Kinderopvang Ukkie-Pukkie Adegem verhuist naar site IBO Adegem (Zandakkers)Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist dat de kinderopvang Ukkie-Pukkie Adegem verhuist naar de site van de buitenschoolse kinderopvang De Zandloper (IBO) in de Zandakkers in Adegem. De IBO en Ukkie-Pukkie komen hierdoor in hetzelfde gebouw.

De komende weken worden werken uitgevoerd aan het gebouw in de Zandakkers zodat het gebouw aangepast is aan de noden en het welzijn van de kinderen en medewerkers van beide opvanginitiatieven.

 

Kwaliteitsvollere locatie

De gemeente wil Ukkie-Pukkie Adegem vestigen op een kwaliteitsvollere locatie. Uit een evacuatieoefening bleek immers dat ernstige aanpassingen aan het gebouw noodzakelijk waren om bij een noodsituatie de evacuatie vlotter en veiliger te laten verlopen.

 

Het college is in eerste instantie op zoek gegaan naar een oplossing op de huidige locatie van Ukkie-Pukkie maar dit bleek praktisch niet haalbaar. Het college onderzocht daarom verschillende andere locaties en kiest nu voor een verhuizing van Ukkie-Pukkie naar het gebouw in de Zandakkers. Zo blijft Ukkie-Pukkie in Adegem en komen de kinderen in een meer aangepaste infrastructuur terecht. Bovendien kunnen op deze locatie alle kinderen blijven opgevangen worden, wat niet het geval was bij andere onderzochte locaties. Concreet wordt Ukkie-Pukkie ondergebracht op het gelijkvloers in het gebouw.

 

Gevolgen voor IBO

De IBO verhuist naar de lokalen op de 1ste verdieping. Deze worden ingericht, aangepast aan de doelgroep. Er komt ook een aparte ingang voor Ukkie-Pukkie en de IBO zodat beide werkingen fysiek van elkaar gescheiden worden, weliswaar in hetzelfde gebouw.

 

Gevolgen voor verenigingen

In het gebouw hebben daarnaast een aantal verenigingen hun vaste stek zoals KLJ, speelpleinwerking en fanfare. Voor hen wordt een oplossing gezocht op de site zelf of daarbuiten.

 

Timing

De komende weken worden werken uitgevoerd aan het gebouw in de Zandakkers zodat het aangepast is aan de noden van de kinderen en medewerkers van beide opvanginitiatieven. Voor de kinderen, ouders en medewerkers wijzigt op dit moment nog niets. Ze worden tijdig geïnformeerd over de timing en verdere stappen.

 

Met de verhuizing wil het bestuur een kwalitatieve, aangename en veilige opvangplaats voorzien voor de kinderen en de medewerkers zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan de gemeentelijke opvanginitiatieven.

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maldegem

Maldegem
18-09-2020

De coronacrisis zorg dit jaar voor een beperkt programma van Maldegem kermis, maar de kermisfoor en de fototentoonstelling kunnen wel (coronaveilig) doorgaan. Ook de horecastraat wordt ter gelegenheid van Maldegem kermis nog één keer georganiseerd. Alle andere activiteiten zoals de wielerwedstrijd, streekbierenavond, parkfuif, vuurwerk, jaarmarkt… gaan niet door. KermisDe...


Meer info

Maldegem
Maldegem
14-09-2020

De gemeente Maldegem wil met een nieuw coronasteunreglement inwoners, die het echt nodig hebben, een extra duwtje in de rug geven. Enerzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen, een vereenvoudigde coronasteun van 30 of 50 euro per maand per gezinslid aanvragen.Anderzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen, die hun inkomen de voorbije maanden zagen dalen als gevolg van de coronacrisis,...


Meer info

Maldegem
Maldegem
09-09-2020

Op zaterdag 3 oktober om 9.00 uur starten de inschrijvingen voor de activiteiten tijdens de herfst- en kerstvakantie. Er staan opnieuw heel wat leuke activiteiten op het programma. Dansen, knutselen, zwemmen, schaatsen,… er is voor elk wat wils! Om snel in te kunnen spelen op mogelijke wijzigingen in het kader van COVID-19, is het aanbod voor het najaar enkel online te raadplegen via...


Meer info

Maldegem
Maldegem
09-09-2020

Volg de plechtigheid online via Facebook of Youtube Naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen heeft het Maldegems gemeentebestuur beslist om dit jaar een ingetogen Canadese-Poolse-Britse herdenkingsplechtigheid te organiseren met een beperkt aantal genodigden en zonder publiek. Wie de ingetogen plechtigheid wil meevolgen van thuis uit, kan de live uitzending op zondag 13 september vanaf...


Meer info

MaldegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het