WapenstilstandOp 11 november 1918 om 11 uur ’s morgens werd de wereld uit de nachtmerrie van de Grote Oorlog verlost. De wapens van de oorlogvoerende partijen zwegen na vier jaar strijd.

Wapenstilstand, voor veel volwassenen en kinderen is dit een gewoon een vrije dag hoewel het sindsdien de dag is om alle oorlogsslachtoffers, burgers en militairen te herdenken.

Om hier even bij stil te staan, wordt er ook in Lennik hulde gebracht aan onze oud-strijders, ooit de levende getuigen van deze gruwel.

 

WAAR EN WANNEER?

In Eizeringen en Gaasbeek zal er een herinneringsmoment gehouden worden op vrijdag 8 november. Lennikse leerlingen zullen speciaal voor deze gelegenheid iets moois creëren.

Deze creaties zullen omstreeks 9 uur aan het oorlogsmonument in Eizeringen neergelegd worden en vervolgens omstreeks 10 uur in Gaasbeek.

 

In Sint-Martens-Lennik kan je op maandag 11 november om 10 uur de Eucharistieviering bijwonen met aansluitend het neerleggen van de bloemen aan het Oorlogsmonument en een toespraak ter ere van de oud-strijders.

 

In Sint-Kwintens-Lennik vindt er een burgerlijke plechtigheid plaats op maandag 11 november.

De samenkomst voor de optocht langsheen de gedenktekens is voorzien om 11 uur aan de oude brandweerkazerne.

Deze optocht eindigt aan de Dekenij waar aansluitend een toespraak en receptie zal worden gehouden.

Aanwezigen kunnen hier hun vredeswens neerschrijven waarna deze gezamenlijk via ballonnen opgelaten zullen worden.

 

Iedereen welkom.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Lennik

Lennik
09-11-2019

Op zaterdag 16 november 2019 gaat de opleiding fuifcoach (onderdeel theorie) door in Bever. De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte, een onderdeel EHBO en een opleiding brandbestrijding. Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Sinds enkele jaren organiseren de 6...


Meer info

Lennik
Lennik
26-10-2019

Tijdens de herfstvakantie wordt druk verder gewerkt aan de riolerings- en wegeniswerken in de Schapenstraat. De aannemer zal van 28 oktober tot en met 1 november werken aan het kruispunt van de Schapenstraat met de Brusselsestraat.De Brusselsestraat wordt volledig onderbroken tijdens de werken. Omrijden kan je via de Gustaaf Van der Steenstraat, Donkerstraat en Winkelstraat. Meer info over het...


Meer info

Lennik
Lennik
11-08-2019

De gemeente heeft recent vernomen dat een petitie is gelanceerd om enkele bezorgdheden rond de komende wegenwerken in de Schapenstraat aan te kaarten. Dit burgerinitiatief toont aan dat er een grote betrokkenheid is met dit belangrijke project, toch geven we graag wat meer context en duiding, specifiek over de parkeervoorzieningen rond de schoolsite van het Sint-Godelieve-Instituut.In ieder geval...


Meer info

LennikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het