West-Vlaanderen is de Belgische bakermat van escape roomsDe bakermat in België van escape rooms ligt in West-Vlaanderen. Nergens in België zijn er meer escape rooms per inwoner dan in West-Vlaanderen namelijk één per 25.442 inwoners. Limburg en Antwerpen komen het dichst in de buurt, met één escape room per ruim 30.000 inwoners. Dat blijkt uit een sectoronderzoek van West-Vlaanderen Werkt, het economisch tijdschrift van de Provincie West-Vlaanderen.

 

De allereerste escape room van ons land opende de deuren in Ieper, in de zomer van 2014. Sindsdien dikte het aantal aan tot 47 escape rooms begin 2020. Die zijn in handen van 26 verschillende uitbaters. De stedelijke centra Brugge, Kortrijk, Oostende en Ieper tellen de grootste concentratie aan vestigingen.

 

Heterogene groep

De uitbaters van escape games vormen een vrij heterogene groep van ondernemers. Sommigen beschouwen het als een hobbyproject zonder vaste tewerkstelling, voor anderen is het een volwaardige bedrijfsactiviteit. Enkele spelers zijn actief met meerdere vestigingen en dat ook buiten West-Vlaanderen.

 

Coronaproof

De coronacrisis heeft gewogen op de groei, maar de ondernemers leggen de nodige creativiteit aan de dag om die uitdaging te boven te komen. Meerdere uitbaters willen in de toekomst inzetten op nieuwe ‘coronaproof’ technologieën, zoals virtual reality en augmented reality. Voor die concepten kunnen ze een beroep doen op een reeks jonge West-Vlaamse ondernemingen, die onder de koepel ‘digital arts’ ook aan bod komen in het sectoronderzoek van West-Vlaanderen Werkt.

 

De escape rooms zijn sinds 8 juni opnieuw open. De sectorfederatie BEFEP sloot een protocol af met de FOD Economie waarin de coronaregels voor de uitbaters zijn opgesteld.

 

Themanummer West-Vlaanderen Werkt
Deze en veel andere facetten de West-Vlaamse escape rooms worden uitgespit in de nieuwe editie van het economisch tijdschrift West-Vlaanderen Werkt.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-06-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Roeselare
30-06-2020

Met 1.404 waargenomen soorten is de bijzondere ‘@home-editie’ van 1.000-soortendag in de regio Roeselare-Tielt zeker en vast geslaagd. 150 mensen namen deel aan het telweekend op zaterdag 13 en zondag 14 juni. Het doel was om, via verschillende registraties, na te gaan hoe het gesteld is met de biodiversiteit en om minstens 1.000 verschillende soorten in kaart te brengen. Veel...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Knokke - Heist
20-06-2020

Van zaterdag 27 juni tot en met zondag 4 oktober is de 55ste editie van de wereldvermaarde fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ te gast in het Zwin Natuur Park. Het Zwin Natuur Park is de enige locatie in de Benelux waar ze te zien zal zijn.De tentoonstelling brengt een verzameling van ruim 100 uitzonderlijke beelden van over de hele wereld die in de prijzen vielen...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
17-06-2020

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag van de Vluchteling op zaterdag 20 juni, lanceren de Provincie West-Vlaanderen en haar partners binnen het Interregproject ‘AB-Réfugiés-Emploi’ de mobiele applicatie ‘First Aid Communication Tool’, of kortweg ‘FACT’. ‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer een stuk...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het