Gratis noodopvang tijdens weekend voor kinderen van personeel zorgsector en veiligheidsdiensten tot einde paasvakantieElk weekend tot het einde van de paasvakantie zorgt de stad voor gratis opvang voor kinderen van medewerkers uit de zorgsector en de veiligheidsdiensten. De kinderopvangsector slaat de handen in elkaar om opvang te organiseren voor zowel baby’s als peuters en kinderen van de basisschool.

 

De keuze om noodopvang te organiseren is van vitaal belang. Want opvang garandeert dat mensen met levensnoodzakelijke jobs hun werk kunnen blijven doen. Stad Geel organiseert noodopvang van kinderen van wie de ouder(s) een job hebben in de zorgsector en de veiligheidsdiensten, en hierdoor in de problemen komen met opvang in het weekend.

Werk je in de zorgsector of bij de veiligheidsdiensten en heb je tijdens het weekend opvang nodig? Vul dan ten laatste voor vrijdagmorgen om 8.30 uur het formulier in op www.geel.be/aanvraag-weekendopvang. Je krijgt een bevestigingsmail zodat je weet dat je aanvraag goed ontvangen is.

Kinderen van de basisschool (van 2,5 tot 12 jaar) kunnen terecht in De Bengelbende Burgstraat tussen 6.30 en 18.15 uur. Voor kleinere kinderen gaat de opvang door in een opvanginitiatief. Je wordt in dat geval gecontacteerd door een medewerker van Huis van het Kind om verder af te spreken. Kinderen die naar de opvang komen, moeten zelf eten en drinken meebrengen.

Opvang paasvakantie kleuters en lagereschoolkinderen
De activiteiten van de Speelfabriek, dienst sport en De Bengelbende zijn geannuleerd deze paasvakantie. Heb je ook tijdens de weekdagen in de paasvakantie geen opvang? Stel je opvangvraag alvast via www.geel.be/aanvraag-opvang-paasvakantie. De federale richtlijnen zijn nog maar net bekend, de stad bekijkt nog hoe de opvang geregeld kan worden.

Andere vragen over opvang

Heb je vragen over opvang in de week? Werkt je onthaalouder niet? Ook met vragen hierover kun je terecht bij kindinfopunt@geel.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-03-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
03-04-2020

Hoe pakt stad Geel de coronacrisis aan? Welke acties werden uitgerold? Welke maatregelen zitten in de pijplijn? Houden inwoners zich aan de opgelegde maatregelen? Hoe verloopt de opvang en verzorging van patiënten besmet met COVID-19? Hieronder een stand van zaken. Op 12 maart kondigde de federale regering ingrijpende maatregelen aan om de verspreiding van het COVID-19 virus halt toe te...


Meer info

Geel
Geel
27-03-2020

Vanaf woensdag 1 april start Kind en Gezin opnieuw met vaccineren. Kinderen en ouders zullen op een veilige manier ontvangen worden in de consultatiebureaus. Ouders moeten geen actie ondernemen, Kind en Gezin neemt zelf contact op.De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening gaf ruimte om de organisatie en werkwijze in de consultatiebureaus aan te passen aan de verstrengde maatregelen...


Meer info

Geel
Geel
27-03-2020

Paardrijden voor recreatieve doeleinden is niet toegelaten. Alleen de absoluut noodzakelijke activiteiten om het welzijn van de paarden te waarborgen mogen blijven doorgaan.Je kan je verplaatsen om het welzijn van je paard te garanderen: het stalonderhoud of dierengeneeskundige zorg. Een kort ritje in de buurt (dus zonder verplaatsing) of op je privédomein om de benen van je paard te laten...


Meer info

Geel
Geel
>>
27-03-2020

De dienst toerisme en stadsanimatie maakte mooie beelden van Geel die aantonen dat Gelenaren hun verantwoordelijkheid nemen. Jullie solidariteit bewijst dat Geel een echte zorgstad is. Bedankt voor de inzet en hou vol!


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het