Beperkt verkrijgbare buitenkans voor bierliefhebbers : ZEER EXCLUSIEF ANTWERPS BIERSlechts 1200 genummerde flessen zijn ervan gemaakt.

Een uniek bier. 6 maanden gerijpt in de brouwerij op Eiken Vaten van Bourbon. Flessen vanaf vandaag online te reserveren.

Een uniek bier, zo mag deze nieuwe creatie van de Antwerpse Brouw Compagnie zeker genoemd worden. ‘Nonkel Pater’ bier, een trappist-stijl donker bier van 9 %, Qua-dubbel gedoopt door de brouwerij, werd voor de feestdagen op een unieke wijze afgewerkt. Gedurende 6 maanden rijpte het bier in de brouwerij verder op oude Eiken Bourbon Whisky vaten.

“Nonkel Pater is van zichzelf al een zeer royaal en rijk bier, dat overvloeit van chocolade, vanille en zoete toetsen van donkere mouten. Dit bier hebben we nu 6 maanden laten rijpen op oude Eiken vaten waar jarenlang Bourbon in bewaard werd. “

6 maanden later is het bier hierdoor enorm verrijkt: het bier neemt de karakteristieken en aroma’s van de Bourbon en de eiken vaten op, terwijl het zelf verder rijpt tot een feestelijk degustatiebier. Een subliem samenspel tussen Bourbon, Eiken vaten en het royale karakter van Nonkel Pater bier.

“ We gingen echter nog een stapje verder. De ‘normale’ manier van werken is om dit gerijpte bier vervolgens te blenden met niet gerijpt bier. Wij hadden natuurlijk ook van het ‘pure’ gerijpte bier geproefd, rechtstreeks uit de houten vaten…. Dit is zo ongelooflijk lekker - een echte smaakbom- dat we besloten hebben om het in deze vorm - dus puur, onverdund, recht uit de houten - af te vullen. Minder flessen bier, maar een feest voor de smaakpapillen !”

Slechts 1200 flessen van 75cl - elke met een uniek nummer - zijn hierdoor beschikbaar.
Deze werden feestelijk verpakt in een mooie omdoos.

“ Dit bier is echt een feestelijke lekkernij. Met dit bier laten we als brouwers ook écht zien welk culinair potentieel bier heeft. Serveer dit bier bij een stukje paté of vlees als aperitief bij een feestmaal, geniet ervan met familie en vrienden. Ideaal voor de feestdagen of als kerstcadeau. En je kan eht bier nog jaren laten verder rijpen.”

Een fles is te reserveren via de website van Seefbier: seef.be, en kost 20 €.
Vanaf aanstaande donderdag kunnen ze afgehaald worden op de brouwerij.
Alternatief kan je fles ook laten versturen.

De volledige batch werd afgevuld, na 1200 flessen is de voorraad ook volledig uitgeput.
Snel zijn is de boodschap!
Voor meer informatie:
www.seef.beAchter de Antwerpse Brouw Compagnie gaat een uniek verhaal schuil.

Opgericht in 2012, starte de brouwerij met het terugbrengen van Seefbier, hét historische bier van de Stad Antwerpen. Met roots tot begin 1600, is Seefbier één van de oudste bieren van België, en was het eeuwen lang hét bier van de Antwerpenaar. Het was zo populair dat de Antwerpse wijk ‘Seefhoek’ er zelfs naar genoemd werd. Met de opkomst van grote industriële brouwerijen, en ten gevolge van WOI verdwenen de kleine artisanale brouwerijen, en met hen het Antwerpse Seefbier. Lange tijd werd ook het recept verloren gewaand.
Bijna een eeuw later besloten bierliefhebbers op zoek te gaan naar het oorspronkelijke recept.

Na een zoektocht van 3 jaar - langs archieven, oude brouw families en brouw-literatuur - werd uiteindelijk het originele recept teruggevonden in een brouwerij archief en kwam dit unieke stukje Belgisch drinkbaar erfgoed terug tot leven.


Zo had Antwerpen zijn originele historische streekbier terug. Bierliefhebbers van over de hele wereld omarmden het bier en Seefbier legde zo de basis voor de start van de nieuwe brouwerij.


En zo had Antwerpen niet alleen zijn originele historische streekbier terug.
Met de steun van meer dan 1000 Crowdfunders werd de brouwerij gebouwd en zo kreeg Antwerpen na lange tijd terug z’n eigen lokale onafhankelijke brouwerij.Een greep uit de bieren:

Seefbier
Historische bier van de Stad Antwerpen met roots tot de 16de eeuw.
Een troebel blond, ongefilterd speciaal bier van 6,5 % alcohol, gebrouwen met boekweit, haver, tarwe en gerst.
Winnaar van oa World’s Best/Goud op de World Beer Cup, World Beer Awards, Global Craft Beer Challenge, Brussels Beer Challenge

Super Cadix
Antwerpens enige lage gistingsbier, een dry hopped lager. Van 5,6 % Alc. Simultaan gegist met 2 gisten (fusiefermentatie), 100% mout (geen toegevoegde suikers) en aromatische hop.
Goud & Belgium’s BEST op de World Beer Awards, Zilver op de Brussels Beer Challenge.

Bootje’s Bier
Bierhommage aan de bekende Antwerpse RED STAR LINE, is dit amber rode bier een blend van Belgische en Amerikaanse brouw invloeden. Verschillende malen bekroond en oa World’s Best PALE ALE in 2016 (WBA)

Nonkel Pater
Qua - dubbel, een donker bier van 9% dat de royale smaken van een quadrupel (chocolade/vanille/ koffie) combineert met de drinkbaarheid van een dubbel. Bekroond op de WBA en Brussels Beer Challenge.

Daarnaast zijn er regelmatig nieuwe bieren beschikbaar in het brouwerij café, innovatieve bieren die verrassen en telkens de smaken en technieken verder verleggen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Brussel
19-01-2020

Op twee jaar tijd besparen 7,5% meer startende vennootschappen 1.000 euro aan sociale bijdrageVandaag betaalt 30% van de vennootschappen jonger dan drie jaar in België geen sociale bijdrage. Dat percentage is de laatste twee jaar alleen maar gestegen: van ruim 1 op de 5 startende vennootschappen in 2017 die vrijgesteld waren van sociale bijdragen, was dat in 2018 al 1 op de 4 en in 2019 liep...


Meer info

PRpro
Mechelen
16-01-2020

Belgische start-up ‘Belgian Bicycle Group’ stelt de veiligheid van fietsers centraal en lanceert een unieke e-fiets met geïntegreerde 360° fietsverlichting.Volgens een onderzoek van het Vias Institute zijn 57% van de ongevallen met de fietser “langs opzij”*. Veloské wil daarom het aantal ongelukken met fietser verminderen door een verbeterde zichtbaarheid...


Meer info

PRpro
Brussel
16-01-2020

Als je vaak kookt, weet je het wel: de ene olie is de andere niet. Maar waarvoor gebruik je nu weer welke variant? Vandemoortele to the rescue. Zij lanceren namelijk twee nieuwe culinaire oliën: olieblend 5 oliën voor koude bereidingen en olieblend 3 oliën voor warme bereidingen. Zo heb je meteen al het nodige in huis. Beide zijn heerlijke blends met elk een unieke samenstelling,...


Meer info

PRpro
Brussel
16-01-2020

Barry Callebaut, DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO) zijn de vijf genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020. Met deze trofee richt het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen. De winnaar wordt verkozen tijdens het Foreign Investment...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het