Vier inspirerende activiteiten in de bib van KasterleeDe donkerste maanden van het jaar worden de gezelligste! In ieder geval als je het najaarsprogramma van de bib bekijkt. Naast het ontlenen van boeken, games, gezelschapsspelen, DVD’s,… kan je er ook terecht voor lezingen en een spellingswedstrijd.

 

Op 19 oktober stelt Frans Depeuter in de bib van Lichtaart zijn boek over ‘Heerke De Laet’, één van de meest kleurrijke Lichtaartse figuren, voor. Deze boekvoorstelling komt er in samenwerking met de Heemkundige Kring Kasterlee – Lichtaart – Tielen in het kader van de ‘Nacht van het Kempens Erfgoed’. Om 20 uur is iedereen welkom, deelname is gratis.

 

Enkele dagen later, op 22 oktober, krijgt de bib van Kasterlee bezoek van één van Vlaanderens meest gelezen misdaadauteurs, Jo Claes. Zijn misdaadverhalen met in de hoofdrol Thomas Berg spelen zich af in Leuven en Jo gunt ons een blik achter de schermen. Om 20 uur is iedereen welkom, deelname kost 5 euro (incl. drankje).

 

In het kader van de ‘Dag van de wetenschap’ komt de Kastelse auteur Jos Heylen op
12 november uitleg geven bij zijn boek ‘De Ruimte, alles, het heel-al: en ik, intelligent wezen met een dikke nek’. Deze boekvoorstelling vindt plaats in de bib van Kasterlee, start om 20 uur en is gratis.

 

Op vrijdag 6 december spelen om 20 uur meer dan 2000 mensen in 100 Vlaamse bibliotheken ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Geen aartsmoeilijk dictee vol uitzonderingen maar een gezellig taalspel voor alle liefhebbers van de Nederlandse taal. Dit dictee vindt plaats in de bib van Lichtaart, Walter Van Baelen is de spreker van dienst en deelname is gratis.

 

Voor al deze interessante activiteiten is inschrijven aangeraden. Voor ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ is het verplicht, daar zijn de plaatsen beperkt.

 

Schepen van bibliotheek, Walter van Baelen (CD&V) is trots: ‘De tijd dat je in een bib enkel boeken kon ontlenen is al lang verleden tijd. Het aanbod werd uitgebreid met games, tijdschriften en nu ook met een gevarieerd aanbod van lezingen. Ook aan onze kleine bezoekers wordt gedacht met het voorlees- en knutselmoment ‘De Voorleesvriendjes’ en natuurlijk onze nieuwe gameroom’.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kasterlee

Kasterlee
12-10-2019

Het gemeentebestuur zoekt vrijwillige kunstenaars in alle soorten en maten om kinderen te prikkelen met hun passie tijdens de Jeugdboekenmaand op woensdag 11 maart 2020 van 14 tot 16 uur in de bib van Kasterlee. Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
06-10-2019

Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last. De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen. De Luierbox is een project van het Huis van het Kind Middenkempen en loopt naast Kasterlee nog in zes andere gemeenten. Vanaf...


Meer info

Kasterlee
Kasterlee
05-09-2019

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en een evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase twee, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen, definitief klaar. Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor dit project welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250...


Meer info

KasterleeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het