Bonheiden lanceert de #2820solidair-chequeHet gemeentebestuur van Bonheiden lanceert de #2820solidair-cheque, om de lokale handelaars te ondersteunen.

De nieuwe cheque is er specifiek als ondersteuningsmaatregel tijdens de coronacrisis. De bedoeling van de cheque is om cashflow te genereren naar de handelaars en onze inwoners te motiveren om lokaal te winkelen. 

Deze cheque komt er naast de bekende Rijmheidebon, die het gemeentebestuur blijft verkopen.

Hoe werkt het?

Inwoners zullen bij het gemeentebestuur cheques kunnen aankopen ter waarde van € 10. Zij zullen hier zelf echter maar € 7,50 voor betalen. De gemeente Bonheiden legt de resterende som van € 2,50 per cheque bij. 

De inwoner kiest bij de aankoop van een cheque meteen bij welke handelaar hij wil winkelen. De gemeente stort het bedrag van de aangekochte cheques (€ 10/cheque) meteen door naar de handelaars. De cheques moeten dus niet eerst geïnd worden.

Het bestuur hoopt dat de toegevoegde waarde van 25% als springplank kan dienen om onze lokale economie te lanceren in de nasleep van de coronacrisis.

Het voorstel wordt op de gemeenteraad van 27 mei door de meerderheidspartijen (BR-30, Open VLD en CD&V) en door oppositiepartij NV-A voorgedragen.

Het bestuur voorziet een budget van € 75.000 om de toegevoegde waarde van de #2820solidair-cheques bij te passen. Er zullen dus in totaal 30.000 cheques te koop aangeboden worden. 

Vrijdag 22 mei lanceert Bonheiden een oproep naar de handelaars om zich in te schrijven voor dit initiatief. Begin juni start Bonheiden met de verkoop van de #2820solidair-cheques en volgt de communicatie naar de inwoners.

Het reglement lees je hier.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-05-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Bonheiden

Bonheiden
08-05-2020

Op maandag 11 mei start de aannemer om 7 u. met dringende herstellingswerken aan de kerkhofmuur langs Sint-Maartensberg.Om deze werken veilig te laten verlopen, wordt Sint-Maartensberg van 11 tot en met 15 mei afgesloten voor doorgaand verkeer.Fietsers en voetgangers kunnen best voorbij de werken komen langs de kant van de pastorij. Voor doorgaand verkeer is er een omleiding voorzien via...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
26-03-2020

Net als in alle andere gemeenten en steden in ons land hebben heel wat handelaars en zelfstandigen in Bonheiden in het belang van de volksgezondheid noodgedwongen (tijdelijk) de deuren gesloten. Deze maatregel heeft zonder twijfel een aanzienlijke impact op de werking van onze lokale ondernemers en zelfstandigen. “Iedereen wordt door deze rampspoed getroffen”, zegt Bart Vanmarcke, ...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
25-03-2020

Wegens het coronavirus is de bibliotheek gesloten. Maar omdat we weten dat onze collectie kan helpen om deze lastige dagen door te komen, organiseren we een afhaalpunt voor onze leden. Dit afhaalpunt houdt in dat je boeken en dvd’s op aanvraag kan ophalen. Jij vraagt, wij leggen klaar, jij haalt op.Hoe werkt het?Je kan bestellen van 24 maart, afhalen kan vanaf 25 maart.Stuur bij voorkeur...


Meer info

BonheidenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het