Kinderopvang Ukkie-Pukkie Adegem verhuist naar site IBO Adegem (Zandakkers)Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist dat de kinderopvang Ukkie-Pukkie Adegem verhuist naar de site van de buitenschoolse kinderopvang De Zandloper (IBO) in de Zandakkers in Adegem. De IBO en Ukkie-Pukkie komen hierdoor in hetzelfde gebouw.

De komende weken worden werken uitgevoerd aan het gebouw in de Zandakkers zodat het gebouw aangepast is aan de noden en het welzijn van de kinderen en medewerkers van beide opvanginitiatieven.

 

Kwaliteitsvollere locatie

De gemeente wil Ukkie-Pukkie Adegem vestigen op een kwaliteitsvollere locatie. Uit een evacuatieoefening bleek immers dat ernstige aanpassingen aan het gebouw noodzakelijk waren om bij een noodsituatie de evacuatie vlotter en veiliger te laten verlopen.

 

Het college is in eerste instantie op zoek gegaan naar een oplossing op de huidige locatie van Ukkie-Pukkie maar dit bleek praktisch niet haalbaar. Het college onderzocht daarom verschillende andere locaties en kiest nu voor een verhuizing van Ukkie-Pukkie naar het gebouw in de Zandakkers. Zo blijft Ukkie-Pukkie in Adegem en komen de kinderen in een meer aangepaste infrastructuur terecht. Bovendien kunnen op deze locatie alle kinderen blijven opgevangen worden, wat niet het geval was bij andere onderzochte locaties. Concreet wordt Ukkie-Pukkie ondergebracht op het gelijkvloers in het gebouw.

 

Gevolgen voor IBO

De IBO verhuist naar de lokalen op de 1ste verdieping. Deze worden ingericht, aangepast aan de doelgroep. Er komt ook een aparte ingang voor Ukkie-Pukkie en de IBO zodat beide werkingen fysiek van elkaar gescheiden worden, weliswaar in hetzelfde gebouw.

 

Gevolgen voor verenigingen

In het gebouw hebben daarnaast een aantal verenigingen hun vaste stek zoals KLJ, speelpleinwerking en fanfare. Voor hen wordt een oplossing gezocht op de site zelf of daarbuiten.

 

Timing

De komende weken worden werken uitgevoerd aan het gebouw in de Zandakkers zodat het aangepast is aan de noden van de kinderen en medewerkers van beide opvanginitiatieven. Voor de kinderen, ouders en medewerkers wijzigt op dit moment nog niets. Ze worden tijdig geïnformeerd over de timing en verdere stappen.

 

Met de verhuizing wil het bestuur een kwalitatieve, aangename en veilige opvangplaats voorzien voor de kinderen en de medewerkers zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan de gemeentelijke opvanginitiatieven.

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
21-02-2020

Enquête voor inwoners Middelburg Alle inwoners van Middelburg ontvangen deze week een enquête in de bus. De gemeente Maldegem onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Middelburg nodig en wenselijk is. Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei producten en diensten worden aangeboden. Dit kan gaan van brood, verse groenten tot...


Meer info

Maldegem
Maldegem
20-02-2020

Vanaf maandag 24 februari start een externe aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met het snoeien van bomen in verschillende straten en op verschillende locaties in Maldegem, meer bepaald in de 39° Linielaan, Jef Tinellaan, Nieuwe Bogaardestraat, Pater Tuypenslaan, Weggevoerdenlaan, Zwarte Zusterlaan, terrein aan Den Hoogen Pad, nieuw kerkhof (Kleit) en terrein De Berken. De...


Meer info

Maldegem
Maldegem
20-02-2020

Van 25 februari tot 1 maart Van dinsdag 25 februari tot zondag 1 maart zal de Boudewijn Lippenstraat tussen de Stationsstraat en de Schouwburgplaats afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer en is parkeren niet mogelijk. Er wordt een verzakt riooldeksel in het wegdek hersteld en de herstelling dient daarna nog een aantal dagen uit te drogen. Het gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de...


Meer info

Maldegem
Maldegem
18-02-2020

Elke avond van 16.30 uur tot 7.30 uur Vorige week zijn de padden begonnen aan hun jaarlijkse oversteek in het Drongengoed. Naar aanleiding van de jaarlijkse paddentrek zullen de slagbomen in de Drongengoedweg, vanaf het kruispunt met de Westvoordestraat tot aan de parking van het Agentschap Natuur en Bos, tot maandag 16 maart 2020 elke nacht dicht gaan.Vorig jaar stond de gemeente Maldegem...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het