Provincie organiseert infomarkt over rustzone langs FrontzateDe Provincie West-Vlaanderen wil in Kaaskerke (Diksmuide) werk maken van een eerste rustzone langs de Frontzate. In zo’n zone staat de natuur centraal en krijgt die een recreatieve invulling met picknickbanken en speelelementen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meerdere van die rustzones worden gerealiseerd langs die groene fietsas. Het voorontwerp wordt donderdag 30 januari toegelicht op een infomarkt in Diksmuide.

 

Plannen
Over het volledige traject van de Frontzate, tussen Nieuwpoort en Diksmuide, worden tussen eind 2020 en begin 2021 de kruispunten heringericht. Daarnaast legt de Provincie ook rustzones aan. Kaaskerke is als eerste aan de beurt.

 

Enerzijds komt er een rust- en picknickzone, met picknickbanken en enkele fietsbeugels. De groeninrichting in die zone bestaat uit hoogstamfruitbomen, een bloemenweide en een poel.

Anderzijds zal het buurtparkje achter de Sint-Bartholomeuskerk, eigendom van de stad Diksmuide, opgewaardeerd worden, onder meer met enkele avontuurlijke spelprikkels zoals een glijbaan, stapstenen en balanceerstammen.

 

De derde zone is de oude spoorwegberm Adinkerke-Gent. Het is de ambitie die deels zichtbaar te maken en in te richten als een recreatief wandelpad van ongeveer een halve kilometer lang. Dat nieuwe graspad op de spoorlijn moet dienen als groenbuffer door de aanplant van knotwilgen richting het industriepark. Enkele doorgangen zorgen voor een aansluiting op het buurtparkje en de rust- en picknickzone.

 

Infomarkt
Op de infomarkt stelt de Provincie de plannen voor. Ze neemt de bemerkingen van de omwonenden mee bij de opmaak van het definitief inrichtingsplan. In het najaar van 2020 moeten de werken starten. In het voorjaar 2021 zou de eerste natuurlijk ingerichte rustzone langs de Frontzate een feit moeten zijn.

 

Domeinen en groene assen

De Provincie beheert vandaag over twintig provinciedomeinen, waaronder negen Groene assen, die voor het publiek opengesteld zijn. De provinciedomeinen bieden de bezoekers rust, natuur en ontspanning. De Groene assen ontsluiten het West-Vlaamse platteland voor fietsers en wandelaars.
Naast de Frontzate beschikt de Provincie West-Vlaanderen nog over acht andere Groene assen: Groene 62, Vloethemveldzate, Stroroute, Kezelbergroute, Trimaarzate, Vrijbosroute, Guldenspoorpad en Abdijenroute.

 

Praktisch Infomarkt ‘Inrichting Frontzate – Kaaskerke’

Plaats: Provinciedomein IJzerboomgaard - ’t Land van Vlierbos, IJzerdijk 41 in Diksmuide
Datum: donderdag 30 januari, van 19u30 tot 20u
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Brugge
03-04-2020

De deputatie van de Provincie West-Vlaanderen keurde in haar zitting van donderdag 2 april een eerste pakket aan maatregelen en solidariteitsacties voor een bedrag van 600.000 euro goed, om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken.300.000 euro voor de opvang van daklozen, kansarmen en de woonzorgcentraDe Provincie trekt 50.000 euro uit voor bijkomende capaciteit voor de opvang van daklozen...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Oostende - Stene - Zandvoorde
30-03-2020

Voor de dienst Economie, Europese en Internationale SamenwerkingContract van onbepaalde duur - voltijdsBevordering en interne mobiliteit met behoud van statuut Standplaats: provinciehuis Boeverbos - 8200 Sint-AndriesFunctiebeschrijving en selectieprogrammaSchrijf online in voor deze selectieInschrijven voor deze vacature kan tot en met zondag 26 april 2020. Bij de organisatie van alle delen van...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
30-03-2020

Voor de dienst Contracten, Overheidsopdrachten en PatrimoniumContract van onbepaalde duur - voltijdsBevordering met behoud van statuutStandplaats: provinciehuis Boeverbos - 8200 Sint-AndriesFunctiebeschrijving en selectieprogrammaSchrijf online in voor deze selectieInschrijven voor deze vacature kan tot en met donderdag 16 april 2020. Bij de organisatie van alle delen van onze selectieprocedures...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
30-03-2020

Voor de dienst GebouwenContract van onbepaalde duur - voltijdsBevordering met behoud van statuutStandplaats: provinciehuis Boeverbos - 8200 Sint-AndriesFunctiebeschrijving en selectieprogrammaSchrijf online in voor deze selectieInschrijven voor deze vacature kan tot en met zondag 26 april 2020. Bij de organisatie van alle delen van onze selectieprocedures houden we rekening met de maatregelen die...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het