Infomoment tweede fase Masterplan de MetKasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en een evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase twee, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen, definitief klaar.

 

Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor dit project welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250 geïnteresseerden woonden de uiteenzetting bij.


Burgemeester Ward Kennes (CD&V) nam als eerste het woord en vertelde wat de vooropgestelde verwachtingen van de gemeente waren.
Nadien gaf DierendonckBlancke architecten toelichting bij het finaal ontwerp, de visie van de beleving, het gebruik van materialen en de groenaanplanting.
Toen was het de beurt aan Sweco Belgium, er werd meer uitleg over de algemene intenties (voorbereidende werken, aanbestedingsprocedure, faseringen,…) gegeven. Ook werd uit de doeken gedaan wat er met het afval- en regenwater zal gebeuren en dat dit in fases zal verlopen.
Nutsmaatschappij Fluvius nam nadien het woord. Er werd uitgelegd dat er heel wat ondergrondse leidingen moeten voorzien worden. Sowieso werken ze naar een haalbare fasering zodat huizen maximaal aangesloten kunnen blijven.
De afkoppelingsdeskundige van Aquafin deed uit de doeken dat de afkoppeling van het hemelwater enkel mogelijk is richting Rulloop en niet in de richting van de Kleine Nete. Tijdens de werken zal de afkoppelingsdeskundige ook op het terrein aanwezig zijn en bij de bewoners op bezoek komen om samen te kijken wat de noden zijn.

Agentschap Wegen en Verkeer kwam ook aan de beurt en vertelde meer over de financiering, het aansluitend project Pastorijstraat/Schoolomgeving en de zone 30.

De werfcommunicator en -manager van Aquafin verduidelijkten hoe mensen op de hoogte kunnen blijven van de werken. De aannemer en Aquafin zal hen informeren per brief. Ook kan men zich inschrijven op een nieuwsbrief. Deze elektronische brief kan men ontvangen via mail, hierop inschrijven kan via een link op www.kasterlee.be, of via WhatsApp. Hiervoor stuurt men eerst KAS3016 als WhatsAppbericht naar 0474 56 39 12. Vragen stellen kan via het contactcenter van Aquafin.
Als laatste gaf de burgemeester nog antwoorden op vragen uit het publiek. Deze gingen vooral over de mobiliteit en de groenaanplanting.

 

In de foyer van het OC Kasterlee kon men een kijkje nemen naar de maquette van de tweede fase Masterplan de Met en napraten bij een drankje. 
 

Burgemeester Ward Kennes: “Het was een pittige avond maar ik ben blij dat er zo veel mensen zich zijn komen informeren. Op die manier weten ze uit eerste hand wat de plannen van het Masterplan de Met zijn. Na veel inspraakmomenten is nu het moment aangebroken om de plannen uit te voeren.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kasterlee

Kasterlee
12-10-2019

Het gemeentebestuur zoekt vrijwillige kunstenaars in alle soorten en maten om kinderen te prikkelen met hun passie tijdens de Jeugdboekenmaand op woensdag 11 maart 2020 van 14 tot 16 uur in de bib van Kasterlee. Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
09-10-2019

De donkerste maanden van het jaar worden de gezelligste! In ieder geval als je het najaarsprogramma van de bib bekijkt. Naast het ontlenen van boeken, games, gezelschapsspelen, DVD’s,… kan je er ook terecht voor lezingen en een spellingswedstrijd. Op 19 oktober stelt Frans Depeuter in de bib van Lichtaart zijn boek over ‘Heerke De Laet’, één van de meest...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
06-10-2019

Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last. De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen. De Luierbox is een project van het Huis van het Kind Middenkempen en loopt naast Kasterlee nog in zes andere gemeenten. Vanaf...


Meer info

KasterleeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het