Grootouderfeest ’Paniek in Musicalland’ in De LeerplaneetAfgelopen donderdag 28 november vierden alle peuters en kleuters van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet hun grootouderfeest in De Boare met als thema ‘Paniek in Musicalland’.

 

Het verhaal draait rond Annie. Ze is namelijk de weg naar haar eigen musical kwijt. Ze voelt zich bijgevolg helemaal alleen …, maar gelukkig krijgt ze hulp van Miss Grace. Samen zoeken ze de weg terug naar Annies musical.

Het werd een spannende zoektocht naar Meneer Warbucks, waar ze zich natuurlijk thuis voelt. Alle 220 grootouders werden ondergedompeld in een zweem van musicals van vroeger en nu waarin vreugde, verdriet, een vleugje spanning en vooral heel veel liefde gevoeld werden.

 

Repertoire

De peuters dansten onder kleurige paraplu’s ‘in the rain’ en alle kleuters van de 1ste kleuterklas swingden op Footloose. De meisjes van 2de kleuterklas A waren echte Olivia Newton Johns en de jongens waren even coole dansers als John Travolta. ‘Mamma Mia’, wat zwierden de kleuters van de 2de kleuterklas B hun heupen als ware ABBA-dansers. De kleuters van de 3de kleuterklas B waren vermomd als Oliver Twist en als apotheose vonden de kleuters van de 3de kleuterklas A hun weg naar de musical Annie gelukkig terug!

 

Symboliek

Het verhaal symboliseert voor een stuk de behoefte die elk kind, maar ook elke volwassene, heeft om een warme thuis te mogen hebben en mensen rondom zich die aandacht, genegenheid en veel liefde schenken! Ook op onze school streven we ernaar dat alle kinderen zich als het ware thuis voelen en bieden we hen een plaats waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

 

Apotheose

Tot slot volgde er nog een speciaal liedje ‘Thank you for the music’ voor alle oma’s en opa’s waarbij alle kleuters al zwaaiend de hele zaal door toerden en alle oma’s en opa’s vlijtig mee wuifden.

De oma van Kay Vanloocke (K2B) en de opa van Clelia Mulè (3de kleuterklas A) werden ‘Oma en Opa van het jaar’. Ze kregen dan ook een mandje vol met lekkernijen!

Nadien gingen alle peuters en kleuters op zoek naar hun grootouders in de zaal en kregen van hen een dikke knuffel.

Na een kopje koffie en een stukje cake, gebakken door de leerlingen van Campus Calmeyn, vertrokken alle grootouders uiterst tevreden naar huis met hun kleinkind aan de hand!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
05-12-2019

Het bestuur investeert in de uitbouw van de plaatselijke voedselbedeling. Enerzijds is Cicero afgelopen dinsdag 3 december feestelijk geopend, anderzijds wordt er voortaan intergemeentelijk samengewerkt om samen met Diksmuide, Veurne, Nieuwpoort en Koksijde nóg meer overschotten op te halen in de regio. Het thema voeding zit verweven in bijna alle aspecten van de economie, het milieu en de...


Meer info

De Panne
De Panne
04-12-2019

Auteur Astrid Haerens trok vorige lente rond in het noorden van de Westhoek. Aan de hand van ontmoetingen, workshops en publieke interventies ging ze op zoek naar de hartslag van de streek. Samen met de bewoners legde ze het verborgene bloot. Het resultaat van deze poëtische queeste zijn gedichten over de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne en...


Meer info

De Panne
De Panne
04-12-2019

Het nieuwe schoolgebouw van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet is sinds 1 september 2019 in gebruik. Afgelopen vrijdag 29 november heeft het college van burgemeester en schepenen, in aanwezigheid van talrijke genodigden, leerlingen, leerkrachten en ouders, de nieuwbouw officieel geopend. NieuwbouwHet hoofdgebouw van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet dateerde uit de jaren 1950,...


Meer info

De Panne
De Panne
04-12-2019

Zondag 1 december werd de 24ste Panne Beach Endurance gereden op het strand van De Panne. Johan Jacobs zorgde bij de mannen voor een eerste Zwitserse zege, Grace Verbeke behaalde haar 4de Pannese overwinning bij de dames. Ondanks de afwezigheid van titelverdediger Daeninck tekenden de meeste strandtoppers present op het strand van De Panne. Het was dus bijna onmogelijk om vooraf een uitgesproken...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het