Stad Hoogstraten verwerft 't Slot in WortelStad Hoogstraten verwerft ’t Slot in Wortel
Stad Hoogstraten wenst de historische hoeve van de familie Aerts aan de Boomkes in Wortel aan te kopen. In dit gebouw is Jeugdhuis ’t Slot gevestigd. Met deze aankoop zorgt de stad ervoor dat het rijke Wortelse verenigingsleven blijft beschikken over de levensnoodzakelijke accommodatie om activiteiten te organiseren.

Concreet zal het stadsbestuur aan de gemeenteraad van Hoogstraten voorstellen om de hoeve (Worteldorp 28), waar Jeugdhuis ’t Slot is gevestigd, aan te kopen tezamen met het aanpalende woonhuis (Zandstraat 2) en de bijhorende gronden. Stad Hoogstraten heeft de voorbije maanden discreet onderhandeld met de familie Aerts-De Clerck en een overeenkomst over de aankoop bereikt. De familie Aerts-De Clerck stelde de hoeve gedurende meer dan 50 jaar gratis ter beschikking van vele Wortelse verenigingen, o.a. Jeugdhuis ’t Slot. Na het overlijden van moeder Jeanneke De Clerck is de familie met het stadsbestuur rond de tafel gaan zitten.

“We zijn enorm blij dat de familie Aerts-De Clerck haar vertrouwen heeft gesteld in het stadsbestuur en met ons in zee is gegaan”, zegt burgemeester Marc Van Aperen. “De gesprekken zijn in een zeer constructieve sfeer verlopen. De familie toont hiermee aan dat ze een groot hart voor Wortel had en nog steeds heeft. Wij geloven dat wij met de aankoop van dit uniek gelegen pand een enorme kans aangrijpen om de gemeenschap van Wortel te ondersteunen en haar toe te laten haar identiteit verder te ontwikkelen.”


Met de aankoop van deze panden beoogt de stad volgende doelen:
ď‚· De toekomst veiligstellen van het Wortelse gemeenschapsleven. De eerste voorwaarde daartoe is ervoor zorgen dat de verenigingen van Wortel kunnen blijven bloeien en groeien.
ď‚· Het behoud van het mooie historische pand, een essentiële voorwaarde voor de vrijwaring van de fraaie dorpskern van Wortel.
ď‚· Een antwoord bieden aan de dringende vraag van de dorpsraad van Wortel, Jeugdhuis ’t Slot, KLJ Wortel en andere Wortelse verenigingen.

Als de gemeenteraad instemt met de aankoop van deze panden, zal de stad op korte termijn een participatietraject opstarten, waarbij de dorpsraad van Wortel, de Wortelse verenigingen en de ganse Wortelse gemeenschap zich kunnen uitspreken over het toekomstige gebruik ten bate van de Wortelse verenigingen. Samen met een delegatie van Wortel en met de stedelijke administratie gaat het schepencollege nadenken over de toekomst van de Wortelse dorpskern en de leefbaarheid van Wortel. De aangekochte panden zullen hierin ongetwijfeld een cruciale rol spelen.

Het stadsbestuur investeert ook volop in de ontwikkeling van de andere dorpskernen op het Hoogstraatse grondgebied: de werken in het centrum van Meerle en aan de Kloostersite in Meer zijn al volop aan de gang. Er staan voor de toekomst nog heel wat projecten op stapel zoals de dorpskern van Minderhout, de herinrichting van de Vrijheid, de bouw van een Gemeenschapscentrum, de aanleg van een stadsplein met ondergrondse parking, de realisatie van een parking in de onmiddellijke nabijheid van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van den Akker in Minderhout, een fietspad van De Mosten naar Meersel-Dreef en de bouw van jeugdlokalen op Den Dijk in Hoogstraten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hoogstraten

Hoogstraten
17-10-2019

Vzw Erfgoed Hoogstraten heeft beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de bevoegde minister om een bouwvergunning te verlenen voor de sloop van het vroegere rusthuis en de bouw van het nieuwe Gastenhuys.Het stadsbestuur van Hoogstraten is blij met de beslissing van vzw Erfgoed Hoogstraten om niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de toenmalige minister van Omgeving om een...


Meer info

Hoogstraten
Hoogstraten
28-09-2019

Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid, tussen 1 en 10 oktober, zet stad Hoogstraten het belang van psychisch welzijn in de kijker. We willen ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ beter bespreekbaar maken. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ kiezen we voor een goed zichtbare actie: ‘Spreuken in het straatbeeld’.Van 1...


Meer info

Hoogstraten
Hoogstraten
24-08-2019

Het stadsbestuur van Hoogstraten is tevreden dat Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel de bouwvergunning heeft goedgekeurd voor ’t Gastenhuys. De stad kan dus op de locatie van het vroegere rusthuis ‘O.L.V. van zeven Weeën’ een kwalitatieve en energievriendelijke nieuwbouw ontwikkelen.Het voormalige stadsbestuur en aannemer Groep Van Roey stelden in 2018 de...


Meer info

HoogstratenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het