TAD TIENEN BAKENT HANDELSKERN AF VOOR EFFICIËNT BELEIDDe gemeenteraad van Tienen heeft op donderdag 28 november ‘19 het ontwerp goedgekeurd voor de afbakening van de handelskern. Deze afbakening laat toe om een efficiënt beleid op het vlak van detailhandel en de bestrijding van leegstand te voeren.

In zowat alle steden en gemeenten neemt het aantal winkels en de vraag naar fysieke winkeloppervlakte af.

Dit is een trend die zich de komende jaren enkel zal verderzetten. Als stad moeten we afstappen van het uitgangspunt dat elk leegstaand handelspand opnieuw als dusdanig ingevuld moet worden. Dit is volgens de economische evolutie onhoudbaar. Daarom is het belangrijk om een degelijk aanbod te behouden en dit bij voorkeur in een compacter gebied.

“Tienen heeft tot hiertoe een erg uitgestrekt handelscentrum. De afbakening van de handelskern wil niet zeggen dat er zich geen handelszaken buiten deze handelskern mogen vestigen”, licht schepen van lokale economie Eddy Poffé toe. “We geven als stad enkel aan waar we het liefst hebben dat handelaars zich vestigen. Door de afbakening van de handelskern kunnen we vanaf nu werk maken van een efficiënt beleid met concrete acties om de leegstand te bestrijden en de detailhandel te stimuleren.”

Het voorstel werd uitgewerkt in samenspraak met het studiebureau ABM en na besprekingen met de handelaarsvereniging KWIXX. De Leuvensestraat, Grote Markt, Spiegelstraat, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt, Veemarkt en het bovenste gedeelte van de Beauduinstraat maken deel uit van de nieuwe handelskern.
Daarnaast worden er een aantal ‘aanloopzones’ gedefinieerd waaronder (al dan niet volledig) de Peperstraat, Beauduinstraat, Gilainstraat en Minderbroedersstraat. Het huidige handelsaanbod blijft hier behouden, maar er wordt niet actief ingezet om leegstaande panden opnieuw met handel te vullen.

Handelaars die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met de dienst lokale economie, tel 016 8057 67, veerle.hendrikx@tienen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
04-06-2020

OVER GETESTRANDEN, KUNST IN DE STAD EN ZONSONDERGANGENNu de nationale veiligheidsraad het licht op groen gezet heeft voor kleinschalige activiteiten, brengt de stad Tienen een alternatief zomeraanbod naar buiten. Met ‘Zomeren in Tienen’ wordt er vooral ingezet op de aankleding van het openbaar domein en buurtinitiatieven.Vergeet de Côte d’Azur of de Spaanse playas, Tienen...


Meer info

Tienen
Tienen
04-06-2020

BROEKSTRAAT AFGESLOTENDe Broekstraat wordt overdag afgesloten voor het verkeer van maandag 8 juni t/m woensdag 17 juni '20 wegens werken aan een huis. Een omleiding is voorzien via de Grote Markt. Verkeer is wel mogelijk op zaterdag 13 en zondag 14 juni '20.


Meer info

Tienen
Tienen
02-06-2020

Met de heropstart van de cafés en restaurants in het vooruitzicht, geeft de stad Tienen horeca-uitbaters de kans om nu al een aanvraag voor de plaatsing en/of uitbreiding van een terras in te dienen. Op die manier kunnen ze, rekening houden met de veilige afstandsregels, hun capaciteit vergroten.Nu woensdag buigt de nationale veiligheidsraad zich o.m. over de heropening van de horecazaken....


Meer info

Tienen
Tienen
28-05-2020

Met de buitengewone zomer die we in het verschiet hebben, heeft de stad Tienen een alternatief zomerprogramma uitgewerkt. Eén van de pijlers waarop ingezet wordt, zijn kleine buurtinitiatieven met het project ‘Buurtbubbels’. Hiervoor zijn de dienst toerisme en evenementen en CC De Kruisboog samen op zoek naar lokaal artistiek talent. Kandidaturen zijn welkom t/m donderdag 11...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het