Stad creëert onnodig verwarring en onveilige verkeerssituatieDe stad Mechelen ving de werken om van de binnenstad een fietszone te maken reeds maandag aan.
Dit terwijl de gemeenteraad pas komende maandag een beslissing neemt over het reglement voor die zone.

 

“Een opmerkelijk staaltje creatief omspringen met de regelgeving bij het Mechels stadsbestuur,” meent gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).
“Niet alleen toont het stadsbestuur nog maar eens dat de mening en inspraak van de gemeenteraadsleden niet nuttig/ nodig of gewenst is, maar ook het soepel omspringen met de verkeerswetgeving fronst bij ons de wenkbrauwen.”

Perdaens verwijst daarmee naar de werken die de stadsdiensten deze week aanvingen.

 

De markeringen die deze week aangebracht worden, zouden pas gelden vanaf 26 oktober. Toch zijn ze nu al aangebracht.
“Bij verkeersborden zien we dit wel eens voorvallen. Niet geldende verkeersborden moeten echter afgedekt worden. Hoe wilt de stad duidelijk maken dat deze straatmarkeringen nog niet gelden?
Daar een vuilniszak over trekken, er een boodschap bijschrijven? Of laat de stad de verwarring en onveiligheid voor de komende twee weken welig tieren?
Eventuele overtredingen in de “schemerzone” tot aan de gemeenteraadsstemming die voor de politierechter komen kunnen overigens haast niet anders dan tot vrijspraak leiden,” vult fractieleider Marc Hendrickx (N-VA) aan.

 

N-VA Mechelen overweegt stappen te zetten om te laten onderzoeken of de juiste volgorde gevolgd werd in het komen tot een fietszone en het uitvoeren van de besluiten.

“Het is niet de fietszone zelf die het probleem is. Maar de manier waarop ertoe gekomen werd is twijfelachtig en zorgt voor onnodige verwarring,” aldus Hendrickx (N-VA).

 

“In maart van dit jaar kaartten we op de gemeenteraad aan dat men borden (niet afgedekt) plaatste in Nekkerspoel voor de gemeenteraad een beslissing nam.
Toenmalig burgemeester Somers erkende dat hier niet de correcte volgorde gevolgd werd. Het zal nu minister Somers zijn die indien er fouten gemaakt werden, hiertegen zal moeten optreden,” besluit Perdaens.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Antwerpen
11-04-2020

Steun onze lokale ondernemers, koop Belgisch. Wenst u ook meer lokale steun ? Klik hier Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich op inVlaanderen.be gratis aanmelden!Via uw persoonlijk account "Mijn onderneming" kunt u uw bedrijfspagina vervolledigen, zo bent u zonder kosten bereikbaar. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dit kanForward dan dit berichtje naar enkele bevriende...


Meer info

inVlaanderen
Antwerpen
+3
29-03-2020

Als teken van hoop en digitale dankbetuiging aan alle coronahelden wil ik onze lokale ondernemers en gemeenten/steden inVlaanderen oproepen om hun dankbaarheid ook op de hoofdpagina van hun eigen website kenbaar te maken. Idem zoal wij dit deden. Tegelijkertijd willen we een warme oproep starten, want zonder hun zal het leven er heel anders uitzien! ‘ Denk lokaal, steun onze horeca- en...


Meer info

inVlaanderen
Meer
02-03-2020

Fanfare ‘De Eendracht’ van Meer nodigt iedereen uit op haar jaarlijks lenteconcert op ZATERDAG 21 MAART 2020 OM 20.00 UUR in de refter van de lagere school, Terbeeksestraat 6 te Meer.Tijdens deze concertavond wordt onder leiding van dirigent Marleen Proost een aangenaam muzikaal programma vertolkt, waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden.Iedereen is van harte welkom...


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het