen. Deze zaak in De Oude Pastorij in de...


Meer info

KapellenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het