Mobiliteit ook voor minder mobiele mensenTAXI TEL, één van de betere Mechelse taximaatschappijen stelde op maandag 16 september een nieuw dienst voor aan de lokale pers. Minder mobiele mensen die zich verplaatsen met een elektrische rolstoel of scootmobiel, kunnen voortaan op TAXI TEL beroep doen om samen met hun vervoersmiddel naar de bestemming van hun keuze gebracht te worden. Een minibus van het type Renault Trafic werd omgebouwd en uitgerust om aan de noden van mindervaliden te beantwoorden. Vereiste is wel dat de passagiers nog genoeg mobiel zijn om in de gewone zitplaatsen van het voertuig plaats te nemen.


Vandaag zijn de compacte gemotoriseerde vervoersmiddelen voor mensen met een beperking niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar hun geringe oplaadcapaciteit en snelheid, maakt dat mindervaliden zich enkel lokaal kunnen voortbewegen. TAXI TEL biedt, door het aanschaffen van een extra dienstwagen voorzien van alle technische hulpmiddelen, een perfecte oplossing.


Zaakvoerder, TAXI TEL, Jafar Chouihna: “Onze taxichauffeurs kregen de laatste tijd steeds meer oproepen om niet alleen personen, maar ook hun compacte voertuigen te vervoeren. Iets waar we tot vandaag geen oplossing voor hadden. TAXI TEL wenst zich te profileren als een bedrijf waar iedereen aan bod komt en daarom zijn we op zoek gegaan naar de juiste partners om een oplossing en kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen bieden aan mindervaliden. Met Renault en Hego Mobile, speciaalzaak voor scootmobielen en rolstoelen, hebben we de juiste match gevonden. We hebben een super uitgerust en comfortabel taxi-alternatief laten maken dat aan alle noden en voorschriften beantwoordt.”


Vooraleer de nieuwe service aan het grote publiek voor te stellen, is de wagen uitgebreid getest om alle mankementen uit te sluiten. Vandaag is de dag dat hij officieel meedraait in het wagenpark van TAXI TEL. De ‘van’ werd feestelijk ingewijd bij garage Renault Hanswijck op de Jubellaan in aanwezigheid van de lokale pers. Mechelse Schepen (Mobiliteit, Personen met een beperking…), Alexander Vandersmissen wil, ter ere van deze gelegenheid, het belang van dit initiatief nog onderstrepen en geeft graag volgende boodschap mee.
Schepen, Alexander Vandersmissen: “Toegankelijkheid is voor het Mechelse stadsbestuur een belangrijk thema. Als schepen voor senioren en voor personen met een beperking vind ik het een positief signaal dat Mechelse bedrijven meedenken en hun steentje bijdragen om deze doelgroepen maximaal te betrekken. Zo maken we samen werk van een inclusief en toegankelijk Mechelen!”


Blijft de vraag in welke regio kunnen mindervaliden beroep doen op TAXI TEL en aan welke prijs?
Sales Manager, TAXI TEL, Philippe Deweerdt: “De klanten kunnen hun vervoer op afroep regelen door naar de centrale te bellen. Ze krijgen er onmiddellijk de prijsopgave mee en kunnen zo reserveren. Wij kunnen de klanten naar elke bestemming brengen, ook in onze buurlanden. De toekomst zal uitwijzen of er nog een tweede of derde voertuig zal aangeschaft worden. Het succes zal het uitwijzen.”


Reservaties TAXI TEL via telefoon: 015 / 25 25 23 of e-mail info@taxitelmechelen.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Antwerpen
11-04-2020

Steun onze lokale ondernemers, koop Belgisch. Wenst u ook meer lokale steun ? Klik hier Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich op inVlaanderen.be gratis aanmelden!Via uw persoonlijk account "Mijn onderneming" kunt u uw bedrijfspagina vervolledigen, zo bent u zonder kosten bereikbaar. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dit kanForward dan dit berichtje naar enkele bevriende...


Meer info

inVlaanderen
Antwerpen
+3
29-03-2020

Als teken van hoop en digitale dankbetuiging aan alle coronahelden wil ik onze lokale ondernemers en gemeenten/steden inVlaanderen oproepen om hun dankbaarheid ook op de hoofdpagina van hun eigen website kenbaar te maken. Idem zoal wij dit deden. Tegelijkertijd willen we een warme oproep starten, want zonder hun zal het leven er heel anders uitzien! ‘ Denk lokaal, steun onze horeca- en...


Meer info

inVlaanderen
Meer
02-03-2020

Fanfare ‘De Eendracht’ van Meer nodigt iedereen uit op haar jaarlijks lenteconcert op ZATERDAG 21 MAART 2020 OM 20.00 UUR in de refter van de lagere school, Terbeeksestraat 6 te Meer.Tijdens deze concertavond wordt onder leiding van dirigent Marleen Proost een aangenaam muzikaal programma vertolkt, waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden.Iedereen is van harte welkom...


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het