Een ‘jeneverbeleving’ onder de kerstboomHet Jenevermuseum in Hasselt houdt het gastronomisch erfgoed letterlijk en figuurlijk in leven. Zo stookt en bottelt het museum een aantal huisproducten in haar eigen 19de-eeuwse stookinstallatie. Wie nog op zoek is naar een origineel cadeau, is bij het Jenevermuseum aan het juiste adres. Met de feestdagen in het verschiet zit er bij elk huisproduct immers een gratis ticket voor het museum. Zo schenk je niet alleen een artisanaal product maar een totale jeneverbeleving.

 

Eentje om bij te leren

In de stokerij van het Jenevermuseum worden twee jenevers (de Hasseltse huisjenever en de vatgerijpte huisjenever) en drie likeuren (Elixir, Goudwater en Oranjebitter) gedistilleerd. De huisproducten zijn geïnspireerd op oude recepturen en worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Naast haar gastronomische rol heeft het museum ook een educatieve rol. Om die twee opdrachten te combineren pakt het museum deze maand uit met een ‘jeneverbeleving’.

 

Door elk huisproduct van een gratis museumticket te voorzien, wil het Jenevermuseum de lokale gastronomische traditie voortzetten en tegelijkertijd de kennis rond het product verhogen. De huisproducten worden naar aloude traditie gestookt in de beschermde 19de-eeuwse stookinstallatie uit de voormalige stokerij Servais in Géromont-Malmédy. Tijdens een bezoek aan het museum krijg je deze installatie van dichtbij te zien en leer je alles over het productieproces.

 

“Niet iedereen weet dat we in het Jenevermuseum ook een actieve stokerij hebben. En het is net daardoor dat we bezoekers een echte meerwaarde kunnen bieden. We leren je alles dat je moet weten over jenever zodat je het product echt leert kennen. Zo ontdek je de perfecte wijze van degusteren en hoe je er op een verantwoorde wijze van kan genieten.” – lichten de directeur van het museum Davy Jacobs en Hasseltse schepen van cultuur Joost Venken toe.

 

Naast het productieproces besteedt het museum ook ruime aandacht aan de jenevergeschiedenis, de verpakking en promotie van vroeger tot nu, de ruime waaier aan geuren en aroma’s en het verantwoord gebruik van alcohol.

 

Met diepgang in het glas kijken

In december biedt het Jenevermuseum haar huisproducten uitzonderlijk aan in combinatie met een gratis toegangsticket voor het museum. Met deze ‘jeneverbeleving’ wilt het museum erfgoed, gastronomie en cultuur met elkaar verbinden. Het is het ideale geschenk voor de fijnproever die op zoek is naar meer diepgang. Want na een bezoek aan het museum weet je het product des te meer te appreciëren. De ‘jeneverbeleving’ is exclusief te verkrijgen in het Jenevermuseum. Je kan er elke week van dinsdag tot en met zondag terecht tussen 10 en 17 uur. Op 24, 25 en 31 december is het museum gesloten.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Koksijde
15-07-2020

In dit boekje vind je het aangepast sanitair aan de Kust.Per gemeente zie je een kaart met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan je zelf inschatten of het toilet voor jou geschikt is


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het