Stand van zaken bouw De SplinterIn opdracht van de gemeente begon de aannemer op 2 mei 2018 aan de bouw van het nieuw kinder- en jeugdontmoetingscentrum “De Splinter”.

Bij de start van de werken werd een uitvoeringstermijn van 410 kalenderdagen vooropgesteld. De bouwwerken zouden nu dus afgerond moeten zijn.

Tijdens de uitvoering van de werken werden er echter verschillende gebreken aan het gebouw vastgesteld, onder andere aan de dakbedekking. De gemeente heeft geprobeerd om minnelijk een oplossing te realiseren, hetgeen – voorlopig – echter niet is gelukt.

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan het realiseren van een degelijke constructie en wil de problemen op een deskundige en sluitende wijze opgelost zien. Het dossier werd aanhangig gemaakt bij de rechtbank om het dispuut tussen de gemeente, de hoofdaannemer en zijn onderaannemers uit te klaren. De gemeente heeft de rechtbank verzocht om een gespecialiseerd expert aan te stellen. We verwachten dat de rechter zich hierover zal uitspreken tegen 24 februari 2020.

Ondertussen zijn de werkzaamheden min of meer stilgevallen. De aannemers elektriciteit en verwarming/sanitair werken af wat mogelijk is binnen de huidige constructie.

Het gemeentebestuur betreurt uiteraard ten zeerste deze gang van zaken, maar wil al het nodige doen om van De Splinter een degelijk en goed functionerend gebouw te maken.

Eens het gebouw af is, zullen de diensten ‘buitenschoolse kinderopvang’ en ‘jeugd’ daarnaar verhuizen. Er is ook ruimte voorzien voor een polyvalente zaal en een jeugdhuis.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-02-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Bonheiden

Bonheiden
21-02-2020

Francis Verdoodt woonde in Bonheiden tot december 2018. Toen zweeg zijn warme stem voorgoed. Maar vanaf zondag 1 maart laten we zijn stem verder klinken in de ‘Woordentuin’ Francis Verdoodt.Het gemeentebestuur vond het een fijne gedachte dat zijn stem altijd zou blijven klinken in zijn dorp. Het vertelprogramma ‘Pa, er zit een dichter in mijn boom’, vormde de inspiratie...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
18-02-2020

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen de inwoners van een bepaalde wijk of buurt, de lokale politie en de lokale overheid. Het doel is om:het algemene veiligheidsgevoel te verhogen;de sociale controle te bevorderen;het belang van preventie te verspreiden.Buurtbewoners, maar ook winkeliers of bedrijven, lichten de politie in (via het noodnummer 101) als ze iets verdachts zien. De politie...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
12-02-2020

De dienst onthaalouders van het gemeentebestuur van Bonheiden smelt samen met de dienst van het OCMW Heist-op-den-Berg. De huidige werkingDe dienst onthaalouders coördineert de opvang van kinderen tussen 0 en 2,5 jaar bij onthaalouders thuis. Een aantal onthaalouders bieden ook voor- en naschoolse opvang aan. Momenteel zijn er in Bonheiden bij de dienst onthaalouders 9 onthaalouders actief....


Meer info

BonheidenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het