Jonge Kunstenaars gezocht!We Claim The Streets geeft jonge kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het publiek op 16 en 17 mei 2020. Jeugdhuis Club 9 stelt zijn accommodatie ter beschikking tijdens dat weekend. 


Alle kunstdisciplines zijn welkom.
De tentoonstelling kadert binnen Kunstroute. Kunstroute is een organisatie van CC Beringen en ze roepen zoveel mogelijk kunstenaars op  hun atelier of andere locatie open te stellen voor het publiek. Alle deelnemende kunstenaars mogen ook 1 werk tentoon stellen in de overzichtstentoonstelling in de galerij van CC Casino Beringen. De deadline voor inschrijven is 1 februari.

Inschrijven doe je hier

 


Over We Claim The Streets

We Claim The Streets is het artistiek project van Jeugdhuis Club 9 en wil bijdragen aan de expressieve zelfontplooiing en activering van jongeren. Wij lokken jongeren figuurlijk uit hun tent. We brengen hen van de huiskamer naar de openbare ruimte, die vervolgens dienst doet als kunstenaarsatelier of podium. 
Jeugdhuis Club 9 biedt oefenruimte aan om te werken aan de kunstwerken. We stellen deskundige begeleiders aan. De deelnemers kunnen van hen leren. Maar vooral: de begeleiders motiveren hen, dagen hen uit, moedigen hen aan om tijdens het traject hun grenzen te verleggen (out-of-the-box) en innoverend te denken. Na een laagdrempelige, verkennende fase werken we toe naar het ultieme toonmoment of meerdere toonmomenten. Doorheen het hele project moedigen we de deelnemers ook aan om van elkaar te leren. Ook streven we naar een kruisbestuiving tussen diverse kunstvormen. We zoeken naar tijdelijke en/of permanente publieke ruimten om de kunstwerken tentoon te stellen.

Over jeugdhuis Club 9

Wie spreekt over Club 9, denkt aan meer dan enkel een jeugdhuis. De vzw vormt een biotoop voor muziek- comedy- en filmliefhebbers van het eerste uur. Maandelijkse concertavonden onder de noemer 'Club 9 live', beruchte feestjes zoals 'Bass 09', comedyshows waar je niet meer bijkomt van het lachen en een jaarlijkse 'Drive-in Movie'-week, zijn hiervan het beste voorbeeld.

Club 9 wil een bezieler zijn voor de jonge geest, een broedplaats voor creativiteit en een stimulans voor lokaal en regionaal talent. Met initiatieven zoals 'We Claim The Streets' biedt het jeugdhuis creatief talent een oefenruimte en tentoonstellingsmomenten. Met 'C-LAB' stimuleert het jeugdhuis jongeren met de ambitie om te ondernemen.

Wie de mentaliteit van Club 9 helemaal wil vatten, moet de dynamiek tussen de vrijwilligers komen beleven, de strakke gitaarriffs in de repetitiebunker komen beluisteren, één van onze legendarische fuiven komen beproeven of de gemoedelijke sfeer in het jeugdhuis komen opsnuiven.

De locatie
Sinds mei 2019 huist de werking van Club 9 in een nieuwbouw op de oude locatie (van voor 2013) op de site Jeugdpad Koersel. De site is bereikbaar via de nieuwe straat: Jeugdpad en dat is een zijstraat van de Corceliusstraat of via een smalle doorgang in de Albert I-laan ter hoogte van huisnummer 41 in Koersel-Beringen.

 

Jeugdhuis Club 9 vzw

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Jabbeke
21-02-2020

Voor de realisatie van het inbreidingsproject in de kern van Jabbeke, is de gemeente gestart met de verplaatsing van een grote lindeboom, en dat is een uniek gebeuren in een landelijke gemeente.Hiervoor volgt de gemeente Jabbeke het advies van landschapsarchitect Paul Deroose die de werken begeleidt:We hebben in ons land jammer genoeg te weinig traditie voor het zorgzaam omgaan met nog levend...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Wetteren
20-02-2020

Na de treinramp in Wetteren liet de onderzoeksrechter toe dat er een staalafname gebeurde bij wie dat wilde. 952 mensen lieten toen een staal afnemen. Het justitiehuis deelde onlangs schriftelijk aan alle deelnemers individueel mee dat de bloedstalen, die bewaard worden in het UZ Gent, niet langer bewaard zullen blijven. Wie zijn/haar stalen verder wil laten analyseren (of bewaren), heeft...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Gistel
18-02-2020

Verantwoordelijke: burgemeester Gauthier Defreyne en schepen Dries Depoorter De prijzen van de succesvolle eindejaarsactie werden uitgereikt op maandag 17 februari in de raadzaal van het administratief centrum in aanwezigheid van het schepencollege en de pers. De hoofdwinnaars zijn:· Hoofdprijs: Gevaert Lies;· Tweede prijs: Van Torre Nathalie;· Derde...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Scherpenheuvel - Zichem
18-02-2020

Van vrijdag 14 tot vrijdag 21 februari loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. In het teken van deze week riepen de jeugddienst en de dienst buitenschoolse kinderopvang van de stad Scherpenheuvel-Zichem op om actie te ondernemen. De diensten nemen zelf ook initiatief en gaan een hele week actie voeren om pesten onder de aandacht te brengen. Op vrijdag 14 februari ging de Vlaamse Week tegen Pesten van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het