Jonge Kunstenaars gezocht!We Claim The Streets geeft jonge kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het publiek op 16 en 17 mei 2020. Jeugdhuis Club 9 stelt zijn accommodatie ter beschikking tijdens dat weekend. 


Alle kunstdisciplines zijn welkom.
De tentoonstelling kadert binnen Kunstroute. Kunstroute is een organisatie van CC Beringen en ze roepen zoveel mogelijk kunstenaars op  hun atelier of andere locatie open te stellen voor het publiek. Alle deelnemende kunstenaars mogen ook 1 werk tentoon stellen in de overzichtstentoonstelling in de galerij van CC Casino Beringen. De deadline voor inschrijven is 1 februari.

Inschrijven doe je hier

 


Over We Claim The Streets

We Claim The Streets is het artistiek project van Jeugdhuis Club 9 en wil bijdragen aan de expressieve zelfontplooiing en activering van jongeren. Wij lokken jongeren figuurlijk uit hun tent. We brengen hen van de huiskamer naar de openbare ruimte, die vervolgens dienst doet als kunstenaarsatelier of podium. 
Jeugdhuis Club 9 biedt oefenruimte aan om te werken aan de kunstwerken. We stellen deskundige begeleiders aan. De deelnemers kunnen van hen leren. Maar vooral: de begeleiders motiveren hen, dagen hen uit, moedigen hen aan om tijdens het traject hun grenzen te verleggen (out-of-the-box) en innoverend te denken. Na een laagdrempelige, verkennende fase werken we toe naar het ultieme toonmoment of meerdere toonmomenten. Doorheen het hele project moedigen we de deelnemers ook aan om van elkaar te leren. Ook streven we naar een kruisbestuiving tussen diverse kunstvormen. We zoeken naar tijdelijke en/of permanente publieke ruimten om de kunstwerken tentoon te stellen.

Over jeugdhuis Club 9

Wie spreekt over Club 9, denkt aan meer dan enkel een jeugdhuis. De vzw vormt een biotoop voor muziek- comedy- en filmliefhebbers van het eerste uur. Maandelijkse concertavonden onder de noemer 'Club 9 live', beruchte feestjes zoals 'Bass 09', comedyshows waar je niet meer bijkomt van het lachen en een jaarlijkse 'Drive-in Movie'-week, zijn hiervan het beste voorbeeld.

Club 9 wil een bezieler zijn voor de jonge geest, een broedplaats voor creativiteit en een stimulans voor lokaal en regionaal talent. Met initiatieven zoals 'We Claim The Streets' biedt het jeugdhuis creatief talent een oefenruimte en tentoonstellingsmomenten. Met 'C-LAB' stimuleert het jeugdhuis jongeren met de ambitie om te ondernemen.

Wie de mentaliteit van Club 9 helemaal wil vatten, moet de dynamiek tussen de vrijwilligers komen beleven, de strakke gitaarriffs in de repetitiebunker komen beluisteren, één van onze legendarische fuiven komen beproeven of de gemoedelijke sfeer in het jeugdhuis komen opsnuiven.

De locatie
Sinds mei 2019 huist de werking van Club 9 in een nieuwbouw op de oude locatie (van voor 2013) op de site Jeugdpad Koersel. De site is bereikbaar via de nieuwe straat: Jeugdpad en dat is een zijstraat van de Corceliusstraat of via een smalle doorgang in de Albert I-laan ter hoogte van huisnummer 41 in Koersel-Beringen.

 

Jeugdhuis Club 9 vzw

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Koksijde
15-07-2020

In dit boekje vind je het aangepast sanitair aan de Kust.Per gemeente zie je een kaart met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan je zelf inschatten of het toilet voor jou geschikt is


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het