Stad creëert onnodig verwarring en onveilige verkeerssituatieDe stad Mechelen ving de werken om van de binnenstad een fietszone te maken reeds maandag aan.
Dit terwijl de gemeenteraad pas komende maandag een beslissing neemt over het reglement voor die zone.

 

“Een opmerkelijk staaltje creatief omspringen met de regelgeving bij het Mechels stadsbestuur,” meent gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).
“Niet alleen toont het stadsbestuur nog maar eens dat de mening en inspraak van de gemeenteraadsleden niet nuttig/ nodig of gewenst is, maar ook het soepel omspringen met de verkeerswetgeving fronst bij ons de wenkbrauwen.”

Perdaens verwijst daarmee naar de werken die de stadsdiensten deze week aanvingen.

 

De markeringen die deze week aangebracht worden, zouden pas gelden vanaf 26 oktober. Toch zijn ze nu al aangebracht.
“Bij verkeersborden zien we dit wel eens voorvallen. Niet geldende verkeersborden moeten echter afgedekt worden. Hoe wilt de stad duidelijk maken dat deze straatmarkeringen nog niet gelden?
Daar een vuilniszak over trekken, er een boodschap bijschrijven? Of laat de stad de verwarring en onveiligheid voor de komende twee weken welig tieren?
Eventuele overtredingen in de “schemerzone” tot aan de gemeenteraadsstemming die voor de politierechter komen kunnen overigens haast niet anders dan tot vrijspraak leiden,” vult fractieleider Marc Hendrickx (N-VA) aan.

 

N-VA Mechelen overweegt stappen te zetten om te laten onderzoeken of de juiste volgorde gevolgd werd in het komen tot een fietszone en het uitvoeren van de besluiten.

“Het is niet de fietszone zelf die het probleem is. Maar de manier waarop ertoe gekomen werd is twijfelachtig en zorgt voor onnodige verwarring,” aldus Hendrickx (N-VA).

 

“In maart van dit jaar kaartten we op de gemeenteraad aan dat men borden (niet afgedekt) plaatste in Nekkerspoel voor de gemeenteraad een beslissing nam.
Toenmalig burgemeester Somers erkende dat hier niet de correcte volgorde gevolgd werd. Het zal nu minister Somers zijn die indien er fouten gemaakt werden, hiertegen zal moeten optreden,” besluit Perdaens.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aalter
13-11-2019

Dat papierproductie leidt tot massale houtkap is een foute perceptie die Igepa, professionele groothandel voor de B2B-markt maar van oudsher papierleverancier, maar wat graag de wereld uithelpt. De vraag van Natuurpunt om 2.500 bomen aan te planten in Aalter viel bij het bedrijf dan ook in vruchtbare aarde. Met de campagne ‘Paper is nature’ koppelt het de waarde van papier als...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
13-11-2019

50 jaar terug, op 27 februari 1969, werd pingpongclub ‘D Oude Palette, in het toenmalig Hotel Britannique, Grote Markt te Ieper, boven de doopvont gehouden. Onder voorzitterschap van Daniel Buyse, was het de bedoeling om deze club te laten uitgroeien tot een perfect georganiseerde ontspanningsgroep, die wekelijks bijeen kwam om in competitie pingpong te spelen.De club telde 37 leden,...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Brussel
13-11-2019

Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) neemt jaar na jaar toe. Toch blijft de drempel om zich te laten testen voor veel mensen hoog, omdat ze zich schamen, het proces via een doktersbezoek te omslachtig vinden of de risico’s onvoldoende kennen. Daarom lanceert start-up abel.care een online platform, waar mensen in alle discretie een SOA-test bestellen, zélf hun...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Kalmthout
13-11-2019

Peter Genyn is wereldkampioen op de 200 meter rolstoelsprint in de klasse T51. Hij klopte de Fin Piispanen die hem eerder deze week het goud op de 100 meter afsnoepte.Enkele dagen na zijn zilveren medaille op de 100 meter stond Peter weer tegenover zijn eeuwige rivaal Toni Piispanen. Genyn was gebeten om deze keer wel aan het langste eind te trekken tegen de Fin. Erg gefocust, reed Genyn een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het