Infomoment tweede fase Masterplan de MetKasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en een evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase twee, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen, definitief klaar.

 

Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor dit project welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250 geïnteresseerden woonden de uiteenzetting bij.


Burgemeester Ward Kennes (CD&V) nam als eerste het woord en vertelde wat de vooropgestelde verwachtingen van de gemeente waren.
Nadien gaf DierendonckBlancke architecten toelichting bij het finaal ontwerp, de visie van de beleving, het gebruik van materialen en de groenaanplanting.
Toen was het de beurt aan Sweco Belgium, er werd meer uitleg over de algemene intenties (voorbereidende werken, aanbestedingsprocedure, faseringen,…) gegeven. Ook werd uit de doeken gedaan wat er met het afval- en regenwater zal gebeuren en dat dit in fases zal verlopen.
Nutsmaatschappij Fluvius nam nadien het woord. Er werd uitgelegd dat er heel wat ondergrondse leidingen moeten voorzien worden. Sowieso werken ze naar een haalbare fasering zodat huizen maximaal aangesloten kunnen blijven.
De afkoppelingsdeskundige van Aquafin deed uit de doeken dat de afkoppeling van het hemelwater enkel mogelijk is richting Rulloop en niet in de richting van de Kleine Nete. Tijdens de werken zal de afkoppelingsdeskundige ook op het terrein aanwezig zijn en bij de bewoners op bezoek komen om samen te kijken wat de noden zijn.

Agentschap Wegen en Verkeer kwam ook aan de beurt en vertelde meer over de financiering, het aansluitend project Pastorijstraat/Schoolomgeving en de zone 30.

De werfcommunicator en -manager van Aquafin verduidelijkten hoe mensen op de hoogte kunnen blijven van de werken. De aannemer en Aquafin zal hen informeren per brief. Ook kan men zich inschrijven op een nieuwsbrief. Deze elektronische brief kan men ontvangen via mail, hierop inschrijven kan via een link op www.kasterlee.be, of via WhatsApp. Hiervoor stuurt men eerst KAS3016 als WhatsAppbericht naar 0474 56 39 12. Vragen stellen kan via het contactcenter van Aquafin.
Als laatste gaf de burgemeester nog antwoorden op vragen uit het publiek. Deze gingen vooral over de mobiliteit en de groenaanplanting.

 

In de foyer van het OC Kasterlee kon men een kijkje nemen naar de maquette van de tweede fase Masterplan de Met en napraten bij een drankje. 
 

Burgemeester Ward Kennes: “Het was een pittige avond maar ik ben blij dat er zo veel mensen zich zijn komen informeren. Op die manier weten ze uit eerste hand wat de plannen van het Masterplan de Met zijn. Na veel inspraakmomenten is nu het moment aangebroken om de plannen uit te voeren.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kasterlee

Kasterlee
03-06-2020

Lees hier het gemeentelijk informatieblad editie juni 2020.https://issuu.com/gemeentebestuurkasterlee/docs/gemeentelijk_informatieblad_juni_2020


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
20-05-2020

Door de coronacrisis zitten heel wat kinderen thuis. De gemeente Kasterlee wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door de kinderen een knutselbox aan te bieden. 48 gezinnen met kinderen tot 12 jaar die gekend zijn bij de sociale dienst, krijgen een knutselbox. De gezinnen worden per brief op de hoogte gebracht en kunnen de boxen afhalen op het sociaal huis. Het OCMW, de welzijnsdienst en de...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
24-04-2020

Een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen wordt binnenkort verwacht. Op dat moment zal het gebruik van mondmaskers een belangrijke rol spelen, ook al is het dragen ervan momenteel niet verplicht. Momenteel is zeer onduidelijk of de federale overheid kan garanderen of elke burger tijdig over een mondmasker zal kunnen beschikken. Ook in de gewone buurtwinkels en grootwarenhuizen zijn...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
18-04-2020

Om Kasterlee extra te promoten werden door het gemeentebestuur cadeaubonnen ingevoerd. Met deze bonnen kan iedereen terecht bij alle deelnemende handelaars in onze gemeente. De lijst met de deelnemende handelaars kan je rechts op deze pagina downloaden en is ook beschikbaar op het gemeentehuis en in het toeristisch kantoor. Kostprijs?Je kan kiezen uit een (of meerdere) cadeaubon(nen) van 10 en 25...


Meer info

KasterleeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het