Autodeelproject GreenMobility start dit voorjaar in AntwerpenHet college keurde goed dat het nieuwe autodeelproject GreenMobility in Antwerpen opstart. Het gaat om een proefproject voor een periode van een jaar. Er worden enkel 100% elektrisch aangedreven wagens ingezet.

 

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Om het autodelen in Antwerpen te stimuleren en een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, wil de stad nieuwe initiatieven ondersteunen en nieuwe technieken uittesten. In GreenMobility zien we hiervoor een geschikte partner. Dat het gaat om 100% elektrisch aangedreven wagens is uiteraard een doorslaggevend argument. Voorts past de samenwerking van GreenMobility met de taxisector in onze overtuiging dat het combineren van vervoersmodaliteiten voor steeds meer mensen vanzelfsprekend wordt. Dat GreenMobility na ervaringen in Denemarken, Zweden en Noorwegen nu voor Antwerpen kiest als eerste buitenlandse stad buiten Scandinavië om te investeren, toont aan dat onze stad op de Europese mobiliteitsmarkt een blikvanger is geworden.”

 

Vernieuwend autodeelproject

GreenMobility werd opgericht in 2016 in Kopenhagen. Het concept biedt stedelingen gemakkelijk, flexibel en duurzaam transport in de vorm van gedeelde elektrische stadsauto’s.

 

GreenMobility is op verschillende vlakken vernieuwend. Zo zet het 100% elektrisch aangedreven wagens in. Dit project past dan ook binnen de visie van de lage-emissiezone in Antwerpen. Vanuit de wagens zal er een directe verbinding met een callcenter zijn dat 24/7 beschikbaar is. Bovendien worden de gebruikers gemotiveerd om de elektrische wagens zelf te laden als de capaciteit minder dan 60% bedraagt en zullen daar dan ook voor beloond worden. Hiervoor zijn in Antwerpen 11 hotspots met laad- en parkeermogelijkheden voor elektrische deelwagens. Om het concept in Antwerpen te implementeren, werkt GreenMobility samen met DTM Taxi, die heel wat kennis en ervaring hebben wat betreft de Antwerpse mobiliteit.

 

De wagens zullen niet op vaste standplaatsen moeten worden geparkeerd. Dit systeem zorgt zowel voor extra flexibiliteit voor gebruikers als voor een optimaal gebruik van de parkeerplaatsen binnen de stad Antwerpen. De wagen reserveren en lokaliseren gebeurt via de smartphone.

 

In april 2020 start GreenMobility, meteen met 200 à 225 wagens. Gedelegeerd bestuurder van DTM Taxi Steve Van Avermaet: “We stellen vast dat de Antwerpenaar zich meer en meer multimodaal aan het verplaatsen is en verschillende nieuwe deelsystemen spelen hierop in. Greenmobility heeft een sterke focus op klantentevredenheid en biedt een gebruiksvriendelijk, flexibel systeem aan. Een freefloating autodeelsysteem met kleine elektrische stadsauto’s positioneert zich perfect tussen het openbaar vervoer en deelsystemen zoals deelsteps of de Velo’s, ideaal voor de middellange verplaatsingen in de stad dus.”

 

Evaluatie na een jaar
Tijdens de eenjarige proefperiode zal het project worden geëvalueerd om te bepalen of er een definitieve erkenning volgt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal abonnees per wagen, het aantal ritten, de gemiddelde afstand en de gebruiksduur.

   

Bij een gunstige evaluatie van het proefproject zal de vloot vanaf het midden van het derde jaar systematisch groeien met 25 voertuigen per kwartaal tot 475 voertuigen in het vijfde jaar. Qua aantal gebruikers is het de doelstelling om te groeien van 15.000 - 20.000 gebruikers in het eerste jaar naar 60.000 gebruikers tegen het einde van het vijfde jaar.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
14-02-2020

Burgers kunnen doneren voor herstel rotspartijen Op maandag 17 februari start de restauratie van de Keiligbrug, de historische witte hangbrug in het Stadspark. Binnen een jaar gaat de in haar glorie herstelde brug opnieuw open. Voor het in een latere fase vernieuwen van de rotspartijen aan de uiteindes van de brug kunnen burgers een donatie doen via Herita vzw. Restauratie KeiligbrugDe aannemer...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
14-02-2020

De burgemeester besliste om een inrichting aan de De Bosschaertstraat tijdelijk te sluiten wegens ernstige aanwijzingen van mensenhandel. De zaak moet gesloten blijven gedurende twee maanden vanaf vrijdag 14 februari 2020 tot en met maandag 13 april 2020. Naar aanleiding van een controle door de sociale inspectiediensten werden er in de inrichting feiten van mensenhandel vastgesteld. De...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
12-02-2020

De stad Antwerpen heeft in de prestigieuze ‘European Cities and Regions of the Future 2020/21’-rankings van fDi Intelligence de tweede plaats gescoord in de categorie ‘grote steden’ voor haar strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken, en dit onder meer dankzij de groei van het stedelijke ecosysteem rond digitale innovatie. fDi Intelligence is het kenniscentrum...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
12-02-2020

Het college bevestigde het besluit van de burgemeester om een café op de Turnhoutsebaan te sluiten. De zaak, die al gesloten is sinds 12 november 2019, blijft nog dicht gedurende 3 extra maanden, tot en met 11 mei 2020, wegens nieuwe illegale feiten.Tegen het café op de Turnhoutsebaan, dat in 2016 al eens eerder gesloten werd omwille van druggerelateerde activiteiten, loopt...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het