Grootouderfeest ’Paniek in Musicalland’ in De LeerplaneetAfgelopen donderdag 28 november vierden alle peuters en kleuters van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet hun grootouderfeest in De Boare met als thema ‘Paniek in Musicalland’.

 

Het verhaal draait rond Annie. Ze is namelijk de weg naar haar eigen musical kwijt. Ze voelt zich bijgevolg helemaal alleen …, maar gelukkig krijgt ze hulp van Miss Grace. Samen zoeken ze de weg terug naar Annies musical.

Het werd een spannende zoektocht naar Meneer Warbucks, waar ze zich natuurlijk thuis voelt. Alle 220 grootouders werden ondergedompeld in een zweem van musicals van vroeger en nu waarin vreugde, verdriet, een vleugje spanning en vooral heel veel liefde gevoeld werden.

 

Repertoire

De peuters dansten onder kleurige paraplu’s ‘in the rain’ en alle kleuters van de 1ste kleuterklas swingden op Footloose. De meisjes van 2de kleuterklas A waren echte Olivia Newton Johns en de jongens waren even coole dansers als John Travolta. ‘Mamma Mia’, wat zwierden de kleuters van de 2de kleuterklas B hun heupen als ware ABBA-dansers. De kleuters van de 3de kleuterklas B waren vermomd als Oliver Twist en als apotheose vonden de kleuters van de 3de kleuterklas A hun weg naar de musical Annie gelukkig terug!

 

Symboliek

Het verhaal symboliseert voor een stuk de behoefte die elk kind, maar ook elke volwassene, heeft om een warme thuis te mogen hebben en mensen rondom zich die aandacht, genegenheid en veel liefde schenken! Ook op onze school streven we ernaar dat alle kinderen zich als het ware thuis voelen en bieden we hen een plaats waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

 

Apotheose

Tot slot volgde er nog een speciaal liedje ‘Thank you for the music’ voor alle oma’s en opa’s waarbij alle kleuters al zwaaiend de hele zaal door toerden en alle oma’s en opa’s vlijtig mee wuifden.

De oma van Kay Vanloocke (K2B) en de opa van Clelia Mulè (3de kleuterklas A) werden ‘Oma en Opa van het jaar’. Ze kregen dan ook een mandje vol met lekkernijen!

Nadien gingen alle peuters en kleuters op zoek naar hun grootouders in de zaal en kregen van hen een dikke knuffel.

Na een kopje koffie en een stukje cake, gebakken door de leerlingen van Campus Calmeyn, vertrokken alle grootouders uiterst tevreden naar huis met hun kleinkind aan de hand!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
05-06-2020

Lokaal bestuur De Panne voorziet deze zomer een aangepaste kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 16 jaar. De opvang is gewijzigd volgens de coronamaatregelen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. De gemeente kan op die manier ook een mooi opvangaanbod voorstellen. De kinderopvang in De Panne is deze zomer opgedeeld om zo goed mogelijk te voldoen aan de coronamaatregelen. De focus zal...


Meer info

De Panne
De Panne
26-05-2020

Eind mei, begin juni 2020 zal het exact 80 jaar geleden zijn dat Operatie Dynamo plaatsvond op de stranden van Duinkerke tot De Panne. Tijdens dat moment in de Tweede Wereldoorlog, werden meer dan 330.000 militairen geëvacueerd. Dit ging op een grootschalige manier herdacht worden, maar deze herdenking is door corona uitgesteld.Van 26 mei tot en met 4 juni 2020 zou deze belangrijke...


Meer info

De Panne
De Panne
26-05-2020

Na twee maanden onderbreking valt er eerstdaags een nieuwe De Panne Leeft in de brievenbus van alle Pannenaars.Nieuwsgierige leesbeesten kunnen deze nu al nalezen op http://www.depanne.be/product/2495/lees-de-panne-leeft-online.


Meer info

De Panne
De Panne
20-05-2020

Lokaal bestuur De Panne beslist dat de Zeelaan voor één weekend een eenrichtingsstraat wordt. Zo is er meer ruimte voor wandelaars en fietsers en wordt er een rustiger straatbeeld gecreëerd. Deze maatregel dient als test voor de komende zomer. Een weekend later, op 30 mei, start ook de wekelijkse zaterdagmarkt in de Zeelaan terug op. Het lokaal bestuur De Panne introduceert...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het